Ezo

A legizgalmasabb bolygóállások 2014-ben

2014 egy különlegesen mozgalmas és kihívásokkal teli év lesz. Sok kardinális téma fog előkerülni. Eljön az idő, hogy minden jegy értékelje, sőt átértékelje élete kardinális kérdéseit. Ez különösen az első fél évben ígérkezik nehéznek. Később az egyre kedvezőbb bolygóállások egyre kedvezőbb tendenciákat mutatnak. Vegyük sorba ezeket is!

2014. január 1-én, az új év első napján újhold lesz

Ez több szempontból izgalmas: egyrészt az a tény, hogy az új év újholddal kezdődik, szuper jó jel. Ugyanis ez azt jelenti, hogy ez az év valóban új dolgokat, új helyzeteket, új lehetőségeket és új embereket hoz mindenkinek. Az újhold a Nap és a Hold együttállását jelenti. De január elsején nem csak a Nap és a Hold fog együtt állni, hanem a Plútó és a Merkúr is ott lesz. Szóval 4 bolygó együttállása látható az égen. Plútó a gyökeres változások, Merkúr a kapcsolatok bolygója. Vagyis ezen a napon óriási esélyt kapunk arra, hogy újítsunk a stílusunkon és a kapcsolatainkon. Ráadásul az újhold mindig valami újnak a kezdetét is szimbolizálja. Így nem kizárt, hogy új kapcsolat indul az új év első napján. Nem muszáj azonnal szerelemre gondolni. Hiszen sokféle kapcsolat lehet: barátság, munka, stb. Ez a bolygóállás a Bak-szülötteket érinti közvetlenül.

A legfontosabb bolygóállások 2014-ben

 

2014. január 3-a és 10-e, majd április 3-a és 30-a között ún. kardinális kereszt lesz az égen

Izgalmas, de nehéz a kardinális jegyekben álló bolygóállás. Ez egy négyszög, aminek a négy csúcsán a Kos Uránusz, a Rák Jupiter, a Mérleg Mars és a Bak Plútó lesz. Lassú bolygókról lévén szó, hosszabb hatású, vagyis nagyobb erejű dologra számíthatunk. Ez a kereszt az asztrológiában a legsúlyosabb. Ugyanakkor próbatétel nélkül nincs sorsszerű változás, fejlődés. A legjobb hozzáállás, ha ezt kihívásnak fogjuk fel, máskülönben kétségbeeshetnénk. Ebben a két időszakban életünk kardinális, sarkalatos területeit kell értékelnünk és/vagy átértékelnünk. A sarkalatos azt jelenti, hogy alapvető, lényeges, elsődleges, nélkülözhetetlen, fontos – ilyenek a család, az otthon, a párkapcsolat és a hivatás. Szóval mindaz, amitől sikeresnek, elégedettnek, vagyis boldognak érezzük magunkat. A kardinális kereszt miatt a bolygók arra késztetnek mindenkit, hogy minderre vigyázzunk. A nehézségek elkerülhetetlenek. De megéri küzdeni azért, azokért, amik fontosak az életünkben. Hiszen nem mulandó értékekről van szó. Ez a bolygóállás a Kosokat, a Rákokat, a Mérlegeket és a Bakokat érinti közvetlenül.

2014. július 16-án a Jupiter átlép az Oroszlán jelébe

Ez nagylelkűséget, életkedvet, életerőt és büszkeséget hoz magával. Vége annak a nagyjából egy évnek, amikor a múltat kellett rendbe tenni, amikor a szentimentális nosztalgiázásra jutott a hangsúly. Ekkortól előre kell nézni, és a kreativitásnak teret engedni. Mindenkiből előbújik a gyermek, aki önfeledt, felhőtlen és bohókás. Élvezi az életet, mert megszerzi mindazt, amitől élvezetes. Csak arra kell ügyelnünk, hogy ezt ne vigyük túlzásba. Nem szabad felelőtlenné, önkényessé, mértéktelenné és nagyzolóvá válnunk. Senkivel sem kell rivalizálnunk, sőt tilos. Közben nem szabad elfelejteni, hogy a Jupiter nagy szerencsét szimbolizál. A következő egy év hihetetlenül sikeres lehet. Ennek mindössze két előfeltétele van: 1. Adjunk esélyt Fortunának! 2. Gyermeki őszinteséggel higgyünk benne! Ez a bolygóállás az Oroszlán-szülötteket érinti közvetlenül.

