Ezo

Számmisztika leleplez: ilyen könyvet olvasol!

A könyvek iránti érdeklődésedet is könnyen ki lehet következtetni a számmisztikai karakteredből. Miért jó ez? Ha ajándékot vásárolnál a szeretteidnek, nem árt, ha tudod, milyen témák érdeklik őket a leginkább.

1-es karakterek: az egyedit kedvelem

Az önmegvalósítás fontos a számodra, ezért szívesen olvasol a személyiséged fejlődését segítő könyveket, még sikerkalauzt is. A leírtakat ugyan fenntartással kezeled, amivel egyetértesz, azt elfogadod, de ami ellentmond a véleményeddel, azt a könyvet gyorsan becsukod. Kedveled a különleges, egyedi olvasmányokat, a könyvritkaságokat, amelyeket büszkén tárolsz a legszembetűnőbb könyvespolcodon.

2-es karakterek: párkapcsolat, gyerek bármikor jöhet

Elsősorban olyan regényeket olvasol, amelyben a főszereplő érzékeny nő, aki az igazi társát keresi – és persze meg is találja. Ha már házas és szülő vagy, akkor a párkapcsolati és a gyermekneveléssel kapcsolatos témák egészen biztosan lekötnek. Szívesen fogadod a bevált praktikákat, tanácsokat mindkét életterületen, és a módszereket többnyire magad is kipróbálod. Vélhetően még ma is ott van a polcodon gyermekkorod kedvenc olvasmánya, a Két Lotti is.

3-as karakterek: minden, ami ötletet ad

Hosszú, velős szövegeket nem szívesen olvasol, ellenben nagyon kedveled a hírességekről szóló újságcikkeket. Mivel fantáziával rendesen megáldott az élet, kimondottan szereted a fantasytörténeteket, de a kreatív ötleteket adó olvasmányok is lekötik a figyelmed. Kitűnő logikával is rendelkezhetsz, ez esetben a matematikával, közgazdaságtannal vagy akár a statisztikával foglalkozó könyvek sem hiányozhatnak a polcodról. Szinte az is biztosra vehető, hogy néhány nyelvkönyv is sorakozik a könyvszekrényedben.

Számmisztika: ilyen könyvet olvasol!

4-es karakterek: érdekel a történelem

Minden jöhet, ami a kézügyességhez kapcsolható: kertészkedés, barkácsolás, kézimunka, virággondozás. Lekötnek a kézművességgel kapcsolatos könyvek, írások is. Szívesen olvasol történelmi tárgyú köteteket, a királyok, királynők életéről szóló regények biztosan nem hiányoznak a könyvespolcodról. Az sem baj, ha a történetek hosszúak, mert akkor jó sokáig olvashatod, és elmerülhetsz a régmúlt idők világában.

5-ös karakterek: könyvekben utazom

Minden érdekel, ami utazás: útikönyvek, úti és élménybeszámolók. Minden olyan regényt szívesen olvasol, ami pörgős, ami visz előre, a történet több szálon fut és a végén ér össze, és persze egyáltalán nem baj, ha nem túl hosszú. Az unalmas, több fejezeten keresztül húzódó leírások nem kötik le a figyelmedet, de amelyekben csattanós a vég, vagy meghökkentő csavarokkal tűzdelték a sztorit, azokat a könyveket nem tudod letenni. A gyorsan és könnyen fogyasztható, humoros történeteket kedveled a leginkább.

Mi a helyzet a többi számmal? Tudd meg a Számmisztika blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top