Ezo

Az újrakezdés hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni. Az év tizenegyedik hetében a hangsúly az újrakezdésre helyeződik. Belül születik meg bennünk a változás igénye, hogy aztán tettekbe önthessük ezt a vágyat.

Bármi is van az életedben, aminek a fonalát nemrég elengedted, azt most ismét visszaveheted. Akár azt is mondhatnám, hogy ez a hét lesz a visszatérések hete, az az időszak, amikor visszatérhetsz a megkezdett jó dolgokhoz, amelyeket nemrég valaki vagy valami miatt el kellett egy picit eresztened. Teljesen mindegy, hogy miért távolodtál el a számodra boldogságot hozó tevékenységektől és emberektől, ezen a héten újra visszatérhetsz hozzájuk, és ők is visszatérnek hozzád.

Az újrakezdés hete

Minden jó, ha jó az eleje…

Minden jó, ha jó a vége, hangzik a mondás, ami az asztrológus szemszögéből nézvést inkább így hangzik: Minden jó, ha jó az eleje. Az asztrológiában mindig a születéseket vizsgáljuk, azt a bolygóállást elemezzük, amely egy-egy ember megszületésének pillanatában vagy egy-egy vizsgált helyzet létrejöttének idejében az égen van. Ha ilyen szemmel vizsgáljuk a hetet, máris feltűnik valami: hétfőn, amikor a hetünk megszületik, hat égitest tartózkodik a Halak jegyében. Két héttel ezelőtt még csak öten voltak, azóta a hétvégén a Hold is csatlakozott a kompániához, és egészen kedd délelőttig ott is marad. A hét elején a Halak energiája abszolút túlsúlyban lesz az életünkben. Mindent az érzelmeink, az érzéseink határoznak meg ebben az időszakban.

A hét gondolata: „A problémák az élet becsomagolt ajándékai – az ajándék a fejlődésben rejlik, amelyen átmegyünk, ha »kicsomagoljuk« a problémát.” – Kurt Tepperwein

A hét együttállása: a Nap és a Hold randevúja

Újhold lesz a Halakban hétfőn este, azaz a Nap és a Hold együtt állnak. Az újhold a kezdetek és a régi tervek valóra váltásának szimbóluma. A Halak energiájával átitatott újhold támogatja minden félbehagyott dolog újrakezdését. Most csupa olyasmit érdemes újrakezdenünk, amiket eddig nem volt erőnk vagy lehetőségünk megvalósítani. Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a Halak újhold nemcsak az újrakezdés szimbóluma, de az újjászületésié is. A Halak a zodiákus utolsó jegye. Ha az állatövi jegyeket egy hős útjának állomásaként fogjuk fel, amely a Kos önző, harcosságával indul, akkor a Halak a megvilágosodott bölcs jegye. Az a jegy, amely a megvilágosodást és az újjászületést szimbolizálja. Milyen érdekes, hogy a maja naptár „elfogyása” miatt tavaly sokan kiáltottak világvégét, az évenkénti Halak újholdtól pedig nem is tudunk, pedig ez az európai asztrológia valamennyi irányzata szerint az új élet megkezdését, a továbblépést, az újjászületést és a régi év lezárást jelenti. A Nap hamarosan átlép a Kos jegyébe, ezzel pedig új asztrológiai évet nyit. De erről részletesen majd a jövő héten írok. Addig pedig foglalkozzon ki-ki a saját újrakezdéseivel és megújulásaival. Annál is inkább, mert ezen a héten erőt és energiát is kapunk ehhez a Mars jegyváltása miatt.

A hét jegyváltása: a Mars hazatér

Jó hír a tüzes jegyek szülötteinek (Kos, Oroszlán, Nyilas), hogy a nehézségeik enyhülnek a héten. A Mars bolygó ugyanis hazatér, kedden reggel belép (egyik) saját jegyébe, a Kosba. A holdat leszámítva már jó ideje nem jártak a bolygók a tüzes jegyekben, az utóbbi hetek vizesenergia-túltengését pedig elég idegenkedve fogadták a tüzes jegyek. Most végre kezd helyreállni számukra is a világ rendje: a Kos uralmi helyzetbe lépésével ők is kapnak egy kis odafigyelést, egy kis energiát. Ez a helyzet mindenkire pozitív hatással lesz, hiszen a Mars a Kosból valamennyiünket energiával, lelkesedéssel, tettvággyal és lendülettel tölt fel. No meg persze egy kis önzéssel és önimádattal, de ezekre is szükségünk lesz ahhoz, hogy a Halak újhold hatására elhatározott újrakezdést és újjászületést véghez is vigyük!

