Ezo

A bőség karmájának hete

Ezen a héten visszatérhetsz a bőség áramlásába, vagy ha úgy érzed, hogy még sohasem voltál része ennek az áramlatnak, akkor most megnyithatod azokat a gátakat, amelyek megakadályozták benned, hogy megtapasztald a jólétet. Asztrológusunk, R. Kövér Balázs elmagyarázza, hogy milyen égi események támogatják az életünkben a bőséggel kapcsolatos nehézségeink és az anyagi világhoz való kapcsolódásunk gyógyítását.

Sokféle spirituális úton haladhatunk és sokféle módon tekinthetünk az anyagi világra, a fizikai síkra. Azzal valamennyi spirituális hagyomány egyetért, hogy az a világ, amit a fizikai szemünkkel látunk, és amit látszólag a pénz, a hatalom, a testi vágyak kielégítése mozgat, nem a valóság. Ez illúzió csupán, amely fátylak sűrű rétegeként fedi a valóságot, de ha elindulunk a spirituális úton, ezek a fátylak előbb-utóbb fellebbennek, eltűnnek a szemünk elől, és megláthatjuk a spirituális valóságot. Ezen az úton haladva gyorsan útelágazáshoz érkezünk.

A bőség karmájának hete

Aszkéta legyek vagy milliomos?

Ahol a spirituális út kettéválik, máris meg kell hoznunk egy döntést: hogyan viszonyuljak a fizikai világhoz, hogyan viszonyuljak a testemhez, a testem szükségleteihez, a bőséghez és a vágyakhoz. Mint oly sok spirituális útelágazásban, itt is keletre és nyugatra is mehetünk. Aki a keleti utat választja, az gyakran megpróbálja elengedni a fizikai vágyakat, az aszketizmust tekintheti követendő példának, és minden anyagi vágyat, bőséggel kapcsolatos ügyet a spirituális útról letérítő kísértésnek él meg. Aki viszont nyugatra veszi az irányt, azt találja, hogy bár a fizikai világ csak illúzió, de ez nem jelenti azt, hogy sanyargatnod kellene a testedet (pontosabban a tested illúzióját), és ha egy szép házra, egy szép ruhára vagy jó fizetésre van szükséged, esetleg egy piros sportkocsival szeretnél furikázni fel s alá, azzal sincs semmi baj. Pontosabban addig nincs semmi baj, amíg mindezekről észben tartod, hogy mindez csak illúzió, és a valóságot takaró fátyol részei.

Feladatunk az arany középút megtalálása

Mielőtt megállnál meghozni ezt a döntést, szeretnék valamire emlékeztetni: már megtetted. Már meghoztad ezt a döntést, amikor a nyugati civilizációba születtél. Ha a lelked ebben az életben az aszketizmust szerette volna megtapasztalni, nem az európai kultúrában születtél volna meg. Még valamit a figyelmedbe ajánlok: könnyű úgy elengedni a fizikai illúziókat, hogy tudatosan kilépünk belőlük, hogy megszabadulunk mindentől, aminek köze van ezekhez. Meggyőződésem, hogy nekünk itt, a nyugati világban az a feladatunk, hogy összhangba hozzuk a fizikai jólétünket és a spirituális utunkat, hogy megértsük: az aszketizmus, a testi vágyak elnyomása és a test sanyargatása pontosan ugyanolyan tévút, mint a fizikai élvezetek, a pénz és a hatalom hajszolása. Mint olyan sokszor, már megint az a bizonyos arany középút tűnik a legjárhatóbbnak, és emiatt a legmesszebbre vezetőbbnek.

Megnézem
Összes kép (1)

És mielőtt azt gondolod, hogy ez olyasmi, amit most találtam ki, minden alap nélkül, a figyelmedbe ajánlom a nyugati spirituális tanítók munkásságát: Neal Donalad Walsh, Louise L. Hay, Doreen Virtue, Byron Katie, Eckhart Tolle vagy az A Course in Miracles tanítói (és még sokan mások) valamilyen formában mind arról beszélnek, hogy a tested táplálása és a fizikai jólét vagy a bőség megtapasztalása természetes része a spirituális útnak. Sőt! Maga Buddha is erre a következtetésre jutott. Ha ismered a Buddha-mondakört, akkor tudod, hogy Sziddhárta herceg Buddhává válása előtt kipróbálta korának valamennyi divatos spirituális irányzatát, hogy elérje a megvilágosodást. Végső elkeseredésében olyan keményen koplalt, hogy mozdulatlan meditációjában csonttá soványodva társai csontváznak nézték, és azért hagyták el, mert azt hiték, Sziddhárta rég meghalt már. Végül amikor feladta vágyait és hazafelé indult (immár jóllakottan és valamelyest jól tápláltan is), egy fügefa alatt, mindössze egyetlen este alatt – látszólag csak úgy – megvilágosodott.

