Ezo

Heti holdnaptár július 7-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, hogy a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlatos elkerülni...

HÉTFŐ július 07: Pihenőnap. Ma aktuális a meditálás mellett a méregtelenítés és a fogyókúra. Mára fodrászati tilalom van érvényben. A növő Hold kedvez a fűszernövények ültetésének. A Skorpió Hold vizes, így tanácsos vízi növényt telepíteni. A sövénynyírás is időszerű.

Heti holdnaptár július 7-től

KEDD július 08: Pihenőnap. Még ma is fodrászati tilalom van érvényben. Helyette méregtelenítsünk, fogyókúrázzunk, meditáljunk, és menjünk talpmasszázsra! Ezek mind segítik az elengedést és a megtisztulást. A telihold egyre közelebb van, ezért most érdemes fűszernövényt ültetni.

SZERDA július 09: Pihenőnap. Ha nincs kánikula, akkor szaunázással jó fokozni a méregtelenítést. De ha hőség van, akkor nem szabad terhelni a szívet ilyesmivel. Ehelyett lehet hosszabban szellőztetni. Sőt még jobb, ha egész nap nyitva van az ablak.

CSÜTÖRTÖK július 10: Pihenőnap. Továbbra is aktuális a méregtelenítés és a fogyókúra. Ha sütésre szánjuk el magunkat, garantáltan finom lesz. A sikerélmény pedig újabb kísérletezésre sarkall. Ma is tanácsos hosszabban szellőztetni. Sőt érdemes az ágyneműt is kiszellőztetni. Persze csak akkor, ha nem esik az eső.

PÉNTEK július 11: Pihenőnap. Ma fodrászati és fogászati tilalom van érvényben. A szervezet telihold előtt rendkívül érzékeny mindenféle beavatkozásra. Így jobb, ha ezeket jövő hétre halasztjuk. Viszont a gyógynövényekben most a legmagasabb a hatóanyag-koncentráció: gyűjtsük be most!

SZOMBAT július 12: Pihenőnap. Ma több tilalom van érvényben: fodrászati, kertimunka- és fogászati tilalom. Tanácsos most inkább böjtölni, meditálni, elcsendesedni. A telihold minden ilyesminek kedvez. Így mentesek maradhatunk a feszültségtől. (A teliholdról részletesen lejjebb.)

VASÁRNAP július 13: Aktív nap. Ez a nap tele van tiltással: fogászati, patyolati, fodrászati és kertimunka-tilalom érvényes. Ezek helyett használjuk ki a fogyó Holdat, és selejtezzünk, takarítsunk, tisztítsuk meg a fémtárgyakat! Majd utána legyünk minél többet a szabadban!

JÓZAN TELIHOLD

Július 12-én, szombaton hajnalban telihold lesz az égen. Most a Rák Nap és a Bak Hold egymással pont szemben áll. Ez a víz és a föld ellentétét hozza. Mindkettő a termékenység szimbóluma. Pont ezért nem kéne harcolniuk egymással. Mégis ellentétes minőséget képviselnek:

RÁK  –  BAK
érzelmek  – józanság
romantika – gyakorlatiasság
közvetlenül – távolságtartóan
ösztön – ambíció
magánélet – hivatás

Teliholdkor mindenki ingerlékenyebb és sértődékenyebb. Még szerencse, hogy szombaton kicsi az esélye annak, hogy most kelljen fontos tárgyalást, döntést, állásinterjút, vizsgát tennünk. Ugyanis ezekre ez a nap semmiképp sem alkalmas.

A közlekedésben is óvatosnak kell lennünk. Ma a szembe jövő emberek, járművek okozhatnak bajt. A józanságnak, és nem az érzelmességnek van itt az ideje. Ezzel elkerülhető a legrosszabb: a baleset.

Maga a telihold hajnalban van, de az egész napra kihatással lesz. Sőt aki érzékenyebb, annak az előző és következő napjára is. Leginkább a Rákok és a Bakok vigyázzanak magukra és a párjukra! De a Kos és Mérleg szülötteknek sem árt az óvatosság. Természetesen a többi jegy szülöttje is legyen éber!

Heti holdnaptár július 7-től

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top