Ezo

Heti holdnaptár február 10-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, hogy a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlatos elkerülni...

Heti holdnaptár február 10-tőlHÉTFŐ február 10: Pihenő nap. Közeledik a telihold. Ezért egyre hatásosabb a fogyókúra, a böjt és a méregtelenítés. Fodrászati tilalom van érvényben a mai napon. Érdemes fűszer és/vagy gyógynövényt ültetni.

KEDD február 11: Pihenő nap. Ma még fodrászati tilalom van. A telihold egyre közelebb van. Ezért most is aktuális a fogyókúra és/vagy a méregtelenítés. Amennyiben száraz az idő, szellőztessük ki az ágyneműket! Így javíthatunk az alvás minőségén. Mivel a víz elemű Rák jelében jár a Hold, öntözzük meg a növényeket!

SZERDA február 12: Pihenő nap. A mai napra fodrászati és kerti munka tilalom érvényes. Ma is tanácsos kiszellőztetni az ágyneműt és textíliákat. A régiek ezt pontosan tudták, és betartották. Manapság meglehetősen eltávolodtunk a természettől. Mégis hat ránk. Ez tagadhatatlan.

CSÜTÖRTÖK február 13: Pihenő nap. Ma tanácsos hajat vágatni, mert most gyorsan regenerálódik a haj. Még mindig érdemes fogyókúrázni és/vagy méregteleníteni. Ha sütésre szánjuk el magunkat, finomra fog sikerülni. A kertben ma időszerű a fák sebeinek kezelése.

PÉNTEK február 14: Pihenő nap. Telihold előtti napon a legokosabb inhalálással, szaunázással méregteleníteni. Ez a hideg időben kimondottan kellemes. Fodrászati tilalom van ma. Ellenben javasolt magvakat csíráztatni. Télen a legtöbb energia a csírákban van. A gyógynövényekben pedig most a legmagasabb a hatóanyag.

SZOMBAT február 15: Pihenő nap. Telihold napján álljunk meg egy pillanatra, és adjunk hálát. Érdemes meditálni, hogy a folyamatos pörgést kicsit megállítsuk. Ma fodrászati tiltás van. Viszont érdemes magvakat csíráztatni és/vagy csírával dúsítani a salátánkat. Ez most olyan, mint egy energia bomba. (Teliholdról részletesen lejjebb.)

VASÁRNAP február 16: Aktív nap. Mára fodrászati tilalom van érvényben. Fodrász helyett menjünk talpmasszőrhöz, vagy tanuljuk meg a do-in-t, ami egy önmasszázs. A talpon minden szervünk pontja megtalálható, vagyis gyógyítható. Szánjunk ma egy kis időt a szobanövényekre! Ha szükséges adjunk nekik földet, vagy ültessük nagyobb cserépbe! Meg fogják hálálni.

BÜSZKE TELIHOLD

Február 15-én, szombaton hajnalban, nem sokkal éjfél után a Vízöntő Nap és az Oroszlán Hold egymással szembekerül. Vagyis telihold lesz. A Nap teljesen megvilágítja a Holdat. Teliholdkor itt, a Földön feszültek vagyunk, mert a két ún. fővilágosító, a Nap és a Hold egyik, ill. a másik irányba húz minket. Olyan dolgok között őrlődünk, mint:

VÍZÖNTŐ – OROSZLÁN
egyenlőség – hierarchia
modern – hagyományos
demokratikus – hatalom alapú
különcség – népszerűség
függetlenség – kapcsolódás

Embertől, értékrendtől, aktuális élethelyzettől és ambíciótól is függ, hogy éppen melyiket tartjuk fontosnak. Ezen a napon jobb, ha nem az ellentétet, hanem a közös pontokat keressük ezekben, és minden másban is. Így nagyobb eséllyel megúszhatjuk viták nélkül. Az a jó hír, hogy maga a telihold csak pár perc, de a hatása akár két nap is lehet. Tehát már pénteken és egész szombaton is érezhető lesz. Most aktuális megfogalmaznunk, hogy mit akarunk/tudunk elengedni, miről akarunk/tudunk leszokni. Ez a telihold a Vízöntőket és az Oroszlánokat inti óvatosságra. De a Bikáknak és a Skorpióknak is vigyázniuk kell. Természetesen a többi jegynek sem árt körültekintés.

Heti holdnaptár február 10-től

Előrejelzések 2014-re
Nagy szerelmi horoszkóp 2014-re
Mi vár ránk a kínai horoszkóp szerint 2014-ben?
Havi angyalkártyák 2014-re
Nagy angyalhoroszkóp 2014-re
Pénzhoroszkóp 2014-re
A legizgalmasabb bolygóállások 2014-ben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top