Ezo

Igazából szerelem – augusztusi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben, Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban éljünk.

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják augusztusban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és mi segíti az elmélyülést, ha már melletted a társad.

A szerelem kártyái augusztusra

Ami akadályozhat: félelem
Ami a megoldást hozza: kommunikáció
Ami megszületik: boldogság

Igazából szerelem - augusztusi szerelmi előrejelzés

1. lap: félelem

A csomó már akkor beköltözött a gyomromba, amikor nekiindultunk az esti sétának. Fogalmam sem volt, mitől félek, mindaddig, amíg akkori kedvesem másfél órás bevezetőjének végére érve végre kimondta, hogy szeretne elköltözni közös lakásunkból. Akkor feloldódott a görcs, mert amitől féltem, bekövetkezett – bár nem tudatosult bennem, sem az, hogy félek, sem az, hogy mi az, amitől félek.

Mindez 20 éve történt, és mostanra úgy tűnik, ez volt az a pillanat, amikor úgy döntöttem, elkezdek utánajárni annak, mitől és hogyan működik jól egy párkapcsolat, illetve hogyan lehetek én magam boldog, függetlenül attól, mi zajlik körülöttem.

Az egyik minőség, amiről a legtöbbet megtudtam, az épp a félelem. Ráébredtem, hogy a legtöbb esetben a félelem alaptalan, mert akkor éljük át, amikor a múltban vagy a jövőben időzünk, tehát teljesen elfeledkezünk mindarról, ami a jelenben éppen történik velünk. Természetesen fontos megkülönböztetni ezt attól a félelemtől, amit akkor érzünk, amikor ténylegesen veszélyben vagyunk: például, ha megbotlottunk, és éppen lefelé gurulunk a lépcsőn, vagy ránk támadt egy kutya, vagy megcsúszott a jégen az autónk, és sodródunk. Ilyenkor azonban az események meglehetősen gyorsan történnek, és a félelem – az ősi ösztön alapján – megmutatja, mit kell tennünk: meneküljünk, vagy harcoljunk, vagy váljunk mozdulatlanná. Az érzésünk gyakran az, hogy “lelassul az idő”, vagy épp ellenkezőleg, minden “a másodperc tört része alatt” történik.

Az a félelem, ami meggátolja, hogy boldogan éljünk – akkor is, ha egyedül vagyunk, és akkor is, ha párkapcsolatban élünk – sohasem kapcsolódik valódi veszélyhez. Kizárólag a gondolataink szintjén létezik. Megbénít minket, és lehetetlenné teszi, hogy előrelépjünk. A gondolataink elhitetik velünk, hogy a többi ember és a világ veszélyes, így jobb, ha most is – mint a valódi veszély esetén – menekülünk, harcolunk, vagy mozdulatlanná válunk, és nem teszünk semmit.

Már nem emlékszem, ki mondta, és mikor, de magát a mondatot jól megjegyeztem: “Nem az a bátor, aki nem fél, hanem aki tudja, hogy fél, és mégis megteszi, amitől fél.” Az augusztus tehát telis-tele lesz olyan alkalmakkal, amelyekben felismerheted a félelmeidet, és választhatod azt, hogy a félelem ellenére igent mondasz a kínálkozó lehetőségekre, és megteszed, amitől félsz. Ha vannak olyan helyzetek, amelyekre kapásból nemet mondanál, akkor most dönts úgy, hogy igennel válaszolsz – csak úgy, a móka kedvéért, és azért, hogy kipróbáld magad új és ismeretlen szituációkban. Ez kitágítja a komfortzónád határait, és nyitottabbá tesz a szerelemre és a mély kapcsolódásra.

2. lap: kommunikáció

A félelem egyik azonnali ellenszere valóban a kommunikáció, amelynek én három formáját különböztetem meg.