A szerencse és bőség áradása vár rád

Hogy miért beszélek ilyen sokat a bőség és a spirituális út kapcsolatáról? Nagyon egyszerű: mert ezen a héten a csillagok arra kérnek bennünket, hogy gyógyítsuk meg magunkban a pénzzel, pénzügyekkel, bőséggel és jólléttel kapcsolatos gondolatokat, érzéseket és végső soron a karmánkat is. Erre utal néhány égi jelzés. Talán a legerősebben a Vénusz és a felszálló holdcsomópont között kedden létrejövő egzakt kvadrát. Ez a tanító-nevelő fényszög a karmikus jelölőket (mindkét holdcsomópontot) összekapcsolja a bőség, a jóllét, a napi szerencse és a szerelem bolygójával. A Vénusz másnap belép a Vízöntő jegyébe, amely megint csak arra utal, hogy itt az ideje változtatnunk (akár gyökeresen is) a bolygó által jelölt életterületeinken. Csütörtökön a Jupiter direktbe fordul végre, ezzel pedig szó szerint megnyitja a szerencse áradását az életünkben. Legalábbis ha teszünk érte, hiszen mint tudjuk, a bolygók csak esélyeket, lehetőségeket, témákat mutatnak, de hogy ezekkel mit kezdünk, az csakis a mi dolgunk.

Az önmegerősítésektől a karmáig

Itt az ideje szembenéznünk azzal, hogy hogyan kerülhetünk bele a bőség áramlásába, amely körülvesz bennünket az univerzumban. Számtalan szerző, számtalan spirituális hagyomány egyetért azzal, hogy az univerzumban bőség vesz körül bennünket. Az angyalok szerint mindannyian megvalósíthatjuk saját bőségünket, és megteremthetjük magunknak a fizikai jólétünket. Hogy akkor miért nem tesszük? Ennek rengeteg oka lehet.

Lehet, hogy a gyermekkorodban hallott bőségre vonatkozó negatív kijelentések ragadtak meg benned, és váltak belső meggyőződéssé, negatív önmegerősítésé. (A pénz tisztátalan. A gazdagok tisztességtelenek. A mi családunkban mindenki szegényen fog meghalni stb.)
Lehet, hogy egy korábbi életedből hozol magaddal szegénységi karmát. Lehet, hogy valamelyik előző életedben a már említett keleti utat választottad, aszkéta voltál vagy szerzetesként tettél szegénységi fogadalmat, amelyet a tudatalattid még mindig programnak tekint.
Lehet, hogy a korábbi életeid valamelyikében a pénzt és a hatalmat hajszolva okoztál fájdalmat másoknak és magadnak, és most ezért kerülöd a bőséget.
És persze még sok-sok más spirituális ok állhat annak a hátterében, hogy valamiért megfosztod magadat attól, hogy kivedd a részedet az univerzum bőségéből.

Mit tehetsz a bőségért a héten?

– Ezen a héten érdemes magadban megvizsgálnod, hogy milyen negatív önmegerősítéseid vannak! Írd fel ezeket egy lapra, és fordítsd át őket pozitív állításokká, önmegerősítésekké. (A korábbi példamondataink tehát így alakulhatnak: A pénz pozitív energia. A tisztességes emberek is élhetnek bőségben. A családom napról napra gazdagabb stb.)
– Keress egy bőségmeditációt, és végezd el naponta! (Teljesen mindegy, hogy milyen meditációt választasz, válaszd a kedvenc szerződ anyagát, vagy hallgass a megérzésedre!)
– Kérd meg Raziel arkangyalt, hogy gyógyítsa meg benned a bőséggel kapcsolatos negatív karmát!

