Ezo

Heti holdnaptár október 21-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

Heti holdnaptár október 21-tőlHÉTFŐ október 21: Aktív nap. 18:14-ig a Bika Hold a lakásszépítésben segít. Fogászati tilalom érvényes a mai napra. A fogyó Hold aktuálissá teszi a szőrtelenítést és a bőrtisztítást. Kerti munkák közül érdemes mára időzíteni a gyökérzöldségek felszedését és a sziklakertgondozást.

KEDD október 22: Aktív nap. Kertimunka-tilalom van ma. Ellenben a lakásban több dolgot is elvégezhetünk: egy alapos nagytakarítás mellett a fémtárgyak tisztítása és élezése remek ötlet. A Hold egész héten fogy, ami hatékonnyá teszi a takarítást és a selejtezést. Mivel a Hold az Ikrek jelében jár, egy hosszabb szellőztetés felfrissíti a levegőt és a bentlakókat is.

SZERDA október 23: Aktív nap. Bár ünnepnap van ma. Mivel a Hold az Ikrekben jár, a szellőztetés ma is aktuális. Még mindig fogy a Hold, így a nagytakarítás és a fémtárgyak tisztítása, élezése is. Siker vár ránk, ha sütésre szánjuk el magunkat. A kertben érdemes ma fűszernövényeket szárítani, virágot ültetni és a levélkártevők ellen védekezni.

CSÜTÖRTÖK október 24:
Aktív nap. Fodrászati tilalom érvényes mára. 5:35-től a Hold a vizes Rák jelbe lép. Ez aktuálissá teszi a nagymosást, a gyapjúszellőztetést és a locsolást. Érdemes mindig víz napon locsolni. Ilyenkor a növények minden csepp vízért hálásak. Kerti munkák közül most lehet fűszernövényt ültetni, öntözni, illetve a kerti csapokat vízteleníteni.

PÉNTEK október 25: Aktív nap. Ma két tilalom is van: fodrászati és kertimunka-tilalom. Továbbra is víz jegyben jár a Hold, ami hatékony segítség a nagymosásban. Minden vízzel kapcsolatos házimunka vagy testápolás ilyenkor aktuális. Ahogy a növények, úgy mi emberek is kívánjuk a vizet, a folyadékot.

SZOMBAT október 26: Aktív nap. Fodrászati tilalom érvényes mára is. 18:12-ig a Hold még a vizes Rák jelében jár. Ezért most tanácsos nagymosást tartani. A kertben trágyázni, permetezni, öntözni, fűszernövényt ültetni és a madáritatókat feltölteni. Szép dolog, ha nem csak magunkról és a növényeinkről gondoskodunk.

VASÁRNAP október 27:
Aktív nap. Ma kezdődik a téli időszámítás. Hajnalban állítjuk vissza az órákat: háromról kettőre. Kerti munka tilalom van érvényben. Eredményes ma böjtölni, meditálni, talpmasszázsra menni és hajat vágatni. Ezek mellett érdemes egy hosszabb szellőztetést is beiktatni.

Heti holdnaptár október 21-től

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top