1. Kommunikáció önmagaddal (a testeddel, a lelkeddel, az érzéseiddel, a gondolataiddal).

Ahogy a legelső bekezdésben írtam, sokszor nem is tudatosodik benned, hogy félsz, később meg az nem, hogy mitől félsz. A félelem elengedéséhez azonban fontos, hogy szeretetteljes, értő és együtt érző figyelemmel fordulj önmagad felé. Ha más nem is, a tested mindig jelez. Elkezdheted megfigyelni, hogy mikor milyen érzés jelenik meg a testedben, és az milyen érzelemhez köthető. Ha észrevetted, hogy éppen félelem van benned, akkor szeresd magad ezzel együtt. Teljesen rendjén lévő, hogy időnként félsz, ne bántsd magad emiatt. Ha azt is kiderítetted, hogy mitől félsz, döntsd el, hogy a félelem ellenére szeretnél-e megtenni valamit. Ha mélyen belül tudod, hogy ez valójában előrevisz az utadon a szabadabb, boldogabb élet felé, akkor pedig cselekedj bátran!

2. Kommunikáció egy – vagy több – másik emberrel ( a kedveseddel, a családoddal, a barátaiddal, a munkatársaiddal, egy idegennel).

A sikeres kapcsolatok egyik létfontosságú eleme a nyílt kommunikáció. Nemcsak azért, mert ez az egyedüli módja annak, hogy különbözőségünk közé hidat építsünk, hanem azért is, mert egy kapcsolat akkor marad izgalmas hosszú éveken át is, ha mindig van bátorságunk az érzéseinkről beszélni.

Egy közeli barátnőm nemrég kötött házasságot egy csodálatos emberrel. A kapcsolatuk azért rendkívüli, mert mély őszinteséggel beszélnek egymásnak a félelmeikről. Amikor kialakul köztük egy konfliktus, akkor megállnak, és megkérdezik maguktól: mitől félek most? Amit találnak, megosztják egymással, és innen már könnyű azt is megfogalmazni, hogy kinek mire lenne szüksége a másiktól ahhoz, hogy a félelme feloldódjon. Amikor ezt megadják egymásnak, a hatalmi harcot rejtő konfliktus magától eltűnik.

3. Kommunikáció a nem látható világgal (Istennel, az angyalokkal, az univerzummal, a Szentlélekkel, a felemelkedett mesterekkel, stb.)

Sokáig úgy képzeltem, hogy ez a kommunikáció azt jelenti, valahová “kifelé” kell ilyenkor beszélnem, mert ezek az erők rajtam kívül vannak. Ma már tudom, hogy nem így van: amikor a metafizikai, szemmel nem látható világhoz fordulok, saját szellemi lényemmel veszem fel a kapcsolatot. Ha te is képes vagy átadni az irányítást, és segítséget kérni olyankor, amikor eltölt a félelem, megtapasztalhatod a csodás átváltozást: anélkül, hogy a külső körülményekben bármi megváltozott volna, téged egyszer csak újra eltölt a béke, sőt az öröm érzése.

Augusztusban tehát arra lesz lehetőséged, hogy kipróbáld: hogyan hozza létre a meghitt közelséget az, ha mélyen összekapcsolódsz önmagaddal, bátran beszélsz az érzéseidről másoknak, a félelmeidet pedig átadod a nálad hatalmasabb erőknek.

3. lap: boldogság

A boldogság az a felfokozott öröm, ami a szeretet és a teremtő erő áramlásából fakad. Boldoggá tesz az is, amikor adhatunk, és az is, amikor befogadhatunk. Valahányszor teljesen átadjuk magunkat valaminek, vagy valakinek, boldogságot érzünk. A boldogság az, ami születésünktől fogva mindannyiunkat megillet, és amelynek megtapasztalása része mindannyiunk életfeladatának. Van, amikor valami külső dolog tesz boldoggá, és van, amikor egyszerűen csak boldogok vagyunk, teljesen függetlenül attól, ami körülöttünk történik.

Az augusztus ezért azt a kinyílást hozza el, amelyben ránézel a félelmeidre, elengeded őket, és felszabadultan, fellélegezve fordulsz önmagad, a többi ember és a világ felé. Arra figyelj csak, hogy amikor az egyre sokasodó boldog pillanatok megérkeznek, fogadd el őket! Ne félj attól, hogy ha te boldog vagy, az önzőséget jelent! Idézz fel valakit a környezetedben, aki valóban boldog, és vedd észre, mennyire felemelő és energetizáló érzés a közelében lenni! A saját boldogságod a legnagyobb ajándék, amit a szeretteidnek és a világnak adhatsz.

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top