Ezo

A pénzügyi rendrakás hete

Heti ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk össze, hogy boldogabb és harmonikusabb legyen az élet. Május második hetének középpontjába az anyagi ügyeink, a pénz és annak gyarapítása kerül. Ezen a héten a bőségünket alapozhatjuk meg a legkülönfélébb módszerekkel, amelyek között azért nemcsak spirituálisak lesznek. Cikkünkben pénzügyi útmutatót is elrejtettünk.

Pénz és bőség – két fogalom, amelyek mindannyiunk életében fontos szerepet játszanak. Ezen a héten mindkettőben lehet részünk, és megtapasztalhatjuk azt is, hogy mit kell tennünk azért, hogy stabilabbakká, kiszámíthatóbbakká váljanak a pénzügyeink.

A pénzügyi rendrakás hete

 

A hét fényszöge: a Nap és a felszálló holdcsomópont szembenállása

A hét egyik fontos eseménye, hogy a teremtőerőt jelképező Nap és a karmikus batyunkra utaló felszálló holdcsomópont kedden reggel szemben állnak egymással. A két jelölő közötti fényszögnek köszönhetően egész héten esélyünk lesz arra, hogy meghaladjuk, megoldjuk a karmánkat. Most különösen a boldogságunkat és teremtőerőnket akadályozó karmikus blokkok oldhatóak fel, de a szerelmi életünkben és a bőségteremtő erőnkben is nagy javulás állhat be. Az univerzum és a csillagok ezt a hatást most nem adják ingyen: önismereti munkával igencsak meggyorsíthatjuk az események jóra fordulását.

Gazdagságtipp: Most érdemes lesz listát írnunk arról, hogy milyen köröket futottunk eddig feleslegesen. Ha visszanézel, látni fogod, hogy szinte napról napra, hónapról hónapra, évről évre ugyanott csúszol meg. Ha kedden megírod a listát, arra is rájössz, hogy hogyan védheted ki ezeket a megcsúszásokat. Ez a nap a pénzügyi előregondolkodás ideje lesz!

A hét jegyváltása: a Vénusz belép az Ikrek jegyébe

Beszéld magad gazdagra! – ez is lehetne a hét jelmondata, hiszen a csütörtök délután az Ikrekbe lépő Vénusz arra utal, hogy földi gazdagságunkat mostantól kommunikációval, kedveskedéssel és a testvéri összefogás erejével növelhetjük. A Vénusz saját jegyéből, a Bikából érkezik, uralmi erejéből veszít a jegyváltásával. A Bikában a Vénusz nem költ szívesen, inkább a birtoklás, a felhalmozás a témái – és a mi témáink is, amíg a bolygó ott jár. Az Ikrekbe lépő Vénusz hatására sokan lélegzünk majd fel, és sokan érezzük majd úgy, hogy végre egy kicsit lazul rajtunk az anyagi szorítás, nem kell annyira a felhalmozásra koncentrálnunk. Vigyázat! Ez a fellélegzés könnyen átcsaphat pénzszórásba.

Gazdagságtipp: Az Ikrek Vénusz szerint a sok kicsi sokra megy. Az apró költéseink összeadódnak, és kiderülhet, hogy kisebb vagyon folyik ki a kezünkből filléres részletekben. De ez fordítva is igaz: most érdemes elkezdeni a gyűjtögetést, akármilyen kicsi megtakarítással is, mert abból gyorsan lehet jelentős összeg.

Újhold – új pénztárca

Péntek hajnalban a Nap és a Hold együtt állnak a Bika jegyében, azaz újhold lesz a Bikában. Ez pedig jó hír mindenkinek, aki úgy érzi, anyagi életében új energiákra van szüksége. Az újhold megadja ezeket az energiákat. A Bika újhold új lehetőségeket nyit a bőség és a birtoklás témakörében. De érdemes egy kicsit elgondolkodnunk azon, hogy nekünk mit jelent a bőség, és mi az, amivel gátoljuk a saját bőségünk megszületését? A Bika újhold a vagyonteremtés ideje, a hét második felében indított ügyleteink, üzleteink sikerre számíthatnak, igaz, valószínűleg kicsit lassabban kezdenek el prosperálni, mint szeretnénk, és kicsit több odafigyelést, észmunkát igényelnek.

