Ezo

Kérdezd a tarot-kártyát! – 2. rész

Sorozatunkban szakértőnk, Székelyhidi Ágnes a tarot-kártya lapjait mutatja be, elmagyarázza, hogy mit rejtenek a rajtuk látható képek, a hozzájuk kapcsolódó ősi mítoszok, legendák, és ha kihúzzuk őket, mit jelentenek, milyen energiákat, történéseket képesek bevonzani az életünkbe. A második részben az Uralkodónőt és az Uralkodót mutatja be.

A tarot (francia eredetű, a szóvégi t betűt nem ejtjük) minden mai kártya őse, a legrégibb, a legkomolyabb, a legbölcsebb, éppen ezért, ha tőle kérdezünk, meg kell adnunk a tiszteletet, mint egy bölcs Mesternek, akit nem zavarunk holmi csip-csup ügyekkel. S bár kártyalapokból áll, elsősorban nem jóskártya, vagyis a lapokon látható ábrák feladata nem feltétlenül az, hogy a Kérdezőnek precízen megmutassák a jövőt, sokkal inkább az, hogy ősi jelképek segítségével feltárják az ember spirituális fejlődésének állomásait.

A tarot mai formájában 78 lapból áll: 22 Nagy Arkánumból és 56 Kis Arkánumból (arkánum=titok). A Nagy Arkánum 22 kártyája képeket jelenít meg, amelyek mítoszokból vagy más hagyományokból lehetnek ismerősek. A kártya használatakor fontos, hogy a húzást elmélyülés, ráhangolódás előzze meg, ha szertartássá tesszük a kártyázást, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő választ kapjuk. Nélkülözhetetlen, hogy fehér gyertyát és füstölőt gyújtsunk, ez utóbbiból a szantál a legjobb, megtisztítja az asztrál síkot, ahonnan a válaszok érkeznek. Ha mindez megvan, feltehetjük a kérdést, húzhatunk, majd értelmezhetjük a kapott lapot. (Számtalan kirakási technika létezik, mi mostani sorozatunkban az egykártyás módszerrel dolgozunk.) És most lássuk a 22 Nagy Arkánumot sorban, a Mágus és a Főpapnő után jöjjön az Uralkodónő és az Uralkodó.  

Kérdezd a tarot-kártyát! – 2. részIII. URALKODÓNŐ

Archetípusa: az Anya
Pszichológiai értelmezés: Az éretté, termékennyé lett test
Spirituális értelmezés: A Keresőnek találkoznia kell az anyaszereppel, és le kell győznie a mindennapi lét ezzel kapcsolatos kihívásait.

Jelentése általános értelemben: Minden területen és minden kérdésben aratás jön 3 hónapon belül. Végre learathatja eddigi munkája, küzdelmei gyümölcseit. Az Uralkodónő olyan nőt szimbolizál, aki anya és szerető is tud lenni egyszerre. Termékeny, érzékeny és érzéki is. Mellette a Férfi sikereket érhet el, kibontakozhat, majd hálából a Nőt tenyerén fogja hordozni. A kártyalapon Földanya az anyatermészet termékenységének szimbólumaival körbevett trónján ül. Egyértelművé téve, hogy ő minden élet forrása. Termékenységi szimbólumok: gránátalmák a ruháján, búzatábla, erdő, folyó. Koronáján 12 csillag a 12 hónapot jelképezi. Az anyatermészet a ciklikus változások esszenciáját hordozza.

Jelentése szerelmi kérdésben:
Ez a szeretve lenni kártyalapja. A Kérdezőt imádja a párja. Rajongva szereti. Amennyiben nincs még párja, akkor közeleg valaki, akivel óriási szerelem bontakozhat ki. Az igazi szerelem belép a Kérdező életébe 3 hónapon belül. Kétség nem fér hozzá, hogy ezt megérdemli. Itt az idő, hogy megtapasztalja, milyen szeretve lenni.

Jelentése anyagi kérdésben: Egyértelmű gyarapodás várható. Az aratás, illetve a szüret szimbóluma azt jelenti, hogy eljött az idő, hogy pénzben mérhetően is meglegyen az eddig munka eredménye. A Kérdező garantáltan elégedett lesz. Sőt! Mindez 3 hónapon belül, vagy augusztusban.

Jelentése munka kérdésben: Az Uralkodónő harmonikus együttműködést jelez. Vagyis azt, hogy a Kérdező megtalálja azt a közösséget, aminek hasznos és szeretett tagja lehet. Ha van munkája, akkor maradjon, mert javulni fog a bérezése. Ha nincs munkája, akkor biztos, hogy 3 hónapon belül találni fog. Méghozzá olyat, amiben kreativitását kibontakoztathatja. Ehhez csak az kell, amiben az Uralkodónő is „jó”: érezni a vetés-aratás ciklusait, vagyis az idő ciklikus pulzálását.

Jelentése tanulmányi kérdésben: Az Uralkodónő sikeres vizsgákat mutat. És azt is, hogy elismerés csak akkor lesz a jutalom, ha szeretettel, nagylelkűen segített a Kérdező másokat is. Ez a kártyalap az odaadásról szól. Amikor az ember anyaként képes félretenni a saját szükségleteit, hogy gondoskodjon az utódairól. Természetesen nem kell mártír szerepbe csúszni, sőt tilos. Jobb, ha az önzetlenségre és a csapatmunkára viszi a hangsúlyt. Hiszen oly sok mindent, így a tanulást is könnyebb közösen csinálni.

