Ezo

Heti holdnaptár június 24-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ, június 24.: Aktív nap. Ma Szent Iván napján a hold épp fogy. Így érdemes szőrteleníteni, de tilos fogorvoshoz menni, kivéve, ha nagyon sürgős. Nem tanácsos tisztítóba vinni a ruhákat, mert most sérülékenyebbek a kényes kelmék. Teliholdhoz közel még lehet gyógynövényt begyűjteni, mert magas a hatóanyag-tartalma.

Heti holdnaptár június 24-től

KEDD, június 25.: Aktív nap. A fogyó hold segít ma a bőrtisztításban, a szőrtelenítésben és a körömápolásban. A kertben jó, ha mára időzítjük a sziklakertgondozást, a gyomlálást, a kapálást és a levélkártevők elleni védekezést. Mérgek helyett válasszunk természetes, hagyományos szereket!

SZERDA, június 26.: Aktív nap. A ma sütött kenyér, illetve sütemény finomabb. Érdemes a mai napon hosszabban szellőztetni, fémtárgyakat élezni, tisztítani, és nagytakarítani. A kertben időszerű a fűszernövény-szárítás és a kapálás.

CSÜTÖRTÖK, június 27.: Aktív nap. Mára fodrászati tilalom vonatkozik. A ma készített frizura nem elég tartós. Ellenben a fogyó hold hihetetlenül hatékonnyá teszi a mai nagytakarítást és nagymosást. Kerti munkák közül a kapálás aktuális.

PÉNTEK, június 28. Aktív nap. Tanácsos ma meditálni és/vagy talpmasszőrhöz menni, de mégis fodrászati tilalom van érvényben. A nagymosást a fogyó Halak hold nagyban támogatja. Erre a napra kertimunka-tilalom vonatkozik. A tiltó napok a sok-sok éves megfigyelések eredményei. Nem kötelezőek, csak tanácsosak.

SZOMBAT, június 29.: Aktív nap. A talp a Halak jegyhez tartozik, ezért még ma is jó, ha talpmasszázsra megyünk. Ez segíti a méregtelenítést. Fodrászati tilalom van érvényben. Nagymosás, öntözés még a hold Kos jelbe való átlépése előtt üdvös, ahogy a madáritatók feltöltése is.

VASÁRNAP, június 30.: Aktív nap. Fogászati tilalom vonatkozik mára. Érdemes sütni, befőzni, alaposan kiszellőztetni, és az ágyneműt száraz, napsütötte helyen felfrissíteni. A kertben pedig a metszés és a trágyázás időszerű.

Heti holdnaptár június 24-től

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top