Ezo

Heti holdnaptár május 12-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, hogy a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlatos elkerülni...

[másolat] - Heti holdnaptár április 28-tólHÉTFŐ, május 12.: Pihenő nap. A telihold közeledtével egyre hatékonyabb a méregtelenítés és a fogyókúra. Érdemes ma sütni, mert finom lesz. A Mérleg Hold felfokozza a szép iránti érzékünket. Emiatt ma csinosíthatjuk az otthonunkat. A kertben ültessünk virágot, és szárítsunk fűszernövényt!

KEDD, május 13: Pihenő nap. Telihold előtti napon fogyókúrázzunk, szaunázzunk, méregtelenítsünk, meditáljunk! Tanácsos talpmasszőrhöz menni. Ez segítheti a méregtelenítést. Mára fodrászati és kerti munka tilalom van érvényben. Érdemes ezt megfogadni.

SZERDA, május 14.: Pihenő nap. Telihold napján mindenki feszültebb és fáradékonyabb. Emiatt is tanácsos ma meditálni, böjtölni, kicsit lelassítani. Így könnyebb átvészelni a napot. Egyébként is fodrászati és kerti munka tilalom van érvényben. Vagyis ma a passzivitás ideje van itt. (Teliholdról részletesen lejjebb.)

CSÜTÖRTÖK, május 15: Aktív nap. Még ma is fodrászati tilalom van érvényben. Közvetlenül telihold után a gyógynövényekben a legmagasabb a hatóanyag. Ezért most tanácsos begyűjteni. Aktuális locsolni, öntözni, vízi növényt telepíteni. Továbbá hatékonyak lehetünk a csigák elriasztásában. A sok eső előcsalogatja őket.

PÉNTEK, május 16: Aktív nap. A mai nap alkalmas sütésre, befőzésre. Minden finomra sikerül. Érdemes kiszellőztetni a lakást és az ágyneműket is. Utóbbit csak akkor, ha száraz az idő. A fabútorok meghálálják, ha ma ápoljuk őket. A kertben ma időszerű a trágyázás és a levélkártevők elleni védelem.

SZOMBAT, május 17: Aktív nap. Patyolati tilalom van érvényben. Ellenben a szépségápolás most aktuális: körömápolás, arctisztítás és szőrtelenítés. Aki mindig fogyó holdnál teszi ezeket, jól jár. A kertben időszerű a sziklakert gondozása és a gyökér kártevők elleni védekezés.

VASÁRNAP, május 18: Aktív nap. Több tilalom van ma érvényben: fogászati,  patyolati és kerti munka tilalom. Ezek helyett kényeztethetjük magunkat. A szépségápolás most a legjobb. A fogyó hold segíti a szőrtelenítést, a körömápolást, az arcápolást és a bőrtisztítást.

Heti holdnaptár május 12-től

 

BIRTOKLÓ TELIHOLD

Szerdán este a Bika Nap és a Skorpió Hold egymással szembe kerül. Ez a telihold a bennünk élő birtoklást és féltékenységet erősítheti fel. Akkor is, ha van párkapcsolat, akkor is, ha nincs. Ugyanis nem csak a párunkra lehetünk féltékenyek, hanem a kollégánkra, a barátunkra, a testvérünkre, a szomszédunkra, vagy bárkire. A féltékenység azt jelenti, hogy birtokolni, kisajátítani akarjuk a másikat, illetve a figyelmét. Pedig józan ésszel tudjuk, hogy ennek nincs értelme. Olyan fogalmak feszülnek egymásnak, mint.

BIKA – SKORPIÓ
birtoklás – elengedés
bevétel – kiadás
gyűjtögetés – költés
odabújás – provokálás
anyagiasság – spiritualitás

Ezt a teliholdat a Bikák és a Skorpiók fogják leginkább “elszenvedni”. De az Oroszlánoknak és a Vízöntőknek is vigyázniuk kell magukra és azokra, akik fontosak számukra. Sajnos teliholdkor sokkal több a szakítás és a veszekedés. Szerencsére ez másnapra “kipukkad”. Tehát csak a szerdát kell kibírni. Az utakon is elővigyázatosnak kell lenni, mert teliholdkor statisztikailag több a baleset. A Bikákon, a Skorpiókon, az Oroszlánokon és a Vízöntőkön kívül a többi jegynek is óvatosnak kell lennie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top