Ezo

Heti holdnaptár november 4-étől

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ november 4: Aktív nap. Ezen a napon fodrászati tilalom van. A Skorpió Hold vizes jegy, ezért most a legjobb locsolni, öntözni, permetezni, a madáritatókat feltölteni és a kerti csapokat vízteleníteni. Újhold utáni napon tanácsos fűszernövényt ültetni és sövényt nyírni.

KEDD november 5: Aktív nap. Ma kerti munka tilalom van. A kert helyett a lakásban serénykedhetünk. A fából készült bútorokat érdemes most ápolni. Drága szerek helyett keressünk természetes anyagokat, például olajokat! Minden bútor „hálás” lesz. Mi pedig jogosan büszkék.

SZERDA november 6: Aktív nap. A tegnapi naphoz hasonlóan kertimunka-tilalom van érvényben. És ma is tanácsos a fabútorokat ápolni. Utána alaposan kiszellőztetni, vagy még jobb közben. Ettől nem csak a szoba, hanem az ott lakók is felfrissülnek.

CSÜTÖRTÖK november 7: Aktív nap. Két tilalom van érvényben mára: fogászati és patyolati. Ez utóbbit azért fontos betartani, mert most könnyen kifényesednek a kényes ruhák. Így többet ártunk, mint használunk. Amire jó még a mai nap: köröm- és bőrápolás, illetve bőrtáplálás. Ezeken túl a költségvetés készítése is tanácsos. Okosan tesszük, ha mára időzítjük a káposztasavanyítást.

PÉNTEK november 8: Aktív nap. Még ma is fogászati és patyolati tilalom érvényes. Most is javasolt káposztát savanyítani. Sőt ez a nap is alkalmas köröm- és bőrápolásra, illetve bőrtáplálásra. Most nő a Hold, ez segít a tápanyagok beépülésében. A kertben a sziklakertgondozás időszerű.

SZOMBAT november 9: Aktív nap. Kertészeti tilalom van érvényben ma. Ez a tilalom sem kötelező. A tapasztalatok miatt érdemes betartani. Lehet, hogy hideg már az idő. Mégis érdemes hosszabban szellőztetni. Akár többször is egy nap. Főleg, ha többen tartózkodnak egy helyiségben.

VASÁRNAP november 10: Pihenőnap. Ezen a napon is jó, ha hosszabban és többször szellőztetünk. Így nemcsak a szoba, hanem az ott tartózkodók is felfrissülnek. Ha ma sütünk kenyeret, süteményt, akkor garantált a siker. Közeledik a hideg idő, gondolnunk kell a madarakra. Ma feltölthetjük a madáretetőket.

Heti holdnaptár november 4-től

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top