Ezo

A tavaszi megújulás hete

A csillagok ezen a héten mozgásra és életmódváltásra biztatnak bennünket. Most megérthetjük, hogy testünk a lelkünk temploma, és csak rajtunk múlik, hogy milyen állapotban van ez a templom. Asztrológusunk, R. Kövér Balázs asztrofitnesz tematikájú hétindító írásában ahhoz is tippeket ad, hogyan renoválhatjuk testünk templomát a fürdőruhaszezon előtt.

Jön a bikiniszezon! Na jó, lehet, hogy a fürdőruhához még hideg van, de figyeld meg, hamarosan minden tele lesz a bikinidiétákkal, karcsúsító tippekkel, az életmódváltásra ösztönző programokkal. Ezek a női magazinok kötelező tavasz végi témái, és bizony a csillagok is ilyen tájban kezdik ugyanezekre a témákra felhívni a figyelmünket. A Nap és a Merkúr a Bika jegyében van, és ezen a héten a Hold is áthalad ezen a jegyen. Sőt! A héten esedékes telihold is a Bikában születik meg. Ennyi Bika energia pedig egyértelműen az anyagi világra és az anyagi világban bennünket megnyilvánító testünkre irányítja a figyelmünket. Nézzük tehát meg, hogy ezen a héten mi mindent tehetünk a testünkért – és persze önmagunkért is!

A tavaszi megújulás hete

 

Új sport vagy új lustaság?

A keddi Bika újhold segít újraértékelnünk a testünkhöz, a testiséghez, az anyagiakhoz és a birtoklási vágyhoz fűződő viszonyunkat. A Bika jegye sok asztrológus szerint az egyik legerősebben az anyaghoz kötődő asztrológiai jegy. (Figyelem, ez a mondat természetesen nem a Bika jegyű vagy Bika aszcendensű emberekről szól!) A Bika energia fontos része a test és a testi örömök élvezete. Gondoljunk a görög szigetvilág ősi kultúráira és ezek bika fejű termékenységi isteneire, no meg a hozzájuk kötődő, tivornyába hajló lakomákra. A

A Bika (továbbra is színtiszta Bika energiaként és nem emberként) kedveli az életet, és nagyon tudja élvezni. A hedonizmus épp úgy Bika analógia, mint a jó ételek, az italok, a mulatozás (bár ez a másik Vénuszi jeggyel, a Mérleggel is rokon). A Bika jegye pontosan tudja, hogy milyen fontos nekünk az anyagi világban, hogy jól érezzük magunkat. Fontos, hogy a testünk egészséges és erős legyen. A testi erő és a Bika analógiáját a magyar nyelv is őrzi, gondoljunk csak a bivalyerős (újabban gyakran bikaerős) kifejezésre. A Bika jegy élvezi az erejét, az egészségét, az ügyességét, és szívesen fitogtatja is, hiszen szereti a mozgást – amíg örömét leli benne.

De ugyanakkor a lustaság is Bika analógia. Hiszen abba a hedonista életörömben, ami a Bika jegyében nyilvánul meg, a lustaság is megjelenik. A túl nagy vagy kényelmetlen erőkifejtés, az izzasztó és nagy kitartást vagy koncentrációt igénylő munka nem a Bika jegyének terepe. Épp ezért lesz izgalmas ez a hét, épp ezért lesz izgalmas a keddi Bika újhold hatása. Az újhold mindig a kezdés-újrakezdés lehetőségét, a változás-változtatás csíráit hordozza. Az izgalom pedig abban nyilvánul meg, hogy mi mit is kezdjünk újra: a sportolást vagy a lustaságot? A diétát vagy a lakomákat?

Asztrofitnesz és asztrodiéta

Anélkül, hogy felfedezném vagy kidolgoznám az asztrofitnesz tematikáját, le kell szögeznem, a csillagok abban is segítenek bennünket, hogy sportot, egészségmegőrző foglalatosságot válasszunk magunknak. Ezen a  héten a csillagok segítenek megérteni nekünk egy fontos dolgot: a testünk a lelkünk temploma, érzékeny szerkezet, amelyen keresztül a bennünk lévő csodálatos szellem megnyilvánulhat a fizikai síkon, és amelyen keresztül a fizikai síkot érzékeljük. Épp ezért spirituális feladatunk is a testünk karbantartása, ápolása, kényeztetése, fejlesztése, erősítése, egészségének megőrzése, helyreállítása.

Ez azt is jelenti, hogy a megfelelő táplálékokkal tápláljuk, és a megfelelő mozgásformákkal erősítjük. Hogy mi a megfelelő mozgásforma vagy a megfelelő étrend? A paleo jobb, vagy a nyers vegán? A szétválasztó diétát vagy a legdivatosabb celebétrendet ajánlják-e a bolygók a hétre? Nos, a bolygók nem ilyen percéletű tanácsokat adnak. Nem fognak helyetted sem étrendet választani, sem futni menni, sem pedig megtalálni azt az édes csokitorta receptet, amelyik nem hizlal. Azért nem teszik mindezt, mert ennél jóval bölcsebbek és előrelátóbbak. Ezen a héten abban segítenek a csillagok, hogy megértsd a saját tested jelzéseit. Mert – bármit is állítanak a divatos diétakönyvek és fitneszokosok – nem vagyunk egyformák, és a testünk sem egyforma.

