Ezo

Heti holdnaptár július 29-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

Heti holdnaptár július 29-tőlHÉTFŐ, július 29.: Aktív nap. Fogászati tilalom van érvényben ma. A fogyó Hold miatt tanácsos most szőrteleníteni, körmöt ápolni és bőrtisztítást végezni pl. barna cukorral. A kertben aktuális a sziklakert gondozása és a trágyázás. Különösen akkor, ha a Hold már átlépett a Bikába.

KEDD, július 30.: Pihenőnap. A fogyó Hold nagyon sokat segít, ha ma méregtelenítünk, fogyókúrázunk, böjtölünk, meditálunk, szaunázunk vagy talpat masszíroztatunk. Nem célszerű mindezt egyszerre, csak amennyi jólesik. Mára fogászati és kertimunka-tilalom van érvényben.

SZERDA, július 31.:
Pihenőnap. Fogászati tilalom vonatkozik mára. Bika Holdnál érdemes a szépségápolással törődni: bőrtisztítás, szőrtelenítés. Most, hogy fogy a Hold, könnyebb fogyókúrázni és méregteleníteni. A kerti munkák közül időzítsük mára a gyökérzöldségek felszedését és/vagy a föld alatti kártevők elleni védekezést!

CSÜTÖRTÖK, augusztus 1.: Pihenőnap. Tanácsos ma inhalálni vagy szaunázni, de csak akkor, ha nincs kánikula. A hőség túlságosan megterhelheti a szívet. A fogyó Hold látványossá teszi a nagytakarítást és a fémtisztítást. A kertben ültessünk virágot és a levélkártevőket most irtsuk!

PÉNTEK, augusztus 2.: Pihenőnap. A ma sütött kenyér rendkívül finom lesz. Még most is tanácsos fogyókúrázni és méregteleníteni. Ma is érdemes nekilátni a nagytakarításnak és a fémeszközök tisztításának, illetve élezésének. Kerti munkák közül végezzük ma a következőket: virágültetés, sziklakertgondozás és a levéltetvek irtása!

SZOMBAT, augusztus 3.: Pihenőnap. A mai napra fodrászati és kertimunka-tilalom van. Ez egy tipikusan passzív nap. Mivel ma még fogy a Hold, tanácsos folytatni a diétát, a méregtelenítést és a fogyókúrát, de csak ésszel! A nyers zöldségek és gyümölcsök szezonját viszont ki kell használni.

VASÁRNAP, augusztus 4.: Pihenőnap. Fodrászati tilalom érvényes a mai napra. Továbbra is lehet fogyókúrázni, méregteleníteni, böjtölni és meditálni. A kertben ma lehet fűszernövényt ültetni, és füvet nyírni.

Heti holdnaptár július 29-től

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top