Ezo

Számmisztika: ballagási ajándéközön

A ballagás fontos mérföldkő a ballagó életében. Emiatt érthető, hogy a család és a barátok is szeretnék felejthetetlen eseménnyé tenni. Az ünnepnek szoros velejárója az ajándék, manapság pedig nemcsak virágot kapnak a ballagók, hanem más, egyre változatosabb ajándékokat. Így persze, hogy egyre nehezebb választani – ám a számmisztika segíthet, de legalábbis ötletet adhat, hogy testre szabott legyen az ajándék.

A számmisztika átlát rajtunk. Most csak a születésnapunk egy számjegyre egyszerűsített számára lesz szükség. Pl.: aki 1980. 09. 20-án született: 20 = 2+0=2; vagyis ő 2-es típus. De van két ún. mesterszám: a 11-es és a 22-es. Náluk ezt is és az alapszámot is érdemes megnézni. A 11-esnél a 2-es, a 22-esnél a 4-es az alapszám.

1-es típus: aki, 1-én, 10-én, 19-én vagy 28-án született:

Az 1-es számára minden vonzó, ami csillog. Nem kizárt, hogy a swarovski egy 1-esnek köszönhető új divat. Ráadásul minőségi. Ez elengedhetetlen szempont, ha az 1-esnek a kedvében akarunk járni. Természetesen az arany is szóba jöhet, de az utánzatokat, bizsukat nála inkább kerüljük. Ha tollat ajándékozunk, lehet azt mondani, hogy ezzel írhatja a sikeres érettségit. Ha nem költekezős meglepetéssel szeretnénk megajándékozni az 1-es ballagót, akkor választhatjuk a szintén csillogó, héliummal és kisebb lufikkal töltött óriáslufit. Itt alapvető szempont legyen az egyediség! Virágok közül remek választás a napraforgó, a tűzliliom és a rózsafélék.

2-es típus: aki, 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született:

Ballagási horoszkópA 2-es családcentrikus. Emiatt neki már az ajándék, hogy eljön az egész családja. Az még szívmelengetőbb számára, ha utána közösen ebédelnek otthon, vagy egy hangulatos étteremben. Jó ötlet meglepni őt egy olyan albummal, amiben kiskorától mostanáig össze vannak gyűjtve, és lefűzve a fotók. Ezt biztosan meghatódott könnyek között fogja lapozgatni, és élete végéig meg fogja őrizni. Ha ékszert, tollat ajándékozunk, akkor az lehet ezüst. Ez az ő nemesfémje. A plüssállat sem ciki, ha ötletes. A csokrába köttessünk tulipánt, vagy tündérrózsát, vagy violát! Tanácsos csak egyféle virágot használni. Vagy ha többféle van a csokorban, akkor egyszínű legyen!

3-as típus: aki, 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született:

A 3-as az egyik legvidámabb típus. Ez megkönnyíti az ajándékozást. Emiatt jöhet minden, ami mosolyfejes: héliumos óriás lufi, plüssfigura, nyalóka, stb. A lényeg, hogy bohókás és színes legyen. A komolyságot hagyjuk meg az érettségire! A 3-as számára a ballagás buli. Ha a kedvében akarunk járni, akkor ehhez kell “asszisztálnunk”. Ajándék lehet egy esti buli valami szuper szórakozóhelyen. Ezt össze lehet kötni előtte egy vacsorával. Az utazás is remek lehet, lehetne, ha nem kéne az érettségire készülni. De mivel egy hosszú hétvége áll rendelkezésre, megfontolandó. Ebben muszáj komolynak lenni és jól átgondolni. Egyébként vidám csokor illik a 3-ashoz lufikkal, masnikkal és virágokkal, mint például margaréta, gerbera.