Az, ami az egyikünknek beválik és természetes, a másikunknak elképzelhetetlen. Ha ki nem állhatod a húst, és vega vagy, nem hiszem, hogy a húsokra és zöldségekre épülő Atkins diétát kellene választanod, csak azért, mert a szomszéd ezzel fogyott. Figyeld inkább a saját szervezeted jelzéseit: milyen ételekre reagál jól, mit szeretsz, mitől fújódsz fel, mit emésztesz meg nehezen, és így tovább. Keress egy olyan étrendet, amely nem ígér feltétlenül látványos csodákat, de akár hónapokig, évekig is tudod tartani. (És ez ne a 90 napos szétválasztó diéta szénhidrátnapja legyen – egy évig 365-ször ismételve!)

Ugyanígy válassz magadnak egy sportot is. Igen, sportot írtam, és jó, ha tudod: mindegy, milyen egészséges és szuper az étrended, a szervezetednek a mozgásra nagy szüksége van. Akkor is, ha ülőmunkát végzel, és akkor is, ha fizikai munkát végzel. De természetesen más-más mozgásformákra van szükséged. Ebben is figyeld a tested jelzéseit és a vágyaidat. Ha régóta pilatesre vágysz, de azt sem tudod, mi az, menj el egy órára, és nézd meg! Ha egész nap fizikai munkát végzel, mégis hízol, talán valamilyen aerob mozgásra van szükséged. Ne felejtsd el: a héten a csillagok segítenek mozgást is választanod, olyat, amilyenre szükséged van, amely gyógyító erejű és szórakoztató számodra. A testedet gyógyító, karbantartó mozgásnak nem kell kínszenvedésnek lennie! Sőt! Az egy nagyon fontos szempont, hogy legyen élvezetes, megnyugtató, energiákat felszabadító a számodra!

A hét gondolata: “Az embernek van keze; amin, ha úgy tartja kedve, akár állhat is. Ez a mi kiváltságunk. A halandó testnek ez az egyik örömforrása. És Istennek ezért van szüksége ránk. Mert az Örökkévaló szereti a kezünkön keresztül érezni a dolgokat.” – Elizabeth Gilbert

 

Könnyen barátkoznak a Rákok, mindenki a Nyilasokat figyeli – Heti asztrológiai tendenciák

Elszabadul a pokol, ha nem az van, amit a Kosok akarnak. A jegy szülöttei a héten egy kissé akaratosak, és már-már követelődzők. Nekik érdemes lenne egy kicsit engedni az elvárásaikból. A Bikák mindent, de mindent lemérnének a legszívesebben. Pontos számokra és adatokra vágynak, a hozzávetőleges dolgok nem lesznek elegendők számukra. Ez neki a precizitás hete. Az Ikrek a mély nyugalom és a hedonizmus paradicsomi állapotába érkezhetnek. Ezzel együtt felismerhetik azt is, hogy milyen testi tüneteket okozott náluk eddig a szorongás. A Rákok meglepően könnyedén ismerkednek idegenekkel, és könnyen, gyorsan a szívükbe zárják azokat, akiket csak ezen a héten sikerül megismerniük igazán. Az Oroszlánok végre levethetik egy kisebbségi komplexusukat. Hogy nekik nincs is olyanjuk? Akkor érdemes megvizsgálniuk, hogy mit álcáztak eddig határozottsággal, bátorsággal és néha bizony agresszióval is. A Szüzek új bölcsességet találnak egy könyvben vagy egy írásban. Nekik most már lassan ideje lesz elindulniuk a saját belső világukba vezető úton.

Mindent a szépségért! – hangzik a Mérlegek heti jelmondata. A jegy szülöttei most a szépségápolásra és a bőrproblémák meggyógyítására helyezik a hangsúlyt. A Skorpiók a gyereknevelésben vagy a gyerekekkel való beszélgetésben találják meg örömüket a héten, különösen akkor, ha most még keresik az egyensúlyt a család és a karrier között. A Nyilasok élvezik, hogy minden szempár rájuk szegeződik a héten. Nekik most érdemes munkahelyi prezentációkat, előadásokat vállalniuk. A Bakok el sem hiszik, hogy milyen nagy sikert arathatnak a hobbijukkal, pedig ez a hét pont erről szól: a hobbijukról bebizonyosodik, hogy másoknak is örömet szerez, nemcsak nekik. A Vízöntők most szívesen tanítanak másoknak, és szívesen magyaráznak a számukra fontos dolgokról. Ha nem akarnak tudálékossá válni, akkor érdemes gyakran visszakérdezniük a hallgatóságtól, hogy értik-e a mondandójukat. A Halak új harmóniát lelhetnek az életükben, és a test és lélek kényes egyensúlyát sikerülhet megvalósítaniuk a héten. Ez azonban pluszmunkával járhat a számukra.

A tavaszi megújulás heteA hét könyve

Carol Adrienne, James Redfield: A mennyei prófécia – gyakorlati útmutató

Ez a gyakorlati útmutató A mennyei prófécia című különleges, megvilágosító erejű regény kiegészítő kötete, amely ténylegesen a gyakorlatba ülteti át mindazt, amiről a New Age mozgalmak kultikus könyve szól, s ezáltal hozzájárul személyiségünk fejlesztéséhez és életcélunk megvalósításához. A részletes magyarázatok és a gondosan megtervezett gyakorlatok révén megtanulhatjuk, hogyan figyeljünk fel a sorsfordító véletlenekre, miként válhatunk érzékennyé a bioenergiára, és hogyan találhatjuk meg helyünket a világban. E kézikönyv segítségével elmélyíthetjük és kiszélesíthetjük ezoterikus tudásunkat, s kifejleszthetjük magunkban mindazokat a képességeket, amelyek nemcsak boldogabbá tesznek, hanem az emberiség általános fejlődésének irányába is lendíthetnek bennünket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top