Ezo

Heti holdnaptár szeptember 2-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

Heti holdnaptár szeptember 2-tőlHÉTFŐ, szeptember 2.: Pihenőnap. Újhold előtt hatásos minden fogyókúra és méregtelenítés szaunázással vagy inhalálással. Ma fodrászati tilalom van érvényben, ellenben érdemes sütni, most minden sokkal finomabbra sikerül. A kertben időzítsük mára a fűnyírást, a levélkártevők elleni védekezést és a fűszernövények ültetését!

KEDD, szeptember 3.: Pihenőnap. Ma még látványosabb eredményeket hoz a böjt, a fogyókúra és a meditáció. Aktuális ma hajat vágatni, mert gyorsan regenerálódik a haj. A most sütött kenyér ízletesebb lesz, mint valaha. A kertben tanácsos fát, bokrot ültetni.

SZERDA,szeptember 4.: Aktív nap. Ez egy remek nap arra, hogy kényeztessük magunkat bőrápolással, pakolásokkal. Vágathatunk és festethetünk hajat. Kerti munkák közül most érdemes csíráztatni, mulccsal takarni, sziklakertet gondozni és tövet osztani, szaporítani. Újhold előtti napon a gyógynövényekben a legmagasabb a hatóanyag-tartalom. Ha most szedjük le, akkor járunk a legjobban.

Nézz bele! Heti asztrovideo: Csak csütörtökig kell kibírni!

CSÜTÖRTÖK, szeptember 5. Aktív nap. Újhold napján az egyszerű dolgaink is újszerűen hathatnak ránk. Érdemes ma kicsit meditálni, és utána folytatni a megszokott napi rutint. Ezek közül ma aktuális a bőr- és hajápolás. A kertben a fa- és bokorültetés, a csíráztatás és a tőosztás. (Az újholdról lejjebb részletesen.)

PÉNTEK, szeptember 6.:
Aktív nap. Ez a nap kitűnő szépségápolásra. Ma tanácsos hajat vágatni, festetni, daueroltatni, bőrt ápolni, pakolásokkal táplálni a bőrt. A növő Hold a legtöbb tápanyagot segít bejuttatni bőrbe, hajba. A Szűz Hold pedig abban is segít, hogy most készítsünk költségvetést. Kerti munkák közül most érdemes virágot ültetni és a gyógynövényeket begyűjteni.

SZOMBAT, szeptember 7.: Aktív nap. A ma sütött kenyér hihetetlenül finom lesz. A Mérleg Hold a szépérzékünket erősíti fel. Emiatt érdemes ma csinosítani az otthonunkat. Miután a Mérleg levegős jel, szellőztessük át az egész lakást! A kertben ültessünk virágot! Legyünk kreatívak, és tegyünk úgy, mintha kerttervezők lennénk: alkossunk valami igazán szépet!

VASÁRNAP, szeptember 8.: Aktív nap. Ma is érdemes sütni. Minden remekül fog sikerülni. Még ma is a Mérlegben jár a Hold. Így továbbra is aktuális a környezetünk szépítése. Pár új színnel, apró dísztárggyal feldobhatjuk a lakásunkat. Továbbra is jó hatású, ha hosszabb ideig szellőztetünk. Kerti munkák közül még mindig a kert szépítése: a virágok ültetés aktuális.

Heti holdnaptár szeptember 2-től

JÓZAN ÚJHOLD

„Kellően józan vagyok?” – tehetjük fel önmagunknak a kérdést szeptember 5-én, újhold napján. Most a Nap és a Hold is a Szűz jelében jár, és találkozásukat nevezzük újholdnak. A Szűz a józanság, a gyakorlatiasság és a tervszerűség jele. Ezek olyan értékes tulajdonságok, amik nélkül nem juthatnunk egyről a kettőre.

Heti holdnaptár szeptember 2-tőlA Szűz szimbolizálja még a korrektséget, a megbízhatóságot, a részletek iránti igényességet. Ez utóbbi, ha túlzásba visszük, a szőrszálhasogatást adja. Ettől tartózkodjunk, ahogy a túlzott kritikusságtól is. Nem leszünk népszerűek, ha mindig megmondjuk a véleményünket. Ez csak akkor fogadható el, ha építő és – ma az újholdra való tekintettel – újító jellegű.

A Szűz-szülöttek ma, a születésnapjuk közelében álljanak meg egy pillanatra, és gondolják át, hogy miben szeretnének újítani! Az újhold segítséget nyújt a külső-belső megújulásban. A Szüzek az év folyamán most érezhetik a legintenzívebben, hogy az újhold milyen jótékony.

Itt az ősz, elkezdődött az iskola. Megváltozik az időjárás. Az újhold segít, hogy megszokjuk ezt, és megfeleljünk az új elvárásoknak. A Szűz újhold abban is segítségünkre van, hogy a szórakozást felváltsuk a szorgalommal. Ugyanis a Szűz a kötelességtudatunkat és a hasznosság iránti vágyunkat erősíti fel. Mindegy, hogy tanulunk vagy dolgozunk. Mostantól könnyebb lesz koncentrálni és magas színvonalon teljesíteni.

A Szűz-szülötteken kívül a Bikák és a Bakok is kiélvezhetik az újhold kedvező hatását.
Az újhold csütörtökön napközben lesz, így az egész napra ki fog hatni. Aki elég nyitott, már kedden és még pénteken is élhet a megújulás esélyével.

A havi szeptemberi horoszkópot olvastad már? Asztrológusunk, Izing Klára összeállítását itt találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top