Ezo

Kérdezd a tarot-kártyát! – 10. rész

Sorozatunkban szakértőnk, Székelyhidi Ágnes a tarot-kártya lapjait mutatja be, elmagyarázza, hogy mit rejtenek a rajtuk látható képek, a hozzájuk kapcsolódó ősi mítoszok, legendák, és ha kihúzzuk őket, milyen energiákat, történéseket képesek bevonzani az életünkbe. A tizedik részben a Napot és a Végítéletet mutatjuk be.

Az egyik legmisztikusabb eszköz a Tarot kártya. Azok, akik kételkednek benne, amint megtapasztalják bölcsességét, azonnal megváltoztatják korábbi véleményüket. Természetesen nem mindenható eszközről van szó. Arra is ügyelnünk kell, hogy ne keverjük össze a jövendőmondást és a jóslást. Utóbbi azt jelenti, hogy a Tarot segít abban, mit tegyünk, hogy “jó” legyen, ne rossz. Megvilágítja a “jó” utat, azt, amelyik a célunkhoz vezet. Ezt semmilyen körülmények között ne feledjük, ha a Tarot kártyához fordulunk! És most lássuk a következő 2 Nagy Arkánumot:

XIX. NAP

Archetípusa: a Nappal
Pszichológiai értelmezés: Az ember előtt megnyílik a “szoláris” asztrál világ, és lelke szellemével egyesül. Találkozik duál szellemével, vagyis megtalálja a párját.
Spirituális értelmezés: A szellem égi szférákba emelkedik.

Jelentése általános értelemben: A Nap kártyalap az egyik legbiztatóbb a 22-ből. A kártyán egy mezítelen (tiszta) gyermek fehér (tisztaság) lovon égnek emelet karokkal ül. A mozdulat a mennyei boldogság és az életvidámság szimbóluma. Háttérben a vörös zászló azt jelenti, hogy most a Kérdező életében egyszerre van jelen az erő és a könnyedség. A delelő Nap a megvilágosítást mutatja. Látszik még egy fal, ami az építésről és fejlődésről szól. A 4 napraforgó kettős szimbólum: 1. Nap felé fordulás; 2. 4 elemi próbatétel: Tudni=föld elem=Érmék; Merni=levegő elem=Kardok; Akarni=tűz elem=Botok; Hallgatni=víz elem=Kelyhek. A Nap kártyalap a mindent átfogó fényt hozza a Kérdező életébe. Ahogy a csillagunk, úgy a lap is világosságot, életet és virágzást “okoz”. A megtalált paradicsom a siker és az életigenlés szimbóluma.

Jelentése szerelmi kérdésben: Párkapcsolatban harmónia és béke van most. A Nap jogosan teszi optimistává a Kérdezőt. Biztos, hogy 3 hónapon belül nem lesz változás, illetve ha mégis, az pozitív irányú. Csak az a Kérdező dolga, hogy a boldogságot értékelje, és őrizze meg. Nem kell semmit erőltetni: se az összeköltözést, se a házasságkötést. Mindennek eljön az ideje. Amennyiben egy még be nem teljesült szerelemről van szó, a Kérdező megnyugodhat: a lap csupa jót ígér. A Kérdező maradjon derűlátó, és mosolyogjon sokat, mert ettől még vonzóbb lesz.

Jelentése anyagi kérdésben: Anyagi kérdésben siker várható 3 hónapon belül. Akkor is, ha a helyzet pillanatnyilag kilátástalannak tűnik. A Nap szó szerint megvilágítja az utat, illetve a kiutat. A kérdés csak az, hogy mikor látja ezt meg a Kérdező. A helyes hozzáállás az önbizalom és a vidámság. Addig, amíg lehorgasztja a fejét, nem sok esélye van erre. A legfontosabb, hogy optimistává váljon. Ez a kártyalap remek “ürügyet” szolgáltat erre.

Jelentése munka kérdésben: Ha munkát keres a Kérdező, akkor ez a lap a lehető legjobb. Hamarosan, 3 hónapon belül élete legjobb állásajánlatát kapja. Természetesen ez nem “sült galamb”. Vagyis tennie kell érte. Ne hagyja abba a keresést, és jelentkezzen a lehető legtöbb állásra! Ha van munkája a Kérdezőnek, akkor előléptetést, elismerést, minőségi javulást mutat a lap. Sikerek és barátságos hangulat várhatók. Ha ezt tartóssá akarja tenni, tartózkodjon az önzéstől és a vádaskodástól! Legyen szorgalmas és segítőkész!

Jelentése tanulmányi kérdésben: A gyermek és a ló is tiszta. Ha a Kérdező így áll a tanuláshoz, akkor egyértelműen jó eredményt fog elérni. Vagyis csak korrekt módon vizsgázhat. Semmilyen illegális eszköz sem megengedhető. Amennyiben megfogadja ezt a tanácsot, szuper eredményekre számíthat. Ha felvételizni készül, a Nap kártya garantálja a sikert. Persze a szorgalom, a világos célok és az életigenlés előfeltétele mindennek. Ezek kellemes feladatok. Hiszen nincs annál jobb feladat, mint vidámnak és pozitívnak lenni.

