Ezo

Heti holdnaptár január 27-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, hogy a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlatos elkerülni...

HÉTFŐ január 27: Pihenőnap. Most látványos eredményeket hoz a diétázás és a méregtelenítés. Ha sütésre szánjuk el magunkat, sikerünk lesz. Ma aktuális a savanyítás, különösen a káposztasavanyítás. Jól tesszük, ha a mai napon időt szánunk a fabútorok ápolására. Ehhez válasszunk természetes anyagokat!

[másolat] - Heti holdnaptár január 20-tólKEDD január 28: Pihenőnap. Ma fogászati tilalom van. Érdemes ma is diétázni és méregteleníteni. Ez a nap kifejezetten a szépségápolásra alkalmas: körömápolásra, arc- és bőrápolásra, illetve szőrtelenítésre. Ezeket végezhetjük otthon, vagy elmehetünk szakemberhez. Ha az előbbit választjuk, akkor keressünk régi recepteket!

SZERDA január 29: Pihenőnap. Még ma is fogászati tilalom érvényes. Ezen a napon is tanácsos diétázni és méregteleníteni. Ha tegnap nem volt időnk, lehetőségünk időt szakítani a szépítkezésre, akkor most megtehetjük. Aktuális a köröm-, arc- és bőrápolás.

CSÜTÖRTÖK január 30: Pihenőnap. Újhold napján a legjobb meditálni, böjtölni és terveket szövögetni. Amit ma indítunk el, az olyan, mintha magot vetnénk: lassan elkezd kihajtani. Pont emiatt tanácsos újholdkor halványzöld gyertyát gyújtani, mivel ez a növekedés színe. Fogászati és kertimunka-tilalom van ma. (Újholdról részletesen lejjebb.)

PÉNTEK január 31: Aktív nap. Menjünk ma talpmasszőrhöz! Ez felfrissít, és méregtelenít is. Most aktuális a sütés, a fémtárgyak tisztítása és a befőzés. Aki kertészkedik, az a mai napon nézzen utána, és készítsen vetési tervet! Illetve, ha az időjárás engedi, akkor a fatörzseket meszelje!

SZOMBAT február 1: Aktív nap. Fodrászati tilalom van érvényben ma. Tanácsos most kicsit elcsendesedni, befelé fordulni, vagyis meditálni. A talpmasszázs még a mai napon is aktuális. Amennyiben száraz idő van, tegyük ki az ágyneműt szellőztetni!

VASÁRNAP február 2: Aktív nap. Még ma is fodrászati tilalom van. És még ma is érdemes kiszellőztetni az ágyneműt. Ahogy a meditálás és a talpmasszázs is javasolt mára. A Hold a vizes Halak jelében jár. Emiatt most kell locsolni. Ilyenkor a növények minden csepp vizet hasznosítanak. Sőt elegendő csak vizes holdas napokon locsolni.

KELETI ÚJÉV KEZDETÉNEK ÚJHOLDJA

A kínai, illetve a buddhista hagyományok követői az újévet január 31-én ünneplik. Számukra az óév a január 30-i újholddal ér véget. Csütörtökön késő éjjel együtt áll a Nap és a Hold a Vízöntő jelében. Ez az újhold a szabadságról, a felszabadultságról és az egyediségről szól.

Vízöntő jele szimbolizálja az őszinteséget, a humánus hozzáállást, a hagyományokkal szembemenést és az intuíciót. Ezek újhold napján „hasznosak” lehetnek. Nem baj, ha kilógunk a sorból. Sőt, ma ezt várja el tőlünk az Univerzum. Az tagadhatatlan, hogy mindannyian a sors egyedi, megismételhetetlen csodái vagyunk. Erre emlékezzünk csütörtökön! Ne akarjunk beállni a sorba! Nem fog sikerülni…

Újhold napján érdemes halványzöld gyertyát gyújtani és megtervezni, hogy miben szeretnénk újítani! Minden, amit most kívánunk, illetve indítunk el, ki fog hajtani, mintha magot vetnénk. A csíra, a növekedés színe a halványzöld. Innen a halványzöld gyertya.

A Vízöntő szülötteknek ma, a születésnapjuk közelében mulaszthatatlan feladatuk egy pillanatra megállni és kitalálni, hogy melyik életterületen aktuális az újítás. Az újhold segíteni fog. A Vízöntők egész évben most érezhetik a legintenzívebben, hogy az újhold milyen hatékony.
A Vízöntő szülötteken kívül az Ikrek és a Mérlegek is élvezhetik az újhold kedvező hatását.
Az újhold csütörtökön késő éjjel lesz. Egész nap, és másnap délelőtt bármikor meggyújthatjuk gyertyát, és kívánhatunk.

Heti holdnaptár január 27-től

Előrejelzések 2014-re
Nagy szerelmi horoszkóp 2014-re
Mi vár ránk a kínai horoszkóp szerint 2014-ben?
Havi angyalkártyák 2014-re
Nagy angyalhoroszkóp 2014-re
Pénzhoroszkóp 2014-re
A legizgalmasabb bolygóállások 2014-ben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top