Gazdagságtipp: A Bika újhold azt kéri, hogy kezdjünk gyökeresen új pénzügyi korszakot. Érdemes átgondolnod, hogy eddig hogyan bántál a pénzzel, és azt is, hogy milyen gyerekkorból hozott önkorlátozó hiedelmeid vannak a bőséggel kapcsolatban. Ezeket cseréld ki pozitív megerősítésekre, és mostantól figyelj oda a pénzzel kapcsolatos gondolataidra! Pénteken jobban hatnak a bőségmeditációk is.

A hét gondolata: „Minden szenvedés, kötés, szerelem, rémület, nyomor, betegség és halál csak képzet. Addig van ereje, míg hitünkkel, gondolaterőnkkel anyagot, testet adunk létéhez.” – Szepes Mária 

 

Szellemes lesz a Kos, szerelmes lesz a Halak – heti asztrológiai tendenciák

Sziporkázó párbeszédekre és mindenkit legyőző szófordulataikra támaszkodhatnak a Kosok. A héten nem lesz náluk szellemesebb senki. A Bikák kételyekkel és bizonytalansággal küzdenek. A sok lehetőség most teljesen összezavarhatja őket. Ha az Ikrek rendelnék meg ezt a horoszkópot, azt kérnék, hogy itt az szerepeljen: „Jó heted lesz, na!” De persze enélkül is jó hetük lesz, hiszen egész héten elvarázsoltan lebegnek, és talán a szerelem is beköszönt az életükbe. A Rákok most az újdonságokkal ismerkednek. Nekik az jelenthet kihívást a héten, hogy minden kihívásra igent mondjanak, és ne meneküljenek el a feladatok elől. Az Oroszlánok régi rokoni kapcsolatokat eleveníthetnek fel. Jól teszik, ha szánnak időt a rég nem látott ismerősökre is. A Szüzeknek lassan fel kell ismerniük egy rossz döntésüket, mert ez a hét a korrekció lehetőségét hordozza: be kell látniuk, hogy bizonyos témákat jobb szakértőkre bízniuk.

A Mérlegek egy árnyalatnyit sértődékenyebbek, mint lenni szoktak, és bizony könnyen lehet, hogy akaratlanul is megbántják őket a barátnőik. Szerencsére amilyen gyorsan megsértődnek, olyan gyorsan meg is bocsátanak. A Skorpiók attól tartanak, hogy elfogy a pénzük hó végére, ezért takarékoskodni kezdenek, de minél jobban akarják, annál nehezebben megy nekik. A Nyilasok az életmódváltást fontolgatják a héten, bár van rá esély, hogy mindez csak elmélet marad, hiszen a lustaság is éledezik bennük. A Bakok azon gondolkodnak, mennyire szerencsés életük van, és arra is rájöhetnek, hogy miért választották azt a párkapcsolatot, amelyben élnek. A Vízöntők a saját démonaikkal küzdenek, nekik több lazaságra, több könnyedségre és több humorra lesz szükségük. A Halak meglepő találkozásokra számíthatnak, de ami ennél is érdekesebb, olyasvalaki vallhat szerelmet nekik, akikről nem is gondolták volna.

A pénzügyek heteHeti könyvajánló

Doreen Virtue: Szüntelen éhség
Az étvágyunk jelzés. Azt jelzi kérlelhetetlen pontossággal, hogy milyen érzelmi, spirituális szükségleteink vannak. A könyvben található kérdőív segítségével kideríthetjük, milyen típusú érzelmi evők vagyunk, majd utánanézhetünk az egyes ételtípusok mögött húzódó jelentéseknek, hogy elemezhessük – és csökkenthessük – étvágyunkat. A súlyfelesleget cipelő emberek számára súlyuk védelmet jelent az észlelt veszélyekkel és hiányokkal szemben egy valójában biztonsággal és bőséggel teli világban. Ideje felébredni a túlsúly és túlevés ólmos, fáradt téli álmából, hogy a napfényre lépve megtapasztaljuk valódi állapotunkat: az örök tavaszt, amelyet kreativitás, siker és energia tölt meg.

Heti Facebook-ajánló

Eckhart Tolle
Mindenkinek, aki a jelen pillanatban szeretne maradni. Meg persze azoknak, akik szeretik Eckhart Tolle könyveit – bár ők úgyis a jelen pillanatban akarnak maradni. No meg azoknak is, akik még nem olvastak Tolle művei közül egyet sem, és még nem tudják, miért fontos a jelen pillanat. Nekik azért is ajánljuk ezt az oldalt, hogy megtapasztalhassák a Tolle szavaiból áradó bölcsességet, szeretetet és életigenlést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top