2014. július 25-ig a Mars a Mérleg jelében jár

Ez önmagában nem lenne izgalmas, de ha azt figyelembe vesszük, hogy a Mars keringési ideje két év, vagyis huszonnégy hónap, és tizenkét jegy van, akkor matematikailag tény, hogy egy jegyben átlagosan két hónapot tölt a Mars. A Mars 2013. december 7-én lépett be a Mérlegbe. (2014. március 1-jén retrográdba fordul, elindul hátrafelé, és egészen május 19-ig hátrálni fog. Ez valójában a bolygók ellipszispályája miatt kialakuló látszatjelenség. Az asztrológiában ennek az a szimbolikus jelentése, hogy régi helyzetek, emberek, feladatok térnek vissza. Szóval ez egy lehetőség, hogy a régi dolgokat helyükre tegyünk, jobban, okosabban rendezzünk el.) És végül csak július 26-án lép ki a Mars a Mérleg jeléből. Így majdnem nyolc hónapot tölt a Mérlegben, az előbb kiszámított két hónap helyett. Ez szó szerint is a mérlegelés, sőt a mértékletesség megtalálásnak a fontosságát jelzi. Amennyiben ez sikerül, jutalmunk sok elismerés, kedves emberek társasága, sőt szerelmi élmény lehet. Ez a bolygóállás a Mérleg-szülötteket érinti közvetlenül.

Szerencsés együttállás

2014. szeptember 29-e és október 11-e között egy olyan bolygóháromszög lesz az égen, ami áldást, szerencsét és sikert jelez. A háromszög három csúcsán a Kos Uránusz, az Oroszlán Jupiter és a Nyilas Mars lesz. Mindhárom tűzjegy. A tűz a lendületet, a tetterőt, a lelkesedést és a bátorságot jelképezi. Ebben az időszakban keresni és imádni fogjuk a kihívásokat, mert végre megmutathatjuk, hogy erősek vagyunk. Ez az erő nemcsak fizikai, hanem lelki és szellemi is. Az asztrológiában ez a háromszög a legjobb bolygóállás, így panaszra nem lesz okunk, sőt hihetetlenül energikusak és életvidámak leszünk. Érdemes ekkorra időzíteni utazásokat, esküvőt, költözést, cégalapítást, állásváltoztatást stb. Mindebben sikeresek leszünk, mert ez az év legszerencsésebb időszaka. Ez a bolygóállás a Kosokat, az Oroszlánokat és a Nyilasokat érinti közvetlenül.

Az emberség időszaka

2014. december 23-án a Szaturnusz, a Nagy Sors bolygója átlép a Nyilas jelébe. Ettől mindannyiunkból előjön a jóindulatú, emberszerető, segítőkész, jótékony én-rész. Karácsony előtt, alatt és után olyanok is fognak önkénteskedni, jótékonykodni, akik nem szoktak. Ezáltal jelesre „vizsgáznak” emberségből. A világnak nagy szüksége van segítségre. Összetartás, szociális érzékenység nélkül sok ember életkörülménye siralmas lenne. És mivel a Nagy Sors bolygójáról van szó, sorsszerű, hogy mindannyian találkozzunk nehéz helyzetben lévő emberekkel. Szerencsére most nem fogjuk elfordítani a fejünket, sőt… Jutalmunk közmegbecsülés lesz, holott a Szaturnusz által jelölt dolgokat sosem a hangos elismerés miatt tesszük. Szaturnusz a szerénység, a visszafogottság és az alázatos szolgálat szimbóluma. Ezek azok az erények, amiket sorsszerűen meg kell tanulnunk, el kell sajátítanunk. Lesz erre időnk, mert egészen 2017. december 19-ig a Nyilas jelében jár a Szaturnusz. Ez a bolygóállás a Nyilas-szülötteket érinti közvetlenül.

Előrejelzések 2014-re
Tudd meg, 2014-ben melyik hónap milyen lesz az angyalok szerint!
Mi vár a 2014-ben születő gyermekekre?

Nagy japán horoszkóp 2014-re
2014 a Szaturnusz éve lesz – Izing Klára éves előrejelzése
Hogyan alakulnak a pénzügyeid jövőre? – Székelyhidi Ágnes előrejelzése
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top