Ezo

Heti holdnaptár december 16-ától

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, hogy a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlatos elkerülni...

Heti holdnaptár december 16-tólHÉTFŐ december 16: Pihenőnap. Telihold előtti napon tanácsos kicsit visszafogni az étkezést, különösen, hogy advent van. Fodrászati tilalom van érvényben. Érdemes sütni, káposztát savanyítani. A telihold miatt most kell gyógynövényt gyűjteni.

KEDD december 17: Pihenőnap. Még ma is fodrászati tilalom van érvényben. A Karácsony előtti telihold az ünnepi készülődést megmérgezheti, ha nem vigyázunk. A meditáció és az elcsendesedés sokat segíthet. Telihold napján a legjobb gyógynövényt gyűjteni, mert most a legmagasabb a hatóanyagtartalma. (Teliholdról részletesen lejjebb.)

SZERDA december 18: Aktív nap. Jobb, ha ma nem megyünk fodrászhoz. A ma készülő frizura nem lesz tartós. A Rák jelében járó Hold kedvez a nagymosásnak, és aktuálissá teszi az ágyneműmosást is. Ezekre szakítsunk időt! Nem csak a hideg miatt van most kertimunka-tilalom.

CSÜTÖRTÖK december 19: Aktív nap. Megéri ma megfogadni a tanácsot: kerti munka és fodrászati tiltás van érvényben. Még mindig a vizes Rák jelében jár a Hold. Így a nagymosásról nem maradtunk le. Amikor víz jelben van a Hold, a szobanövények locsolása időszerű.

PÉNTEK december 20: Aktív nap. Ma fodrászati tilalom van. Szellőztessünk ma kicsit hosszabban. Nem baj, ha hideg van. A nagymosás még ma sem késő. Aktuális most gyógynövényt ültetni. Majd tavasszal kiültethetjük a kertbe. Ne felejtsük el feltölteni a madáritatókat!

SZOMBAT december 21: Aktív nap. Süssünk ma kenyeret vagy bármilyen süteményt! Elkezdhetünk a karácsonyra előre sütni. Egy alapos szellőztetés jót fog tenni. Érdemes hajat vágatni, mert gyorsan fog regenerálódni. A kertben aktuális a fák fagy elleni védelme és a madáretetők feltöltése.

VASÁRNAP december 22: Aktív nap. Ma már a negyedik gyertyát kell meggyújtani az adventi koszorún. Ez is azt jelzi, hogy már csak két nap van karácsonyig. Az előkészületek közül most aktuális a sütés. Vannak olyan sütik, amiknek kimondottan jót tesz, ha pihennek pár napot. A kertben takarjuk be a fagy ellen a fákat és a bokrokat!

MÉRGEZŐ TELIHOLD

December 17-én, kedden telihold lesz. Most a Nyilas Nap és az Ikrek Hold kerül szembe egymással. Ez megmérgezheti a karácsonyi készülődést. Divatos olyan mondatokkal dobálózni, mint ez: „A karácsony már nem a szeretetről szól.”. Pedig a karácsony és az advent csak arról szól, amiről akarjuk. Ma teliholdkor a bennünk, köztünk lévő kettősség feszülhet egymásnak:

NYILAS  –  IKREK

bölcselkedés – találékonyság
elvont – közérthető
szakrális – bohókás
vallás – logika
lobbanékony – kapkodó

Teliholdkor nagyon óvatosnak kell lenni az utakon és mindenféle megbeszélésen, találkozón, tárgyaláson. Ilyenkor sajnos az ellentétek felerősödhetnek, és gyorsan parázs vita alakulhat ki. Ezt elkerülendő, jobb, ha rugalmasak és toleránsak leszünk. Nem fontos, hogy a mi akaratunk, véleményünk érvényesüljön.

A Nyilasok és az Ikrek vigyázzanak a leginkább magukra és kapcsolataikra!
A Szűzeknek és a Halaknak sem árt az óvatosság.
De a többi jegy sem lehet figyelmetlen, egész kedden.

Heti holdnaptár december 16-tól

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top