Ezo

Heti holdnaptár június 17-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ, június 17.: Pihenőnap. Ma a Mérleg Hold kedvez mindennek, ami a szépséggel kapcsolatos, így például a bőrápolás, arcpakolások stb. Ezeket lehet házilag készíteni, vagy kozmetikushoz menni. Az otthonunk szépítése is aktuális. A kertben érdemes mára időzíteni a tőosztást, a virágültetést és a sziklakert gondozását.

Heti holdnaptár június 17-től

KEDD, június 18.: Pihenőnap. Aki ma szaunázik, megsokszorozva fogja érezni a hatását. A bőr visszanyeri rugalmasságát és megfiatalodik. A levegős Mérleg Hold miatt egy alapos szellőztetés most rendkívül kedvező. Utána szépíthetjük otthonunkat. De ne kertészkedjünk, mert mára kertészeti tilalom van érvényben!

SZERDA, június 19.: Pihenőnap. Ma érdemes böjtölni, meditálni, szaunázni. Mindez ellazít, méregtelenít és a stresszt hatástalanítja. Fodrászati tilalom vonatkozik a mai napra, viszont célszerű most fűszernövényeket ültetni.

CSÜTÖRTÖK, június 20.: Pihenőnap. Telihold közeledtével egyre ingerültebb mindenki, ezért tanácsos meditálni, böjtölni, szaunázni. Minden ilyesmi csökkenti a belső feszültséget. A mai napra fodrászati és kertészeti tilalom van érvényben.

PÉNTEK, június 21.: Pihenőnap. Nem tanácsos ma fodrászhoz menni, mert a fejbőr és hajhagymák érzékenyek, annál inkább érdemes a kertben serénykedni. Itt az ideje a vízi növények telepítésének, a fűszernövények ültetésének és még reggel az öntözésnek.

SZOMBAT, június 22.:
Pihenőnap. Az inhalálás, gőzölés ma jótékony lehet a légutaknak. Érdemes hosszabban szellőztetni, mert felfrissül a szoba és a benne lakók is. Fűben-fában orvosság: ma kell gyógynövényt gyűjteni, mert teliholdkor/előtt a legtöbb bennük a hatóanyag.

VASÁRNAP, június 23.: Pihenőnap. Teliholdas napon tilos fogorvoshoz menni és kertészkedni. De szabad, sőt ajánlott meditálni, böjtölni, szaunázni. Ezek segítenek minden testi és lelki mérget elengedni.

Heti holdnaptár június 17-től

RACIONÁLIS TELIHOLD

Június 23-án, vasárnap kora délután a Rák Nap és a Bak Hold egymással pont szemben áll. Ez a víz és a föld ellentétét hozza. Mindkettő a termékenység szimbóluma, emiatt nem kellene harcolniuk egymással. Amennyiben sikerül megtalálni az ideális egyensúlyt, ez a telihold inspiráló, megtermékenyítő lesz. De ha nem, akkor a szentimentális víz és a racionális föld csatája akár szakítást is eredményezhet. Nem baj, ha ma nem értünk egyet mindenben. De a béke kedvéért fogadjuk el a másik álláspontját! Legyen szó párkapcsolatról, családi körről, baráti társaságról vagy munkahelyi közösségről!

Teliholdkor mindenki ingerlékenyebb és sértődékenyebb. Még szerencse, hogy vasárnap kisebb az esélye annak, hogy most kelljen fontos tárgyalást, döntést, állásinterjút, vizsgát tennünk, ugyanis ezekre ez a nap semmiképp sem alkalmas. A közlekedésben is óvatosnak kell lennünk. Ma a szembejövő emberek, járművek okozhatnak bajt. A józan észnek és nem az érzelgősségnek van itt az ideje, ezzel elkerülhető a legrosszabb: a baleset. Igaz, hogy kora délután van maga a telihold, de az egész napra kihatással lesz. Sőt aki érzékenyebb, annak az előző és következő napjára is. A Rákok és a Bakok vigyázzanak magukra és a párjukra! De a Kos- és Mérleg-szülötteknek sem árt az óvatosság. Természetesen a többi jegy szülöttje is legyen éber!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top