Ezo

Kérdezd a tarot-kártyát – 3. rész

Sorozatunkban szakértőnk, Székelyhidi Ágnes a Tarot kártya lapjait mutatja be, elmagyarázza, hogy mit rejtenek a rajtuk látható képek, a hozzájuk kapcsolódó ősi mítoszok, legendák, és ha kihúzzuk őket, mit jelentenek, milyen energiákat, történéseket képesek bevonzani az életünkbe. A harmadik részben a Főpap és a Szeretők lapokat mutatja be.

A tarot nem más, mint az időtlen bölcsesség képi ábrázolása. Sajnos vannak néhányan, akik rossz tapasztalattal rendelkeznek már, és emiatt fenntartásaik vannak a témával szemben, ám a tarot kapcsán is igaz, hogy „nem az eszközzel van baj, hanem a használójával”. Hasonlatosan ahhoz, hogy egy rosszul sikerült műtét után a beteg nem a szikét, hanem az orvost fogja beperelni.

A tarot-kártyát nem véletlenül nevezik a kártyák mesterének. Spirituális értéke miatt komolyan kell vennünk. Jó hír, hogy tökéletesen működik: ha komoly a kérdés, komoly a válasz. Amennyiben megadjuk a kérdezés módját, a legbölcsebb útmutatást kapjuk. Tartsunk be pár szabályt:

– Terítsünk az asztalra terítőt! Ez legyen egyszínű, fehér, lila, kék vagy sárga!
– Gyújtsunk fehér gyertyát! Enélkül nem szabad a kártyát kérdezni.
– A szantálfüstölő használata is tanácsos. Ez megtisztítja azt a síkot, ahonnan a válasz érkezik.
– Akkor a legeredményesebb a kártyázás, ha két ember (a Kérdező és a Kártyaolvasó) egy olyan szobában tartózkodik, ahol magukra csukják az ajtót.
– Érdemes besötétíteni, ha besütne a Nap. Ugyanis ilyenkor nem szoláris (napszerű), hanem lunáris (holdszerű) energiákra van szükség.
– A hétfő, a csütörtök és a szombat a legalkalmasabb a tarot-kártya használatára.

V. FŐPAP

Kérdezd a Tarot kártyát - 3. részArchetípusa: a Tanító
Pszichológiai értelmezés: A felnőtt ember felteszi az örök kérdéseket: honnan-hová-miért-hogyan?
Spirituális értelmezés: A Keresőnek találkoznia kell a vallással, és le kell győznie a mindennapi lét ezzel kapcsolatos kihívásait.

Jelentése általános értelemben: A tanulást el lehet kezdeni, de befejezni soha. A Kérdező ne hezitáljon tovább! Tanuljon! Ez nem mindig jelent iskolapadot vagy tanfolyamot. A hétköznapokban is le lehet vonni a tanulságokat, vagyis tanulni belőlük. Jó hír, hogy működik a régi mondás: „Amint kész a tanítvány, jön a Tanító.” A hit sok erőt adhat a Kérdezőnek. Ezért ez a kártyalap azt tanácsolja, hogy a Kérdező higgyen önmagában, és abban, hogy a sorsa jól alakul, illetve jóra fordul! A kártyán a Főpap kezében pásztorbot, egy hármas kereszt, fején háromszintű korona, áldást osztó kezének három kinyújtott ujja a hármasság szimbóluma: test – lélek – szellem = fizikai – asztrál – kauzál sík.

Jelentése szerelmi kérdésben: Mély belső kapcsolódást jelez az a kártyalap. Ez a szerelem nem testi, hanem sokkal inkább szellemi, sőt spirituális síkon működik. A Kérdező biztos lehet abban, hogy 3 hónapon belül belép és/vagy beteljesül a szerelem. De ne szokványos értelemben várja a szerelmet! Számítson rá, hogy nagy-nagy tanítást fog kapni a szerelmétől, illetve a szerelme révén!

Jelentése anyagi kérdésben: A tanulságok levonása az elsődleges. A Főpap arra hívja fel a kérdező figyelmét, hogy csak tisztességesen lehet pénzt keresni, illetve megtartani az életszínvonalat. A Kérdező biztos lehet abban, hogy az élet igazságos lesz vele az anyagi kérdésekben.

Jelentése munka kérdésben: Amennyiben van munkája a Kérdezőnek, akkor ez a kártyalap azt jelenti, hogy nem kell aggódnia, ha elhivatott, nem fogja elveszíteni azt. Ha épp munkát keres, akkor jó, ha tanul valamit, vagy tervez valamilyen továbbképzést. Állásinterjúra úgy menjen el, hogy tájékozódjon a cégről, és értse azt a filozófiát, ami a tevékenység mögött húzódik! A Főpap jó tanácsot is előre vetít. Ezt meg kell fogadnia, ha jót akar magának.

