Ezo

Heti holdnaptár szeptember 16-tól

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ, szeptember 16.: Pihenőnap. Közeleg a telihold. Most hatékony a fogyókúra, a diéta, a méregtelenítés pl. szaunázással vagy talpmasszázzsal. Érdemes meditálni is. A ma sütött kenyér és sütemény rendkívül finom lesz. A siker garantált.

Heti holdnaptár szeptember 16-tólKEDD, szeptember 17.: Pihenőnap. Ma is látványos eredményeket hoz a fogyókúra és a méregtelenítés. Igyunk a szokottnál is több folyadékot! Ezzel segítjük a mérgek távozását. De a gőzölés, a szaunázás vagy az infraszauna is jótékony eszköz. 15:58-ig a Hold levegős jelben jár. Ez kedvez egy hosszabb szellőztetésnek.

SZERDA, szeptember 18.: Pihenőnap. Telihold előtti napon a legjobb fogyókúrázni, méregteleníteni és talpmasszőrhöz menni. Mára fodrászati tiltás van érvényben. A most készülő frizura nem lesz tartós. A gyógynövények hatóanyag-tartalma teliholdkor a legmagasabb. Ez már ma érzékelhető, ezért érdemes most begyűjteni azokat.

CSÜTÖRTÖK, szeptember 19.: Pihenőnap. Telihold napján a legjobb meditálni, böjtölni, fogyókúrázni. Még ma is fodrászati tiltás van érvényben. A tegnapihoz hasonlóan a gyógynövények hatóanyag-tartalma a legtöbb, ezért érdemes leszedni őket. A Halak Hold hatékonnyá teszi a talpmasszázst. (A teliholdról részletesebben lejjebb.)

PÉNTEK szeptember 20: Aktív nap. Két tiltás is van ma: fodrászati és fogászati. Ehelyett most tanácsos tartósítani: pl. káposztát savanyítani. A kertben több munka is aktuális: gyógynövénygyűjtés és -szárítás, trágyázás.

SZOMBAT, szeptember 21.: Aktív nap. Fogászati tilalom van ma. Érdemes ma befőzni, tartósítani, káposztát savanyítani. Ha most sütünk, a korábbiaknál finomabb lesz a végeredmény. Jó hatású egy hosszabb szellőztetés. A kerti munkák közül időzítsük mára a trágyázást!

VASÁRNAP, szeptember 22.: Aktív nap. Még ma is fogászati tilalom van érvényben. Jól tesszük, ha ma szőrtelenítünk, körmöt ápolunk, bőrt tisztítunk. A Hold 00:32-től a Bika jelében az otthon szépítését segíti. Viszont kertimunka-tilalom érvényes mára.

MEGTERMÉKENYÍTŐ TELIHOLD

Szeptember 19-én a Hold a Halakban, a Nap a Szűzben áll. Egymással pont szembe kerülnek. Ezt nevezzük teliholdnak. A Halak víz, a Szűz föld elem. Szóval ez a telihold a víz és a föld ellentétét jelenti. Hagyomány szerint mindkét elem a termékenység szimbóluma. Ők az élet alapja. Ezt könnyen megérthetjük, ha egy földbe kerülő magra és a locsolásra gondolunk. Emiatt nem kellene harcolniuk egymással. Amennyiben sikerül megtalálni az ideális egyensúlyt, ez a telihold megtermékenyítő lesz. De ha nem, akkor a sejtelmes víz és a józan föld csatája akár veszekedést is eredményezhet.

Teliholdkor mindenki ingerültebb és sértődékenyebb. Pont ezért nagyon óvatosnak kell lennünk, ha nem akarunk senkivel összetűzésbe keveredni. Se családon belül, se szerelemben, se barátságban, se munkában stb. Ne feledjük, hogy teliholdkor a közlekedésben óvatosnak kell lennünk. A telihold mindig a szembejövő járművek veszélyét jelzi. A figyelem és a körültekintés a legfontosabb most. Ezzel elkerülhető a legrosszabb: a baleset. A telihold, maga a Nap–Hold-szembenállás csupán egy perc, de hatással van az egész csütörtöki napra. A Halak- és a Szűz-szülöttek vigyázzanak a leginkább! De az Ikreknek és a Nyilasoknak sem árt az óvatosság. Természetesen a többi jegy szülöttje is legyen figyelmes!

Heti holdnaptár szeptember 16-tól

Ezt már láttad?

Heti asztrovideó: vedd elő az iránytűd!
Heti angyalhoroszkóp
Napi tao jóslat
Jupiter-kód: Mi a szerencseszámod?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top