Ezo

Heti holdnaptár július 8-tól

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ, július 8.: Pihenőnap. Újhold napján megéri fogyókúrázni, böjtölni, szaunázással vagy inhalálással méregteleníteni és meditálni. Viszont nem érdemes fodrászhoz menni. Kerti munkák közül időzítsük mára a fűszernövények ültetését és a fűnyírást! (Az újholdról lejjebb részletesen.)

Heti holdnaptár július 8-tól

KEDD, július 9.: Aktív nap. Ma se menjünk fodrászhoz! Most a kertben sok feladattal haladhatunk látványosan: fűszernövény-ültetés, vízinövény-telepítés, fűnyírás, permetezés. 12:49-ig a Hold víz jegyben jár. Eddig locsoljunk, öntözzünk, és töltsük fel a madáritatót!

SZERDA, július 10.:
Aktív nap. Aki ma vágat hajat, az sokat tesz a haja regenerálódásáért. Érdemes ma kenyeret sütni. Egy alapos szellőztetés és ágynemű-szellőztetés felfrissít mindent és mindenkit. Az Oroszlán nap ennek kedvez. A kertben pedig a csíráztatásnak, a sövénynyírásnak és a mulcstakarásnak.

CSÜTÖRTÖK, július 11.: Aktív nap. A mai nap is jó hajvágásra és sütésre. A száraz, napos időben tegyük ki az ágyneműt, és jól szellőztessük át. Ettől javulni fog az alvás minősége. Érdemes ma csíráztatni, sövényt nyírni és mulcsot teríteni.

PÉNTEK, július 12.: Aktív nap. Ez a nap a szépségápolás napja. Most tanácsos hajat vágatni, festetni, daueroltatni, bőrt ápolni, pakolásokkal táplálni a bőrt, az arcon és az egész testen. A Szűz Hold ma segít, ha költségvetést akarunk készíteni. A kertben aktuális a csíráztatás, a tőosztás, a szaporítás és a sziklakert gondozása.

SZOMBAT, július 13.:
Aktív nap. A mai nap is kimondottan jó szépségápolásra: hajvágásra, festésre, dauerolásra, bőrápolásra, bőrtáplálásra. A kerti munkák közül időzítsük mára a csíráztatást, a tőosztást, a szaporítást és a sziklakertgondozást! A növő hold a gyarapodást támogatja.

VASÁRNAP, július 14.: Aktív nap. A vasárnap a legjobb a kényeztetésre. A hold hatékonnyá és látványossá teszi a bőrápolást és a pakolások hatását. 9:40-kor a hold a Mérleg jegyébe lép. Ez kedvez a lakásszépítésnek és a levegő felfrissítésének egy hosszabb szellőztetéssel. Mára kertimunka-tilalom lép érvénybe.

Tipp: A Hold segítségével számold ki, hogyan hódítsd meg a nagy Ő-t!

ROMANTIKUS ÚJHOLD

Július 8-án, hétfőn a Rák jelében együtt áll a Nap és a Hold. Ezt az együttállást nevezzük újholdnak. Ilyenkor lezárul egy ciklus és elindul egy új. Az újhold azt jelenti, hogy valami új kezdődik, épp ezért érdemes nyitottnak lenni az újra. Képzeljük el, hogy a szemünk előtt van egy spaletta, amit szélesre tárunk minden előtt, ami új!

A Rák jel szimbolizálja a családot, az anyai gondoskodást, a szeretetteljes összetartást, a fogantatást, a gyermekvárást, a romantikára, a szerelemre, sőt a szentimentalizmusra való vágyódást. Ezek most fokozottan jelentkeznek azokban is, akik egyébként nem hajlamosak ilyesmire. Nem kell szégyellni, ha vannak érzéseink, és ha a mai napon kicsit több teret adunk nekik.

A Rák-szülöttek a születésnapjuk környékén, a mai napon álljanak meg egy pillanatra, és döntsék el, hogy miben szeretnének megújulni! Az újhold igazi segítséget nyújt a külső-belső megújulásban. A Rákok egy évben egyszer érezhetik ilyen intenzíven a saját bőrükön, hogy az újhold milyen jótékony.
A Rákok mellett a Skorpiók és a Halak is „lubickolhatnak” az újhold áldásában.

Ez az újhold hétfőn délelőtt lesz. Közvetlenül előtte még fogy a hold. Ekkor még lehet selejtezni, fogyókúrázni, méregteleníteni. De a műtéteket nem szabad erre a napra időzíteni. Újhold után a növő hold mindenben a növekedést támogatja. Emiatt lehet, hogy a fogyókúra nem lesz annyira látványos, mint előtte. Víz jegyről lévén szó, a folyadékbevitel sokat számít. Vagyis cukros, édes italok helyett igyunk citromos, mentás, gyömbéres forrásvizet! Ez segít a zsírlebontásban.

Az egészség és a család mellett az ingatlanügyekben is kedvező a Rák újhold. Szó szerint új fordulat következhet akkor is, ha elakadt az ügy. És ami a legfontosabb ma, hogy mutassuk ki a szeretetünket! Legyünk bátran romantikusak! Ne lepődjünk meg, ha viszonzást és elismerést kapunk cserébe!…

Olvass bele! – Müller Péter: „Egy harmonikus kapcsolatban mindketten szabadok”

Heti holdnaptár július 8-tól

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top