Jelentése tanulmányi kérdésben: A Főpap lapja szóbeli tanulást jelent. Azt is garantálja, hogy a Kérdezőnek remek tanítója van, vagy 3 hónapon belül lesz. Tanuljon! Ez a legfontosabb, és ez hozza a sikereket. Ha vizsgaidőszak van, akkor emlékezzen arra, amit a tanára mondott! Minden szónak jelentősége van. Magolás helyett vegye elő azokat a jegyzeteit, amit az órákon írt! Ezek segítenek felidézni szó szerint az elhangzottakat. Ez a kártyalap arra a kozmikus törvényre is utal, hogy „A megszerzett tudást mindenkinek tovább kell adnia (mikrokörnyezet)”.

Jelentése egészségi kérdésben:
Ez a lap azt jelzi, hogy van, vagy 3 hónapon belül lesz egy orvos, akire mindenki hallgat, akinek sok tanítványa van. Ez az ember meg tudja gyógyítani a Kérdezőt vagy azt, akire a kérdés vonatkozik. Persze csak akkor, ha megfogadja a tanácsot. A Főpap azt is jelenti, hogy mindez hit nélkül nem működik. Hinni kell a gyógyulásban.

Jelentése családi kérdésben:
A családban van valaki, akire mindenki hallgat vagy hallgatnia kellene. Ő egy bölcs és szerény ember. Érdemes lenne megfogadni a tanácsát. Közben a Kérdező segítségre is számíthat családon belül. De csak akkor, ha kimondja, hogy mire van szüksége.

VI. SZERETŐK

Kérdezd a Tarot kártyát - 3. részArchetípusa: a Válaszút
Pszichológiai értelmezés: Az ember párt választ
Spirituális értelmezés: A Keresőnek találkoznia kell a szerelemmel, és le kell győznie a minden napi lét ezzel kapcsolatos kihívásait.

Jelentése általános értelemben: Ez a kártyalap nagyon könnyen félreérthető, mert nem elsősorban a szerelemről szól. Sokkal inkább arról, hogy a Kérdezőnek 3 hónapon belül döntést kell hoznia. A IX-es lap, a Remete lapja azt tanácsolja, hogy a Kérdező ne kérjen tanácsot. Ez a lap viszont azt javasolja, hogy a Kérdező legyen körültekintő, és kérje ki szakemberek véleményét. A legfontosabb, hogy válassza a nehezebb utat, mert az viszi a céljához! A kártyalapon a meztelen Éva és Ádám az Édenkertben még ártatlan, mert az első jelentős döntés előtt állnak. Felettük az angyal vigyáz rájuk. Közöttük a hegy az akadályt, a nehézséget szimbolizálja.

Jelentése szerelmi kérdésben: A kártya döntést sürget. Lehet, hogy a Kérdezőnek két jelölt közül kell választania. Ebben az esetben az a javaslat, hogy az egyszerűbb, szerényebb, erkölcsösebb embert válassza társnak! Ha még keresi a párját, akkor 3 hónapon belül megtalálhatja, de valami miatt döntenie kell majd. Legyen egyenes és tiszta, az lesz a legjobb.

Jelentése anyagi kérdésben: A Szeretők lapja anyagi témában súlyos döntést jelent. A Kérdező biztosan érzi a helyzet súlyát, ezért nyomasztja a kérdés. Pánikhoz közeli állapotba kerülhet. Egyetlen helyes út van: a tisztesség útja. Akkor is, ha az a nehezebb.

Jelentése munka kérdésben: Hamarosan kettő vagy több állás közül kell választania a Kérdezőnek. Fontos lenne egy szakemberrel konzultálni, hogy a legjobb döntést hozza meg. Nagy a tét. Pont ezért nem mindegy, hogy merre lép. Ennek súlya nem béníthatja le. Az nem megoldás, hogy sodródik. Muszáj valahova letennie a voksát. Amennyiben a nehezebb utat választja, biztos lehet a sikerben. Ez a kártya szó szerint azt tanácsolja, hogy mindenáron tiszta helyzetet kell teremteni. A látszat csal, a Kérdezőnek körültekintően kell döntenie.

Jelentése tanulmányi kérdésben: Ez a lap nehézségeket jelent. A Kérdezőnek azt is tudnia kell, hogy a nagy dolgok nem történnek meg akadályok leküzdése nélkül. A kártyalapon a meztelenség azt szimbolizálja, hogy az egyenességnek van értelme. Ha vizsgázik a Kérdező, akkor ne puskázzon, ne folyamodjon semmilyen cselhez! Legyen tisztességes! A siker attól függ, hogy merre lép, mit választ. Nem kérdés, hogy mit kell választania.

Jelentése egészségi kérdésben: Valamiben, valamiért döntést kell hoznia a Kérdezőnek. Az egészség nem játék. Minden döntést komolyan kell venni. Az a jó hír, hogy ebben szakemberekre számíthat a Kérdező. Külön lehet lapot húzni, hogy hol és hogyan találja meg, ismeri fel a szakembert. Az biztos, hogy 3 hónapon belül meglesz a segítő és a terápia is.

Jelentése családi kérdésben: A család és/vagy otthonteremtés kérdésében fontos döntést kell hoznia a Kérdezőnek. Nem kell félnie. A nehézségek nem azt jelentik, hogy baj van. Törvényszerű, hogy időről időre változnak a dolgok, és ez döntéssel jár. Érdemes tanácsot kérni. Ez nem ciki.
 
Sorozatunkat hamarosan folytatjuk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top