A hét gondolata: “Nem lesz a tiéd, amiért könyörögsz, sem az, amit akarsz. Azért, mert éppen a kérésed rögzíti a hiányt, és ha kimondod, hogy mi után vágyakozol, azzal pontosan és csakis ezt az élményt, azaz az akarást hozod létre a valóságodban. A helyes imádság tehát soha nem az esdeklő könyörgés, hanem a hálaadás imája. Ha előre köszönetet mondasz Istennek azért, aminek a megtapasztalása mellett döntöttél, legyen az bármi, akkor végeredményben elismered a létét – gyakorlatilag. A hála így a legerőteljesebb nyilatkozat Isten számára; megerősítése annak, hogy megadtam a választ, mielőtt még kérdeztél volna. Úgyhogy soha ne könyörögj. Határozz, hogy úgy legyen!” – Neal Donald Walsch

A Kosok mindent kimondanak, a Halaknak önmagukra kell figyelniük – Heti asztrológiai tendenciák

A Kosok most szívesen ellentmondanak másoknak, és könnyen érezhetik úgy, hogy minden ki nem mondott szó hátrányba hozná őket. Ezért természetesen mindent kimondanak. A Bikák végre megtapasztalják, hogy bármilyen helyzetet meg tudnak oldani, és mindent kézben lehet tartani. Persze lehet, hogy a hét elején még nincs szó kézben tartásról… Az Ikrek megtudják, hogy a stressz csak félelem. Második lépésként pedig el is engedhetik ezeket a félelmeket, és bőségesen lesz alkalmuk relaxálni. A Rákok önbizalma ambivalens: egyfelől növekedni kezd, de néhány olyan helyzetben, amelyben eddig magabiztosak voltak, végtelenül elbizonytalanodhatnak. Az Oroszlánok tökélyre fejlesztették az álcázást: néha még maguk is elhiszik, hogy magabiztosak, és tudják, hogy mit miért tesznek. Pedig valójában csak vaktában próbálkoznak. A Szüzek el lesznek bűvölődve ezen a héten. A szerelem, az anyai szeretet, a barátság, a támogatottság érzései közül többet is megtapasztalhatnak a héten.

A Mérlegek felfedezik, hogy mi minden az, ami nem igazi, és észreveszik, hogy mi az, ami értékes. Emiatt könnyen lehet, hogy válogatni kezdenek és kategorizálni: szép és rút kupacokat hoznak létre az életükben. (Nemsokára pedig azt is eldönthetik, melyik kupacnak mi legyen a sorsa.) A Skorpiók végre elismerést kapnak, de ennek az az ára, hogy maguktól is elismerést kaphassanak. Nekik érdemes az önértékelést és az önszeretetet gyakorolniuk most is. A Nyilasok egy percre megállhatnak, és megérthetnek valamit: a világ változik, és minden változás jó irányba vezeti annak az életét, aki nem áll ellent ennek a változásnak. A Bakok minden helyzetben tökéletesen helytállnak. Igen, ez azt is jelenti, hogy rengeteg új és szokatlan helyzet vár rájuk, hogy a meglepő kérdésekről már ne is beszéljünk. A Vízöntők életébe a szerelem és a harmónia léphet be. Nekik most fontos, hogy táplálják a pozitív érzéseiket, és hogy az anyai, gondoskodó energiáikat is meg merjék élni. A Halaknak a fókuszálást kell gyakorolniuk, azt, hogy a figyelmüket arra összpontosítsák, hogy mit szeretnének, és ne arra, amit mások szeretnének.

A hét könyve
Eva-Maria Zurhorst: Szeresd önmagad, és mindegy, kivel élsz
Mindenki arra vágyik, hogy a legjobbat kapja, és ezzel gyakran együtt jár az az illúzió is, hogy ez fáradság nélkül is bekövetkezhet. Minél könnyebben, minél gyorsabban akarjuk elérni céljainkat, és ha a párkapcsolatunk nem úgy működik, ahogy mi szeretnénk, új társat keresünk. Hamis illúzió abban bízni, hogy a következő partnerrel majd minden más lesz – anélkül, hogy mi magunk változnánk.
Ha elegendő bátorság van bennünk ahhoz, hogy gyökeresen megváltoztassuk szemléletmódunkat, nagy valószínűséggel be fogjuk látni: nem a társunk az oka a problémáinknak. Pontosan ott van nagyon sok tennivalónk, ahol a legnagyobb fájdalmat, gyűlöletet, sérüléseket, hidegséget, dermedtséget vagy ellenszenvet érezzük. Ezt a munkát pedig önmagunkon kell elvégeznünk, hogy házasságunk vagy párkapcsolatunk a valódi gyógyulás és szeretet színterévé váljon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top