A hét irányváltása: A Merkúr előreindul

A Merkúr látszólagosan hátráló mozgást végzett február 23-a óta, és ezen a héten vasárnap végre megindul előre. Ezzel együtt új lendületet ad a gondolkodásunknak, könnyebb lesz a kommunikáció és elmélyültebb a tanulás. De ne szaladjunk ennyire előre, mindezekkel a jövő heti hétindító cikkben foglalkozunk majd, hiszen hiába történik meg ez az irányváltás még ezen a héten vasárnap éjszaka, a hatásait csak a jövő héten kezdjük el megtapasztalni.

Pénzt találnak a Skorpiók, jobban kommunikálnak az Oroszlánok – heti asztrológiai tendenciák

A Kosok végre az elemükben lesznek: a hét második felében úgy érezhetik, hogy nekik áll a zászló, és minden arannyá válik, amihez hozzányúlnak. A Bikák elveszettnek érezhetik magukat pénzügyi téren, ez szokatlan érzés a számukra, ezért is örülnek, amikor úrrá lesznek a helyzeten. Az Ikrek pattanásig feszült idegekkel várják a közelgő változást, és úgy érzik, hogy már nem szeretnének jobban alkalmazkodni másokhoz. A Rákok hirtelen felindulásból újrakezdik a sportolást, és most egész jó eredményeket érhetnek el a táplálkozásuk megreformálásában is. Az Oroszlánoknak új ötletekre és új kommunikációs stratégiára lesz szükségük a héten. A Szüzek nem szeretnének több engedményt tenni, és szeretnék, ha végre rájuk is több figyelem és fény jutna az élet színpadán.

A Mérlegek önzetlen segítőkké válnak, és egy betegeskedő családtagjuk ápolásában teljesedhetnek ki. A Skorpiók könnyűszerrel oldanak meg problémákat, és váratlan pénzt is találhatnak valahol. A Nyilasoknak a türelmükre kellene vigyázniuk ezen a héten, egészen pontosan arra, hogy a türelmük most ne fogyjon el. A Bakok könnyen eshetnek a bezzegkedés hibájába: most a legszívesebben minden mondatot az „Én megmondtam…” formulával kezdenének. A Vízöntők könnyedén valósítják meg bizonyos terveiket, míg másokban szinte nem haladnak. Ha jobban osztanák be az energiáikat, minden egyszerűbb lenne. A Halak úgy érzik, hogy a hétfői újhold valódi újjászületést hoz az életükbe: ezen a héten teljesen más lesz körülöttük a világ, és mások lesznek a lehetőségeik is.

Az újrakezdés heteHeti könyvajánló

Rhonda Byrne: A varázslat – Egy könyv A titok szerzőjétől mindazoknak, akiknek A titok nem volt elég gyakorlatias. A varázslat bemutatja, hogy egyszerű és hatásos gyakorlatokkal, egyetlen varázsszóval hogyan változtathatjuk meg az életünket mindössze huszonnyolc nap alatt. Na jó, valójában nem mutatja be, hiszen csak egy jól használható kézikönyvet kapunk, de az rajtunk áll, hogy elvégezzük-e a négyhétnyi gyakorlatsort. Ahogy a szerző ígéri: „Nem számít, ki vagy, nem számít, hol vagy, nem számít, milyenek a jelenlegi körülményeid, a varázslat meg fogja változtatni az egész életedet!”

A hét Facebook-oldala

Gregg Barden – Van egy ember, aki egyaránt zavarba hozza a tudósokat és a spirituális tanítókat. Gregg Barden mindkét oldal fanatikusai szerint kicsit furcsán gondolkodik, ugyanis nemcsak azt nem hajlandó elismerni, hogy állítólag ellentmondás van a tudomány és a spiritualitás között, de jelmondata szerint, ha összeházasítjuk-e kettőt, azzal a múlt rejtélyeit is megfejthetjük, és a jövő aggasztó problémáit is megoldhatjuk. Facebook-oldalán is ebben a tudományos-spirituális szellemben teszi közzé bejegyzéseit. Lájkolása minden tudósnak és spiritualitás iránt érdeklődőnek kötelező!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top