Ezo

Heti holdnaptár május 20-tól

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ, május 20.: Pihenőnap. Pünkösdhétfőn táplálhatjuk a testünket nyers ételekkel: zöldséggel és gyümölccsel. Látványos ma a szépségápolási praktikák közül az arcpakolás, hajvágás, hajfestés. Érdemes most csíráztatni és a növényeinket szaporítani.

Heti holdnaptár május 20-tól

KEDD, május 21.: Pihenőnap. Aki ma szaunázik, inhalál vagy meditál, a jótékony hatást sokszorosan fogja érezni. Az e napon sütött kenyér és sütemény nagyobb és finomabb lesz. Érdemes virágot ültetni most.

SZERDA, május 22.: Pihenőnap. Hasznos ma szaunázni, infraszaunázni. Egy alapos szellőztetés jót tesz a közérzetnek. Felfrissíti a levegőt és az ott tartózkodókat is. Lakásszépítést, virágültetést lehet mára időzíteni, mert a Mérleg Hold ezeknek kedvez.

CSÜTÖRTÖK, május 23.: Pihenőnap. Méregteleníteni érdemes ma gyógyteákkal, szaunázással. Fodrászati tilalom érvényes a mai napra. A kertben most aktuális fűszernövényeket ültetni, vízinövényeket telepíteni és sövényt nyírni.

PÉNTEK, május 24.: Pihenőnap. Hatékony a mai napon meditálni, méregteleníteni, inhalálni, gőzölni. Fodrászati tilalom miatt ma nem célszerű fodrászhoz menni. Mára kertimunka-tilalom is érvényben van.

SZOMBAT, május 25.: Pihenőnap. Kora reggel a telihold miatt feszültebb lehet mindenki. A tüzes, Nyilas Hold és a levegős, Ikrek Nap áll szemben egymással. Tanácsos ma böjtölni, meditálni, méregteleníteni és csendben maradni. A kertben a gyógynövény-begyűjtés, illetve horgászás hasznos most.

VASÁRNAP, május 26.:
Aktív nap. Érdemes ma a fehérjebevitelre koncentrálni, és a terméseket fogyasztani. Egy hosszabb szellőztetés most kimondottan jótékony hatású. Tilos ma kerti munkát végezni.

SZÓSZÁTYÁR TELIHOLD

Május 25-én, pénteken kora reggel az Ikrek Nap és a Nyilas Hold egymással pont szemben áll. Ez a levegő és a tűz egymásnak feszülését jelzi. Ha sikerül megtalálnunk az ideális egyensúlyt, akkor a levegő fellobbantja a tüzet. De ha nem, akkor a levegő elfújja a tüzet. A levegő a beszéd, a tűz a szenvedély. Nem baj, ha ma szenvedélyesen beszélünk. De beszédünk ne legyen ijesztően indulatos, mert ezzel a másikat védekezésre, vagy ami még rosszabb, támadásra „kényszerítjük”, vagyis veszekedés lesz az eredmény.

Az indulatos beszéd mellett a sok beszéd is „veszélyes”. Tartózkodjunk a felesleges mondatoktól! Inkább kérdezzük meg a másik felet is, és legyen türelmünk végighallgatni őt. Ezzel a tiszteletteljes gesztussal igazi „ajándékot” adunk embertársunknak. A közlekedésben is óvatosnak kell lennünk. Ma a szembejövő emberek, járművek okozhatnak bajt. A szórt figyelem a legsúlyosabb veszélyforrás. Muszáj jelen lenni és ébernek maradni.

Igaz, hogy kora reggel van maga a telihold, de előző este és szombaton egész nap érezteti negatív hatását. Az Ikrek- és a Nyilas-szülöttek vigyázzanak magukra a legjobban! De a Szűz és Halak jegyében születetteknek sem árt az óvatosság. Természetesen a többi jegy szülöttje is legyen körültekintő!

Hold Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat
Vasárnap
Jegy
Szűz
19:09-től
Mérleg
Mérleg Mérleg
22:56-tól
Skorpió
Skorpió Skorpió
23:50-től 
Nyilas
TELIHOLD
06:25-kor
Nyilas
23:30-tól
Bak 
Nő/
Fogy
TELIHOLD Fogy
Kel/
Nyugszik
14:47/
02:35
15:57/
03:04  
17:11/
03:38
18:26/
04:19
19:41/
05:08  
20:51/
06:06  
21:53/
07:13  
Műtéti
tilalom
Has-táj,
köldök,
kéz és az
ujjak apró
csontjai,
bél, lép;
19:09-től
vese,
húgy- szervek,
bőr,
medence-csont, deréktáji
csigolyák

 

Vese, húgy- szervek, bőr, medence- csont, deréktáji csigolyák Vese, húgy- szervek, bőr, medence- csont, deréktáji csigolyák;
22:56-tól
nemi szervek, belső ivar- szervek, mirigyek, vakbél
 
Nemi szervek, belső ivar- szervek, mirigyek, vakbél
Nemi szervek, belső ivar- szervek, mirigyek, vakbél;
23:50-től
comb,
far, artériák,
medence-csont, combcsont,
csípőízület
Comb,
far, artériák,
medence-csont, combcsont,
csípőízület
Comb,
far, artériák,
medence-csont, combcsont,
csípőízület;
23:30-tól
térdízület,
porcok, reuma, köszvény, ekcéma, candida-gondok

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top