Ezo

Mit árul el rólad az aurád?

Testünkből szabad szemmel csak kevesek által látható aura áramlik ki, amely nemcsak hormonokból, molekulákból és atomokból, de legnagyobb mértékben energiából áll. Rengeteg információt közöl általános személyiségünkről, és aktuális testi-lelki állapotunkról. Sötétkékes indigó, ha meditálunk, piros és szikrázik, ha dühösek vagyunk, és azt is elárulja, hogy igazat mondunk-e éppen.

Az aura színesen fénylő kisugárzásnak látszó energetikai erőtér, ami körülveszi a testünket. Növényeknél és állatoknál is megfigyelhető. Az embereknél többek között hőből, párolgásból, gondolatokból és érzelmekből áll. A mérőeszközök, a hőkamera vagy az emberi szem, 1,5–2 méter nagyságú, tojás alakú burokként érzékelhetik, de valójában nincs mérete, mert végtelen… így az emberi tudat nagyobb távolságokból is érzékelheti a mások aurája által kisugárzott gondolati (lelki) információkat.

Aura

fotó: Bognár Tas

Az aurát “személyes energetikai lenyomatunknak” is nevezhetjük, mert akárcsak az ujjlenyomat, mindenkinél más, mondja Bognár Tas auraszakértő. Egy nagy mennyiségű információ tárolására képes holografikus mező, amelynek nagy része egész életünkben hasonló képet mutat, kis része pedig érzelmeink, gondolataink és életmódunk hatására folyamatosan változik.

A gyerekek – elmondásuk szerint – óvodás korukban még érzékelik az aurát, és vannak, akik felnőttként sem vesztik el ezt a képességet. Minden korban és minden kultúrában éltek olyan emberek, akik szabad szemmel is látták ezt az energiaburkot, sőt a régebbi korokban állítólag sokkal többen voltak rá képesek tanulás és gyakorlás nélkül, mint ma. A régi idők művészei Jézust és a szenteket fehér, a Gyógyító Buddhát zöld aurával ábrázolták, de a testünket körülvevő energiaburkot az inkák, a szibériai sámánok, Észak-Amerika és Ausztrália őslakosai is ismerték.

Minél világosabb az aura, annál jobb az állapotunk testi, lelki és szellemi szinteken

Az aura rengeteg információt közöl a személyiségünkről, testünk, lelkünk és szellemünk állapotáról és csakráink töltöttségi szintjéről. Az aura elemzésével meg lehet állapítani, hogy miért lettünk betegek, miért szembesülünk mindig ugyanazokkal a problémákkal, és hol tartunk a fejlődésben, illetve a gyógyulásban.

Az aura színei egyfajta kódot adnak a gyógyítók kezébe, az érzékelt színekből tudnak következtetni arra, hogy éppen milyen állapotban vagyunk. A színek nem rétegenként, hanem foltszerűen figyelhetők meg. Bognár Tas szerint az aura alapszíne a személyiséget tárja fel, az aktuális szellemi és lelki aktivitásra pedig a vibráló “hangulatszínekből” lehet következtetni. A foltok betegségekre, blokkokra, alul- és túlműködésre utalnak – mint ahogy azt a klinikákon alkalmazott termodiagnosztikából is ismerjük. “Az aurában nincs jó és rossz szín, minden színnek megvan a pozitív és negatív tulajdonsága. Az ideális aura bármely szín esetében a világos, ezt azt jelenti, hogy az aura testi, lelki és szellemi töltöttsége megfelelő.”

A gyógyítóké zöld, a kismamáké kék

A piros pozitív alapszínként például versengő, maximalista, kalandvágyó személyiségre utal, sok sportolónak ilyen az aurája. Negatívként, vagyis sötét árnyalatban vakmerőségre, lobbanékonyságra és túlérzékenységre enged következtetni. Hangulatszínként jelezhet kreativitást, szenvedélyt, teremtő erőt, de agressziót, türelmetlenséget és stresszt is.

A narancs a kreatív, ötletes, jó kommunikációs készségű, nyitott, családcentrikus személyiségek alapszíne, a negatívum ennél a színnél a büszkeség, a hiúság és a lustaságra való hajlam. Ha a hangulatszín narancssárga, társalgást, önkifejezést, kreatív gondolatokat jelent, és ez az alkotás előtti állapot színe is. A szétszórtságot, a kapkodást, az önfegyelem hiányát is jelezheti.

A sárga alapszínként optimista, logikus, lelkes, szórakoztató, önkifejező, szabadságra vágyó emberek auraszíne. Negatívum: kritika iránt érzékeny, pletykás, félénk és egoista személyiség. Ha hangulatszínként jelenik meg, pozitív előjellel mentális aktivitást jelöl – gyakran látható tanárok, előadók feje körül. A sötét sárga szín ezzel szemben félelmet, irigységet, büszkeséget jelent, és ez az árnyalat utal a hazugságra is.

A zöld a gyógyítók és a természetet szeretők alapszíne. Az orvosok, ápolók és ápolónők, családtagjaikat hosszú ideig ápolók aurájába is beépül ez a szín. Negatívum: makacsság, ragaszkodás a megszokásokhoz. A világos zöld hangulatszínként őszinte segítő szándékot, öngyógyítást, sötétzöldként féltékenységet, rosszindulatot jelent. A nagyon sötétzöld akkor jelenik meg, amikor valaki rosszat kíván a másiknak.

A kék pozitív alapszínként a hűséges, nyugodt, önfeláldozó, őszinte embereknél látható, és ilyen aurájuk van a kismamáknak is. Ha negatív ez az alapszín, olyan emberre utal, aki nehezen mond nemet, hajlamos elhallgatni dolgokat, és egy kis felsőbbrendűségi érzése is van. Hangulatszínként elmélyülés, a felsőbb világok felé haladás, mély ima közben látható, a sötétkék depressziót, elhidegülést, távolságtartást jelez.

Az indigó a másokért felelősséget vállalók, intuitív képességekkel rendelkező, spirituális és segítő emberek alapszíne. Negatívumként könnyen kihasználható embereket jelez, akik akár tönkre is tehetik magukat, és befelé fordulhatnak. A világos indigó, mint hangulatszín a meditációt kísérő jelenség, a harmadik szem aktiválódását jelzi. Sötétként befelé fordulást, érdektelenséget, szomorúságot jelent, a feketébe hajló indigó a gyászra utal.

Az arany csak alapszínként létezik. 35-45 éves kortól jelenik meg, addig tulajdonosuk narancsos jellemzőket mutat. Magas szintű spirituális energiát, teremtőerőt, karizmát jelöl. A sötét arany önmarcangolást, hirtelen jött dühöt vagy szerelmet, elvakultságot jelent.

Bognár Tas informatikusként dolgozott évtizedekig. Öt évet töltött Ázsiában, többek között az észak-indiai Dharamsalában tanult tibeti szerzetesektől, különféle tudati technikákat sajátított el. Az auraelemzés mellett oktatja is az auralátást. Egyéb, Ázsiában elsajátított tudati technikáit a “Pszichoinformatika” névvel illette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top