Ezo

A pénzügyi kreativitás hete

Hétindító ezotéria sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk a hétre, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni nektek. November első hetében a pénzügyeink kerülnek a középpontba. Most könnyedén észrevehetjük az anyagi természetű korlátainkat, és a pénzzel kapcsolatos megerősítéseink (akár pozitívak, akár negatívak) könnyedén valóra válhatnak.

Már megint a Vénusz! Ha a bolygók és csillagok egy iskolai osztályba járnának, bizony a Vénusz lenne a legnépszerűbb lány a diákok között, és most azt is meglátjuk, hogy miért: mindig csinál valamit. Képtelen nyugton maradni, és folyton azon ügyeskedik, hogy másoknak jó legyen. (Jó, ez most elég erős egyszerűsítés, hiszen azért a bonyolult helyzetek sem állnak távol tőle, és egy kis pletykálkodás sem, de a jó szándékához és az igyekezetéhez nem férhet kétség.)
A Vénusz pénzjelölő funkciójáról és a vénuszi bőségről már értekeztünk a hétindító ezotéria sorozatban, és ezen a héten megint csak a Vénusz pénzügyi hatásait fogjuk górcső alá venni. A kérdés most az, hogy mennyire vagy kreatív a pénzügyekben, és mennyi önkorlátozással akadályozod a bőség áramlását.

Te is lehetsz Dagobert bácsi?
A válasz röviden: lehetsz. Legalábbis, ha ez alatt a kifejezés alatt azt értjük, hogy dúskálhatsz a saját bőségedben, és kielégítheted az összes pénzügyi igényedet. Ehhez segít hozzá most a Vénusz, akire sok égi változás vár a héten. Lássuk, melyek is ezek pontosan!

A pénzügyi kreativitás heteSzámold fel a korlátokat!
Kedden a Vénusz belép a Bak jegyébe. Ez a bolygóhelyzet pozitív megélésben azt mutatja meg a Vénusznak, hogy érdemes előre tervezni a pénzügyekben, érdemes az anyagi biztonságért tenni, és érdemes a bőség felé egy saját utat kiépítenie. A Bakban lévő Vénusz pontosan tudja, mik a lehetőségei, és azt is, hogy mit kell tennie, hogy jobb helyzetbe kerüljön.
Vigyázat, ugyanez a bolygóhelyzet negatív megélésben könnyen jelentheti azt, hogy a saját negatív meggyőződéseink rabságába esünk, önkorlátozó hiedelmeink pedig nemcsak eldugaszolják a bőség áradását, hanem még anyagi veszteségeket is szülhetnek.
Mit tegyünk? Itt az ideje megvizsgálni, hogy milyen negatív gondolataink vannak a pénzről. Ezeket írjuk egy listába, majd minden egyes negatív gondolatot fordítsunk pozitívba, és írjuk le az ellenkezőjét. Ezzel megalkottuk a saját személyre szabott pénzügyi mantráinkat, amelyeket érdemes lesz használnunk egész héten (és még tovább).

Legyél kreatív, és meditálj!
Pénteken a Vénusz szextil fényszögbe kerül a Neptunusszal, amelyet hagyományosan a Vénusz felsőbb oktávjának tart az asztrológia. Ez a kreativitás fényszöge, egy olyan fényszög, amely rengeteg alkotó energiát szabadít fel bennünk, és amely abban segít bennünket, hogy a pénzhez, a bőséghez is sokkal kreatívabban álljunk hozzá, mint eddig. A hét második felében jön el a kreatív bőségteremtési technikák ideje. Most a kreativitásunkat a szó összes értelmében bőségre válthatjuk: aki kreatív szakmában dolgozik, az több megrendelésre, vevőre és bevételre számíthat, de annak is érdemes kreatív pénzügyi megoldásokhoz fordulnia, aki máskor kerüli a szokatlan megoldásokat.
Ez a bolygóállás segít abban is, hogy spirituális technikákkal támogassuk az anyagi helyzetünket. Érdemes ezért a Bőség angyalaival együtt dolgozni, illetve bőségmeditációkat végezni a héten.
Vigyázat, ugyanezt a bolygóhelyzetet negatív megélésben könnyedén jelentheti azt, hogy csak álmodozunk a pénzről, hogy a bőségünk megreked a fantáziánk szintjén, és képtelenek vagyunk lehozni a fizikai síkra.
Mit tegyünk? Itt az ideje a cselekvésnek. Ne felejtsük el, hogy az égi segítség akkor érkezik meg a legkönnyebben hozzánk, ha megkérjük a segítséget, spirituálisan megdolgozunk az eredményért, majd a fizikai síkon is megtesszük a magunk lépéseit. Erről szól a mondás: segíts magadon, és isten is megsegít! Érdemes megfogadnunk ezt az ősi bölcsességet, és mindennap megtenni legalább egy konkrét lépést a bőségünk érdekében.