4-es típus: aki, 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született:

A 4-es mindent komolyan vesz. A ballagást, az érettségit, a továbbtanulást is. Véletlenül se sértsük meg, és ne bagatellizáljuk el élete legfontosabb eseményét! Mi is adjuk meg a tiszteletet azzal, hogy ünneplőbe öltözünk. Mosolyogni sosem tilos, de az alkohollal csak finoman! Testhezálló ajándék lehet bármi, ami az érettségihez passzol és hasznos, tartós, méltó. A legkézenfekvőbb egy márkás toll. Legyen ez élete legértékesebb tolla, tükrözze a felnőtté válást. Kaphat olyan irattartó dossziét, vagy táskát, ami bőrből van. A csokorba mehet szegfű, őszirózsa, aszparágusz és sok zöld. Ez utóbbi lehet a domináns szín, a visszafogottság a kulcsszó.

5-ös típus: aki, 5-én, 14-én vagy 23-án született:

Az 5-ös nagy kanállal eszi az életet, imádja a felhajtást, és mindent, ami kissé el van túlozva. Ebből adódik, hogy bátran csináltathatunk neki hatalmas csokrot óriás lufival, vagy plüssállattal. De kalkuláljuk bele, hogy neki azzal kell végigvonulnia az iskolán és nem csak nálunk lesz a benne a családi albumban a ballagási fotók között. Szóval muszáj az ésszerűség határain belül maradni. Az a szerencse, hogy a héliumos lufinak nincs súlya. Ahogy a színes szalagoknak, masniknak sem. Egy repülőjegy sem nehéz, ha most foglalunk, nyárra kifoghatunk olcsó fapadost. Ez utóbbi fergeteges sikert fog aratni. Minél távolabbi, minél egzotikusabb helyre szól, annál jobb. Ha ezt nem engedhetjük meg magunknak, akkor befizethetjük egy belföldi wellness-hétvégére vagy falusi turizmusra, kempingezésre, amiről tudjuk, hogy élvezné, és ahol később kipihenheti az érettségi fáradalmait. A csokorba tegyünk pünkösdi rózsát vagy kardvirágot!

6-os típus: aki, 6-án, 15-én vagy 24-én született:

A 6-os tipikus gurmand, imádja a szép és finom dolgokat. Ezért jó ötlet lehet egy közös ebéd, vagy vacsora valami ízléses helyen. Az a fontos, hogy emlékezetes legyen az egész, tehát most ne a megszokott helyre foglaljunk asztalt. Most kipróbálhatunk egy olyan helyet, amiről már sok jót hallottunk, de a hétköznapokban nem engednénk meg magunknak. A 6-os rajong az ajándékokért. Könnyű dolgunk van vele, mert kedveli a parfümöt, az ékszert, a bonbont is. Érdemes a kiválasztott ajándékot ügyesen beleköttetni a csokrába. A virágkötők olyan szuper technikát ismernek, amivel képesek akár bonbonokból csokrot kötni vagy egy parfüm köré csokrot varázsolni. A legfontosabb, hogy nagyon szép legyen, ezt végülis nem nehéz eltalálni. A virágok közül neki való a gyöngyvirág, a liliom és a frézia. Nem kell mind. Csak azok, amik harmonizálnak egymással.

7-es típus: aki, 7-én, 16-án vagy 25-én született:

A 7-es nem igazán kedveli a felhajtást és a feltűnést. Szereti az egyszerű dolgokat. Elképzelhető, hogy rosszul érinti, hogy “idétlen” pózban, egymást vállába kapaszkodva kell végigvonulnia az egész iskolán öltönyben, kosztümben. Ha így van, akkor ne fokozzuk tovább a helyzetet azzal, hogy “idétlen” csokrot nyomunk a kezébe! Érdemes előre egyeztetni vele, hogy mi az, ami számára nem számít annak. Kaphat ajándékba szolid kivitelezésű mappát, táskát, amiben viheti az érettségire, egyetemre, főiskolára, gyakorlatra a tollait, iratait, de ezt nem muszáj a ballagáson megkapnia. Hálás lesz, ha nem ezzel kell ballagnia. A csokrába nem elengedhetetlen az élővirág. Helyette mehet szárított gyümölcs, magvak, vagy szárított virág. Még a papírvirág is sikert arathat, ha szerény stílusú.