Jelentése egészségi kérdésben: A Nap kártyalap a lehető legkedvezőbb lap, ha egészségi kérdésben fordul a Tarothoz a Kérdező. Ugyanis ez maga az egészség lapja. Ha most minden rendben van, akkor így is marad. Ha nem teljesen egészséges a Kérdező, akkor a Nap azt jelenti, hogy 3 hónapon belül helyreáll a harmónia. Ennek előfeltétele a bizalom és a rendíthetetlen optimista hozzáállás.

Jelentése családi kérdésben: Családi kérdésben a Nap békét, harmóniát és boldogságot jelent. Ha ezt tartóssá szeretné tenni a Kérdező, legyen nagylelkű! Családalapításra is kedvező ez a lap. Sőt, azt üzeni, hogy itt az ideje az elköteleződésnek. Ingatlanügyekben kedvező fordulat várható 3 hónapon belül. Jogosan bizakodhat a kérdező.

XX. VÉGÍTÉLET

Archetípusa: a Megváltás
Pszichológiai értelmezés: Az ember romolhatatlan testet kap.
Spirituális értelmezés: A Kereső misztikus újjászületést tapasztal meg.

Jelentése általános értelemben: A Végítélet kártyától sokan megijednek. Pedig elsődleges jelentése a feltámadás. A kártyalapon egy angyal az utolsó ítéletre trombitál, és a sírokból kiszállnak az emberek, a feltámadó halottak. Férfi, nő, gyerek, tehát mindenkire vonatkozó ítélet. Ez a kártyalap azt az örvendetes hírt hozza, hogy bárki feltámadhat. Ráadásul nem csak emberek, hanem ügyek is. Vagyis halottnak hitt dolgok, vagy kapcsolatok támadhatnak fel 3 hónapon belül. Régi ismerős térhet vissza a Kérdező életébe. De nem feltétlenül a beteljesedés miatt. Hanem azért, hogy új megoldást találjon a Kérdező. Ezt felfoghatja egy új esélynek. Ha így tesz, minden jóra fog fordulni. Általában Húsvétra utal ez a kártya.

Jelentése szerelmi kérdésben: Feltámadás várható a kapcsolatban. Kérdés, hogy volt-e már szakítás. Ha igen, akkor a békülés meg fog történni 3 hónapon belül. Ha nem volt még szakítás, akkor nem kell félni ettől. Valószínűleg régi érzelmek támadnak fel. Jók az esélyek arra, hogy a kezdeti lelkesedés és szerelmes lobogás ismét beköltözzön a Kérdező kapcsolatába. Ha még nem teljesült be a kapcsolat, akkor remek kilátások vannak. De nem szabad siettetni a folyamatot. Minden megy a maga útján.

Jelentése anyagi kérdésben: A Végítélet kártyája azt jelenti, hogy hamarosan vége a nehéz időszaknak. Feltámadás várható. Végre eljön a bőség. Ehhez elengedhetetlen a lelkesedés, a helyes ítélet és a felülemelkedés. Hiszen az anyagi gondok mindig lehúzzák az embert. Ott a megoldás a Kérdező előtt. Csupán 3 hónapot kell várni, maximum 3 hónapot.

Jelentése munka kérdésben: Ha van munkája a Kérdezőnek, akkor a Végítélet azt jelenti, hogy régi kolléga vagy feladat tér vissza. Ne aggódjon! Ez nem büntetés. Sőt, inkább egy új esély, hogy egy múltbeli ügyet jobban, okosabban oldjon meg. Ha épp állást keres, ez a lap azt tanácsolja, hogy térjen vissza az eredeti elképzeléshez! Idézze fel, hogy kezdetben mit akart! Erre mondja a hagyomány, hogy “Vissza a kályhához”! Ez nem csak megfontolandó, de maga a megoldás is. Szükség lesz még elhivatottságra is.

Jelentése tanulmányi kérdésben: Helyes ítélet kell ahhoz, hogy sikeres legyen a Kérdező a tanulmányaiban. Az önámítás nem jó tanácsadó. Ellenben a lelkesedés és az elhivatottság viszi a jó útra, ahol szó szerint “a Jó győzedelmeskedik”. Tanulmányok terén a magasabb inspiráció is jól jön. Hogy ez aktuálisan mit jelent, azt a Kérdezőnek kell tudnia.

Jelentése egészségi kérdésben: A Végítélet a feltámadást szimbolizálja. Biztos, hogy helyreáll a Kérdező egészsége, és visszatér az ereje. Közben azt is jelenti, hogy tudomásul kell vennie, hogy a teste mulandó és “romlandó”. Vigyáznia kell rá. Az egészséges életmód nem egy divat. Ahogy az autóba is jó minőségű üzemanyagot kell tankolni, a testet is jó minőségű étellel kell táplálni.

Jelentése családi kérdésben: Ha feszültség van a családban, akkor a Kérdezőnek fel kell idéznie azt az időt, amikor még béke volt. Ez segít visszatalálni a harmóniához. A nosztalgiázás most nem hiba. Sőt. Ingatlanügyekben érdemes visszatérni az eredeti elképzeléshez. Össze lehet hívni a családot, és egy kupaktanács formájában közösen emlékezni arra, hogy mit is akartak anno. Ez fogja adni a helyes ítéletet, vagyis a megoldást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top