Szerelmes lesz a hétvége!
Jó hír, hogy a Vénusz – Neptunusz szextil szerelemmel ragyogja be a hétvégénket. Erről bővebben a hétvégi szerelmi horoszkópban írok majd, de addig is jó, ha már most elkezdesz felkészülni egy romantikus, szerelmes hétvégére.

A hét gondolata: „Ha olyan munkánk van, amit nyűgnek érzünk, ami áldozat, mert kényszerből csináljuk, akkor nincs benne semmi öröm, és nem kapunk semmit belőle. Úgy érezzük, hogy nincs választási lehetőségünk. De ez nem igaz. Mindig van választási lehetőségünk. Választhatjuk azt is, hogy elkötelezetten, teljes szívvel végezzük a munkánkat. Ez a választásunk lehetővé teszi, hogy túllépjünk a munkakörünk szabta határokon, és érezzük az elkötelezettség szabadságát.” Chuck Spezzano

 

Makacsok az Oroszlánok, felelősséget vállalnak a Skorpiók – Heti asztrológiai tendenciák

Megbántódni könnyű, megbocsátani néha jóval nehezebb. A Kosok most gyakorolhatják a megbocsátást és a bocsánatkérést is. A Bikák megcsillantják a legjobb képességeiket, és rejtett tehetségekről tesznek tanúbizonyságot. Az Ikrekkel nagyot fordul a világ, és amilyen nyugalmasnak indult a hét, olyan eseménydús lesz végül. A Rákok egy kicsit elméláznak, és mire magukhoz térnek, már meg is történt a pozitív változás. Az Oroszlánok most nagyon is akaratosak, nekik vigyázniuk kellene, hogy ne bántsanak meg másokat. A Szüzek nem is értik, mitől irányull rájuk ennyi figyelem, és persze azt sem, hogy hogyan lett körülöttük ekkora rend.

A Mérlegek most szívesen tanítanak másoknak bölcsességeket, pedig nekik is tanulniuk kellene valamit. A Skorpiók könnyen úgy érezhetik, hogy minden felelősség az övék, de ez tévedés, a felelősség megosztható. A Nyilasok egy egészségügyi problémát gyógyíthatnak meg magukban és a családjukban is. A Bakok minden támogatást megkapnak a környezetüktől, és ez elégnek is bizonyul majd. A Vízöntők szinte végigragyogják a hetet, olyan boldogok egy lehetőségtől. A Halak meglepődnek a rutinjukon: most könnyedén ugorják át a legnehezebbnek látszó akadályokat is.

A pénzügyi kreativitás heteRhonda Byrne: Határtalan gondolatok
A szerző egyik előző sikerkönyve, a Titok megmutatta, hogy miként éljük az életet az Univerzum természeti törvényeivel összhangban. A lényeg azonban mindig az, hogy megéljük ezeket az alapelveket. A Határtalan gondolatokban Rhonda Byrne végigvezet bennünket az év napjain, minden egyes napra egy-egy bölcsességet vagy felismerést nyújtva, amelyek összhangban vannak az embereket irányító törvényekkel. A Titok nagy hatású igazságain alapuló gondolatok tovább bővítik a vonzás törvényére vonatkozó ismereteinket, hogy igazán sorsunk kovácsai lehessünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top