Ezo

Heti holdnaptár május 26-tól

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, hogy a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlatos elkerülni...

Heti holdnaptár május 26-tólHÉTFŐ május 26: Pihenő nap. Fogászati tilalom van ma. A fogyó Hold segít most méregteleníteni, fogyókúrázni. A fogyó Hold aktuálissá teszi a szőrtelenítést és a bőrtisztítást. A Bika jegy a szépérzékünket erősíti. Emiatt csinosíthatjuk ma az otthonunkat. A kertben a gyökérkártevők ellen védekezhetünk eredményesen.

KEDD május 27: Pihenő nap. A tegnapi naphoz hasonlóan ma is érdemes fogyókúrázni, méregteleníteni, mert a fogyó Hold kedvez. Ma sem szabad fogorvoshoz menni. Még most is érdemes szőrteleníteni, bőrt tisztítani, és csinosítani az otthonunkat, a kertben pedig a gyökérkártevők ellen védekezni.

SZERDA május 28: Pihenő nap. Újhold napja különleges, mert a Nap és a Hold együttáll. Ekkor a Holdat nem világítja meg a Nap. Ilyenkor a legsötétebb, és innentől kezd el nőni. Ez a Hold állás kedvez a meditálásnak, böjtölésnek és a talpmasszázsnak. Fogászati tilalom van. (Az újholdról részletesebben lejjeb.)

CSÜTÖRTÖK május 29: Aktív nap. Az Ikrek Hold aktuálissá tesz egy hosszabb szellőztetést. Érdemes sütni, mert ma minden finomra sikerül. A kertben időszerű a csíráztatás, a fűszernövények szárítása, a virágültetés és a sziklakert gondozása. Ezekkel most remekül haladunk.

PÉNTEK május 30: Aktív nap. Ma fodrászati tilalom van érvényben. 16:14-ig még a Hold az Ikrek jelében jár. Tanácsos hosszabban szellőztetni. Mivel nő a Hold sikeresek lehetünk a kertben, ha csíráztatunk, fűszernövényt ültetünk, vízi növényt telepíteni, és füvet nyírunk.

SZOMBAT május 31: Aktív nap. Ez a nap tele van tiltásokkal: fodrászati és kerti munka tilalom van érvényben. A vizes Rák Hold aktuálissá teszi a mosást, a locsolást, az öntözést, és a madáritatók feltöltését.

VASÁRNAP június 1: Aktív nap. A fodrászati tilalom még érvényben van. A hónap első napján célszerű költségvetést készíteni. A kertben időszerű a fűnyírás, a permetezés, a vízi növények telepítése és a madáritatók feltöltése.

Heti holdnaptár május 26-tól

 

NYITOTT ÚJHOLD

Május 28-án, szerdán este a Nap és a Hold együtt áll az Ikrek jelében. Ezt az együttállást nevezzük újholdnak. Ilyenkor a Hold teljesen elfogy, elsötétül. Az újhold mindig valami új kezdetét jelenti. Innentől egy új ciklus kezdődik el. Az Ikrek jel a nyitottság, az érdeklődés és a könnyed társalgás jele. Az újhold hatására ezek a tulajdonságok mindenkiben felerősödnek. Ezért sokkal könnyebb lesz kommunikálni, ill. megtalálni a közös hangot bárkivel bármilyen témában. Az Ikrek szülöttek a születésnapjuk környékén ezen a napon álljanak meg egy pillanatra, és találják ki, hogy miben szeretnének megújulni! Az újhold segítséget nyújt a külső-belső megújulásban.

Érdemes halványzöld gyertyát gyújtani, és kívánni valamit, amit szeretnének, ha “kicsírázna”. Ugyanis a csíra színe a halványzöld. Az Ikreken kívül intenzíven fogják érezni az újhold jótékony hatását a Mérlegek és a Vízöntők. Maga az újhold csupán egy perc, de hatása egész szerdán érzékelhető. Érdemes a takarítást, selejtezést, fogyókúrát, méregtelenítést és a műtéteket újhold elé időzíteni. Újhold után a beépülést, a növekedést támogatja a növő Hold. Mivel Ikrek jelről van szó, szerda estétől az információk, a tudás és a közlékenység fog “növekedni”. Érdemes ezt megbeszélésekre, egyeztetésre, közös gondolkodásra használni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top