Ezo

Heti holdnaptár december 30-ától

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, hogy a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlatos elkerülni...

Heti holdnaptár december 30-tólHÉTFŐ december 30: Pihenőnap. A mai napon a legokosabb diétázni, szaunázni. Ha sütésre szánjuk el magunkat, jól tesszük. A szellőztetést most érdemes kicsit hosszabbra hagyni. Így felfrissül az egész lakás és a bentlakók is. Amennyiben a kertben még nem takartuk be a fákat, bokrokat a fagy ellen, akkor tegyük meg!

KEDD december 31: Pihenőnap. Ma is tanácsos diétázni, szaunázni, sütni. Ezekre szakítsunk időt, és garantáltan jobb lesz a kedvünk, a közérzetünk. A szellőztetést se mulasszuk el! Ne felejtsük el feltölteni a madáretetőt! Nem elég a tél elején kitenni egy marék magot. Ahogy odaszoknak a madarak, elfogynak a magok.

SZERDA január 01: Pihenőnap. Újév napján újhold a lehető legjobb kezdet. Ezt megünnepelhetjük. De nem eszem-iszommal, hanem meditációval, talpmasszázzsal. Ezekkel megszenteljük a kezdőpillanatot, vagyis az egész évet. Mára fogászati és kerti munka tilalma érvényes. (Újholdról részletesen lejjebb.)

CSÜTÖRTÖK január 02: Aktív nap. Két tilalom van érvényben mára: fogászati és patyolati. Ez utóbbit azért tanácsos betartani, mert ha most tisztíttatjuk a kényes ruhákat, könnyen kifényesednek. Jó még a mai nap szépítkezésre: köröm- és bőrápolás, illetve bőrtáplálás. Az ú jév első munkanapján szervezhetjük újfajta módon a napunkat.

PÉNTEK január 03: Aktív nap. Menjünk ma talpmasszőrhöz! Felfrissít, és méregtelenít is. A talpon megtalálható az összes szerv akupresszúrás pontja. Érdemes ma hosszabban szellőztetni, sütni, befőzni. A kertben továbbra is aktuális a fák, bokrok fagy elleni takarása és a madáretetők feltöltése.

SZOMBAT január 04: Aktív nap. Fodrászati tilalom van érvényben ma. A most készülő frizura nem lesz tartós. Vagyis nem tilos fodrászhoz menni, csupán tanácsos megfogadni az ősi megfigyelések tapasztalatait. A régiek tudták, hogy érdemes hallgatni az öregekre.

VASÁRNAP január 05: Aktív nap. Még ma is fodrászati tilalom van. Ellenben érdemes kiszellőztetni az ágyneműt. Persze csak akkor, ha száraz idő van. Év és hónap elején, azaz most aktuális költségvetést készíteni. A Hold ma a vizes Halak jelében jár. Emiatt aktuális locsolni, mosni.

ÚJÉVI ÚJHOLD

Remekül kezdődik 2014., mert Újév napján újhold lesz. Nem csak ettől rendkívüli a január 1-jei újhold. Hanem azért is, mert az újhold a Nap és Hold együttállása. De most nemcsak a Nap és a Hold áll együtt, hanem a Plútó és a Merkúr is ott lesz. Vagyis összesen négy bolygó együttállásával kezdődik az új év.

Ez a nagy bolygótömörülés a Bak jelében lesz. Vagyis elsődleges értékek: a megbízhatóság, a kitartás, a komolyság, az elszántság, a tervszerűség, a fegyelem, az ambíció, a körültekintés. Soha jobbkor nem vizsgálhatjuk meg, hogy bennünk megvannak-e ezek az erények. Ez az előfeltétele a 2014-es év sikerének. Szóval el ne mulasszuk!

Újhold napján gyújtsunk halványzöld gyertyát, és tervezzük meg, miben szeretnénk, tudunk újítani! Írjunk listát zöld színű tollal! Fogjuk fel az egészet úgy, mintha a pincérnek leadnánk a rendelésünket!

A Bak szülötteknek ma, a születésnapjuk közelében muszáj egy pillanatra megállniuk, és kitalálni, hogy melyik életterületen a legsürgetőbb az újítás. Az újhold segít. A Bakok az év folyamán most érezhetik a legintenzívebben, hogy az újhold milyen üdvös.
A Bak szülötteken kívül a Bikák és a Szűzek is élvezhetik az újhold kedvező hatását.
Az újhold már éjfél után egyre erősebben érezhető lesz. Egész nap bármikor meggyújthatjuk a zöld gyertyát, és kívánhatunk.

Heti holdnaptár december 30-tól

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top