Ezo

Heti holdnaptár november 11-étől

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ november 11: Pihenőnap. Ezen a napon fodrászati tilalom van érvényben. Vasárnap lesz telihold. Már ma hatékony a fogyókúra és a méregtelenítés például szaunázással vagy talpmasszázzsal. Mindkettő hatékonyan vezeti ki a mérgeket a szervezetünkből.

KEDD november 12: Pihenőnap. Ma is fodrászati tilalom van. Továbbra is érdemes fogyókúrázni, méregteleníteni és talpat masszíroztatni. Jó ötlet most kiszellőztetni a gyapjú ágyneműt. Természetesen csak akkor, ha nincs köd. Víz jegyben járó Hold miatt aktuális a locsolás és a kerti csapok víztelenítése.

SZERDA november 13: Pihenőnap. A telihold közeledtével most a legjobb fogyókúrázni és méregteleníteni. A talpmasszázs ma sokszoros hatású. Ellenben ma nem szabad fogorvoshoz menni. A vizes Hold miatt aktuális a madáritatók feltöltése.

CSÜTÖRTÖK november 14:
Pihenőnap. Még ma is fogászati tilalom van érvényban. Érdemes fogyókúrázni, méregteleníteni, szaunázni, talpmasszőrhöz menni. Ezeken kívül a hagyomány azt tanácsolja, hogy most aktuális a káposztasavanyítás. Persze csak akkor, ha ilyesmire szánjuk magunkat.

PÉNTEK november 15: Pihenőnap. Ma még fogászati tilalom van. Egy alapos szellőztetés jót tesz mindenkinek. Ha kenyeret vagy süteményt sütünk, nagyon finom lesz. A káposztasavanyítás is jól fog sikerülni. A telihold egyre közelebb van, így egyre látványosabb a fogyókúra és a méregtelenítés.

SZOMBAT november 16: Pihenőnap. Mára három tilalom is érvényes: fogászati, fodrászati és kertimunka-tilalom. Telihold előtti napon a lehető legjobb fogyókúrázni és böjtölni. Közben hatékony most a bőrápolás és a bőrtáplálás. Szinte minden hatóanyag beépül, hasznosul.

VASÁRNAP november 17: Pihenőnap. Telihold napján fogászati és fodrászati tilalom van érvényben. A böjt leginkább ma aktuális. A telihold miatt a gyógynövényekben most a legmagasabb a hatóanyag. Ezért érdemes ma begyűjteni. (A teliholdról részletesebben lejjebb.)

RAGASZKODÓ TELIHOLD

November 17-én, vasárnap a Bika Hold és a Skorpió Nap szembenállása miatt telihold lesz. A feszültség tapinthatóvá válik. Mindenki érezni fogja, hogy ingerlékenyebb és türelmetlenebb.
Mivel a Bika a ragaszkodás jegye, a szokottnál is erősebben ragaszkodhatunk emberekhez, tárgyakhoz, eszmékhez, tervekhez, pénzhez, pozícióhoz, vagyonhoz. Ez a ragaszkodás merevvé és beszűkültté tesz. Így kerülendő. Aki tudatában van annak, hogy a merevség mennyire megnehezíti a boldogulást, az tuti, hogy nem teszi. Természetes és érthető törekvésünk a gyarapodás, de nem mindegy, hogy milyen áron. Az ősi tanítás is azt mondja, hogy „aki ökölbe szorítja a kezét, nem kap, sőt kiszorítja azt is, ami benne volt”. Tehát hasznosabb lazának és megengedőnek lenni (nem csak ma).

Nem vehetjük félvállról a teliholdas rossz statisztikákat: ilyenkor több a baleset. Vagyis sokkal óvatosabbnak kell lennünk az utakon. A telihold a szembenállás miatt a szembe jövő járművek veszélyét jelenti. Ha odafigyelünk, és körültekintően közlekedünk, elkerülhetjük a legrosszabbat. A telihold pontosan 16:15-kor lesz, röviddel a holdkelte után. Szóval a horizont közelében keressük! Hatása rányomja a bélyegét az egész vasárnapi napra. És ha nem vigyázunk, megmérgezheti a családi ebédet. Most a Bika és a Skorpió szülöttek vigyázzanak a legjobban! De az Oroszlánok és a Vízöntők is vigyázzanak magukra és a kapcsolataikra! Természetesen a többi jegy szülöttje is legyen éber!

Heti holdnaptár november 11-től

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top