Ezo

Törj ki és légy egyedi!

A lényege az volt, hogy csak akkor vagy lúzer, ha nem teszel semmit annak érdekében, hogy az elégedetlenséget kiváltó körülményekből kitörj. Mert ki lehet, igenis! Elhatározás kérdése és kitartásé, de nem lehetetlen.

Mindenki szép és sikeres, HA azt gondolja magáról. Nem a külsőn és mások véleményén múlik, még ha ők is skatulyáznak be minket, hanem magunkon! Te melyik kategóriába sorolod magad? Miért? Vannak terveid? Teszel érte valamit, vagy megragadsz az álmodozás szintjén? Ilyen-olyan kifogásaid vannak, miért NEM fog menni?

Hidd el, az önismeret segít, hogy kihozd magadból a legtöbbet, és ne másokhoz hasonlítsd magad! Szerintem ez a legfontosabb, az egyediség, hisz mindenki az. Ha töltesz magaddal időt, számot vetsz azzal, ki vagy és milyen vagy, akkor rájöhetsz, mik az erősségeid, gyengeségeid. Kívül és belül, egyensúlyban, mindkettő fontos.

Törj ki, és légy egyedi!

Ne habozz, fogj egy darab papírt, és írd le jó és rossz tulajdonságaidat, mik azok a pontok, amiket szeretsz magadban és mik azok, amiken változtatni szeretnél. Máris tettél magadért valamit! Ne hallgass másokra, min kellene változtatnod, a listán a saját véleményed legyen! Ez volt az első lépés. Nagyon fontos, hogy szeresd magad és hogy legyél őszinte magaddal. A terveidet is gyűjtsd össze és készíts akciótervet a megvalósításukhoz. Ez a második lépés. Persze itt nem a lottóötös megnyerésére gondolok, hogy minden nap venni fogsz lottót :D. Hanem az első lista alapján reálisnak megítélt célokra. Próbáld meg magad függetleníteni a média és az ismerősök által “elismert” dolgoktól, ne hagyd magad, hogy elhidd, mi a “menő és nem menő”. Csak mert sokan azt teszik, vagy mert az a divat, nem kell beállnod a sorba! Légy önmagad egyedi és megismételhetetlen változata, gondolkodj, ahogy neked jó, és képviseld a saját értékeidet.

Mi a harmadik lépés? A teljes cikket a Citromból limonádé blogon találod!

Törj ki, és légy egyedi!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top