Ezo

Heti holdnaptár október 28-tól

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ október 28: Pihenő nap. Mivel még fogy a Hold, látványos a fogyókúra és a méregtelenítés pl. szaunázással. Most érdemes hajat vágatni. Ugyanis gyorsan regenerálódik a haj. Ha ma sütünk, az garantáltan finomra sikerül. A kertben időzítsük mára a fa-, és bokorültetést és a metszést!

KEDD október 29: Pihenő nap. A mai napon is eredményes fogyókúrázni és/vagy böjtölni. Amennyiben ma festünk és/vagy vágatunk hajat, akkor biztosan erősítjük a hajunkat. Kerti munkák közül tanácsos ma tövet szaporítani, ill. osztani (ez szobanövényekre is igaz), és fát, bokrot ültetni.

SZERDA október 30: Pihenő nap. Ha okosan ki akarjuk használni a fogyó Holdat, akkor ma fogyókúrázzunk, és méregtelenítsünk, mert ezekben segít. Ez egy tipikus szépítkezős nap: érdemes most szőrteleníteni, bőrt tisztítani, hajat festetni és vágatni. Meghálálja bőrünk és hajunk egyaránt. Régen ezeket tudták, és betartották a nők. A kertben ma ültessünk fát és/vagy bokrot!

CSÜTÖRTÖK október 31:
Pihenő nap. A tegnapi naphoz hasonlóan ma is tanácsos fogyókúrázni, méregteleníteni, szőrteleníteni, és bőrt tisztítani. A fogyó Hold segít megszabadulni a „felesleges” dolgoktól. Vasárnap újhold, így már csak pár napunk van ilyesmire. Kerti munkák közül most a virágültetés és a sziklakertgondozás ajánlott.

PÉNTEK november 1: Pihenő nap. Hiába van ma ünnepnap, tanácsos fogyókúrázni, ill. méregteleníteni. De nem kell minden finomságról lemondani: érdemes most sütni valamit. A Mérleg jelében járó fogyó Hold aktuálissá teszi a nagytakarítást, a fémtárgyak tisztítását/élezését, és a lakásszépítést. A kertben ültessünk virágokat! Vannak hidegtűrő virágok, amik színeikkel életet visznek a kertünkbe.

SZOMBAT november 2: Pihenő nap. Újhold előtti napon igazán látványos a fogyókúra és a méregtelenítés. Jól tesszük, ha ma takarítunk, és tovább csinosítjuk az otthonunkat. 18:36-kor lép a Hold a vizes Skorpió jelébe. Innentől lehet locsolni, permetezni, ill. sövényt nyírni és a virágot ültetni.

VASÁRNAP november 3: Pihenő nap. Újhold napján a legjobb meditálni, böjtölni. Ezzel megtiszteljük, köszöntjük az újholdat. Semmi sem kötelező. Viszont, ha a Hold járást figyelembe vesszük, segítségünkre lesz. Ennek megfelelőn érdemes megfogadnunk a tanácsot: ma fodrászati-, és kerti munka tilalom van érvényben. (Az újholdról lejjebb részletesen.)

FELTÁMADÁS ÚJHOLDJA

November 3-án a Nap és a Hold együttáll a Skorpió jelében. Az újhold a Nap és a Hold együttállása. De ezen a napon nem csak a Nap és a Hold áll együtt, hanem ott lesz még a Merkúr és a Szaturnusz is. Szóval most négy bolygó együttállása fog hatni ránk. Ez az újhold a Skorpió jelében lesz. A Skorpió szimbolizálja a feltámadást, a regenerációt, a megújulást. Mindezt egy szétesés, kishalál után teszi. Úgy tűnik, azok fogják ennek az újholdnak legintenzívebben érezni az erejét, akik szétestek. Most szó szerint feltámadhatnak. Akár egészségről, akár szerelemről, akár munkáról, akár pénzről van szó, drasztikusan újra számítsanak! Ha pozitívan állnak hozzá, akkor pozitív értelemben számíthatnak új fordulatra.

A Skorpió szülötteknek ma, a születésnapjuk közelében érdemes megállniuk egy pillanatra. Gondolják ki, hogy mit szeretnének újítani! Az újhold segítségével nincs lehetetlen, bármi újról legyen szó. A Mérlegek az év folyamán most érezhetik a legerősebben, hogy az újhold milyen jótékony. A Skorpió szülötteken kívül a Rákok és a Halak is élvezhetik az újhold áldásos hatását. Az újhold pontosan vasárnap hajnalban lesz. De már az előző nap érezhetővé válik. Előző este tanácsos halványzöld, vagy fehér gyertyát gyújtani, és kívánni valami újat. Ezt egész vasárnap is megtehetjük.

Heti holdnaptár október 28-tól

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top