8-as típus: aki, 8-án, 17-én vagy 26-án született:

A 8-as a legtüzesebb, legenergikusabb típus. Nem könnyű fegyelmeznie magát. Folyton mozgásban lenne. Ezt a temperamentumot kell tükröznie az ajándékának is. Mivel nem lehet elvárni tőle, hogy az érettségi előtti hosszú hétvégét a szobájában könyvek között töltse, bátran befizethetjük őt egy lovaglásra vagy egy kalandparkba. Ezeknek garantáltan sikerük lesz. Ha bármit sportol, akkor a ballagási ajándéka lehet kapcsolatos azzal a sporttal: sporteszköz, vagy kulcstartó, vagy toll, bérlet. Amennyiben kreatívak vagyunk, ezt az ajándéktárgyat beleköttethetjük a csokrába. A 8-as rajong a meglepetésekért. Ezért muszáj titokban szervezkednünk. Egyébként a csokorba a következő virágok kerülhetnek: kála, írisz, ananász.

9-es típus: aki, 9-én, 18-án vagy 27-én született:

A 9-es olyan, mint a szivárvány: minden érdekli, mindenben jó, minden illik hozzá. Ez egyszerre megkönnyíti, és megnehezíti az ajándékozást. Ha jól ismerjük, akkor tudjuk, hogy aktuálisan épp miért lelkesedik, mi foglalkoztatja, mi van meg neki. Az biztos, hogy az univerzum, a csillagok és az állatok a kedvencei. A ballagási ajándéka lehet ezzel kapcsolatos. Ebben is széles a skála: könyvek, filmek, előadások, utazások, stb. Bár érettségizik, még fiatal, ezért lehet picit gyerekes is az ajándék: plüssfigura, plüssállat. Nem kell túlzásba vinni a komolykodást. Valószínűleg a tárgyak helyett az élményeknek nagyobb sikerük lesz. Szervezhetünk egy közös kirándulást a medvefarmra vagy a vadasparkba. Virágok közül illik hozzá a mák és a liliom.

 

Ballagás

 

11-es típus: aki, 11-én, vagy 29-én született:

A 11-es egy mesterszám. Ehhez méltóan eltér az átlagtól. Minden vonzza, ami szokatlan, és szembemegy a hagyománnyal. Hiszen a 11-es tipikusan reformer. A vérében van a lázadás és az újítás. A ballagási ajándéknak ehhez kell igazodnia. Szóval olyan ajándékot válasszunk, ami nem szokványos! És számára is váratlan. Ugyanis imádja a meglepetéseket. Ilyen lehet egy hőlégballonozás, vagy bármilyen extrém sport. Az fontos, hogy ezt úgy tálaljuk, ami szintén szokatlan. Például a ballagás után érte jöhet egy terepjáró, vagy lovas kocsi, ami a helyszínre viszi. Olcsóbban is megúszhatjuk, ha bicikliket viszünk oda a barátok segítségével, vagy bringóhintót bérelünk, de más ötletes módon is tudtára adhatjuk, milyen kalandot kapott ajándékba. A legnagyobb ötletek mindig akkor születnek, ha valamit kevésből kell kihozni. A virágcsokor készülhet szalmavirágból, vagy akár száraztésztából is.

22-es típus: aki, 22-én született:

A 22-es mesterszám. Ennek megfelelően fura figura. Kicsit polgárpukkasztó és tabugyilkos. Utálja a prűdséget, a sznobizmust és a képmutatást, ő a nyers őszinteség híve. Lehet, hogy a ballagáson is ki fog lógni a sorból a frizurájával, a kiegészítőivel. Ennek megfelelően kell ajándékot választanunk a számára, vagyis felejtsük el a “rendes” ötleteket. Minél vadabb, minél botrányosabb, annál jobb. Természetesen maradjunk a jó ízlés keretein belül, lepjük meg egy olyan ebéddel vagy vacsorával, ahol a körülmények szokatlanok: jégbár, barlangfürdő, de létezik olyan hely is, ahol teljes sötétségben kell enni, ami viccessé teszi az étkezést. A csokrába köttethetünk orchideát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top