Jelentése egészségi kérdésben: Ez a lap azt mutatja, hogy az idealizmus, illetve a bizakodás most a leghatásosabb gyógymód. A Kérdezőnek hinnie kell abban, hogy bárki beteg, 3 hónapon belül jobban lesz. Mivel az Uralkodónő egy nőt mutat, érdemes női orvost, terapeutát, gyógyítót keresni. Olyat, aki szeretetteljes, kedves, melegszívű. Akinek jó a közelében lenni.

Jelentése családi kérdésben:
Gyarapodhat a család. Vagyis új családtag érkezhet. Várandóság, gyerekáldás aktuálissá válik 3 hónapon belül. A magyar nyelv bölcsessége arra világít rá, hogy ezt a gyermeket szeretettel fogják várni, akit áldásnak tekintenek az egész családban.

Kérdezd a tarot-kártyát! – 2. részIV. URALKODÓ

Archetípusa: az Apa
Pszichológiai értelmezés: Az öntudatossá, erőssé lett elme
Spirituális értelmezés: A Keresőnek találkoznia kell az apaszereppel, és le kell győznie a mindennapi lét ezzel kapcsolatos kihívásait.

Jelentése általános értelemben: Oltalmazó lép be a Kérdező életébe 3 hónapon belül. De az is lehet, hogy a Kérdező saját protektora lesz. Ez a kártyalap azt sugallja, hogy a pillanatnyi helyzetben jobb volna, ha az ész vezetne a szív helyett. Sokkal nagyobb szükség van a logikára, mint az ösztönös reakciókra. Az Uralkodó kőtrónusán ül. Vörös köpenye és a páncél az erő szimbóluma. Jobb kezében jogar, bal kezében országalma. Ezek azt jelzik, hogy uralja az ég és a föld erőit. Tisztában van vele, hogy a jó uralkodó önmagán uralkodik, és népét szolgálja. Vagyis a Kérdezőnek is ezt az elvet kell elsajátítania, és gyakorolnia, ha sikert akar elérni.

Jelentése szerelmi kérdésben: Stabilitás várható a Kérdező szerelmi életében. Valószínűleg 3 hónapon belül nem változik a jelenlegi helyzet. A partner olyasvalaki, aki intelligens, de túlságosan merev. Elszánt, de rugalmatlan. Nehéz megfelelni az elvárásainak. Ha a Kérdező ebbe az emberbe szeret bele, nem lesz vele könnyű dolga, mert minden áron betartja a szabályokat.

Jelentése anyagi kérdésben: Az Uralkodó stabilitást és kiszámíthatóságot jelez. A fegyelem és a felelősségtudat meghozza az eredményt. Ez most nem jelent látványos, gyors és érdemtelen gyarapodást. Hanem olyan pénzt, ami az állóképességnek és a józanságnak köszönhető.

Jelentése munka kérdésben: Kétség nem fér hozzá, hogy ha dolgozik a Kérdező, akkor van egy protektora, aki segíti. A protekció nem azt jelenti, hogy valaki munka nélkül kap előnyt, hanem azt, hogy lehetőséget kap megmutatni, mit tud, és bebizonyítani, hogy erős fizikailag és gondolatilag is. Ezekre emlékezzen a Kérdező, ha egy ideje eredménytelenül keres munkát! Amennyiben van már állása, becsülje meg, és tegye oda magát! Koncentráció, összeszedettség, realitás, állandóság és fegyelem jellemzi a munkájában.

Jelentése tanulmányi kérdésben: Az Uralkodó kártyalapja egyértelművé teszi, hogy csak akkor kaphat jó osztályzatot a Kérdező, ha valóban szorgalmasan tanul. Muszáj prioritást állítania. Vagyis eldöntenie, hogy mi a fontos, mi élvez előnyt. Ha tanul, akkor oda kell tennie magát. Ezt most nem fogja senki megtenni helyette. Akkor sem, ha tudható a kártyalapból, hogy van valaki, aki támogatja a Kérdezőt a tanulmányaiban.

Jelentése egészségi kérdésben: Gyógyulás csak kellő fegyelem mellett várható. Ez a kártyalap nem áltat, nem azt mondja, hogy nem kell semmit tenni a javulásért. Szerencsére jön egy férfi, aki segíteni fog. De a Kérdezőnek kell eltökélten, kitartóan és szigorúan betartani a diétát, vagy a terápiát. Ha így tesz, akkor 3 hónapon belül számíthat sikerre.

Jelentése családi kérdésben: Az Uralkodó egy úgynevezett tekintély-figurát szimbolizál. Ő egy apaszerű rokon, akire mindenki hallgat. Sőt lehet, hogy tart tőle, mert szigorú, józan és intelligens. Érdemes figyelembe venni a véleményét. Szabad használni az ő kapcsolatait vagy a protekcióját.

Sorozatunkat hamarosan folytatjuk!
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top