Ezo

A megbocsátás hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni. Az év kilencedik hetének középpontjába a megbocsátás és a hibáink kijavítása kerül. Ha úgy érzed, hogy rengeteg hibád miatt nem vagy szerethető, ha úgy érzed, a környezeted tele van hibákkal, akkor eljött a te időd: ezen a héten megbocsátásra cserélheted a hibáidat és mások hibáit is.

Sokszor kérdezitek levelekben és személyes találkozások alkalmával, hogy mit is látok az égen. Csillagokat, amelyek képekké, sztorikká állnak össze. Ha ránézek a heti csillagállásra, azt mondom: egy hatalmas égi kezet látok, amely egy hibajavító ecsetet fog, és csak azt várja, hogy végre kitörölhesse minden hibánkat. A csillagok ezen a héten azt sugallják: minden hibánk megbocsátható, minden bűnünk elfelejthető, és minden mulasztásunk bepótolható. Ne felejtsük el: mindannyian Isten szeretett gyermekei vagyunk. Azok a hibák pedig, amelyekért ostorozzuk magunkat vagy másokat, valójában kijavítást igénylő botlások, és semmiképp sem ítéletért kiáltó súlyos bűnök.

A megbocsátás hete...

Csúcstalálkozó a Halak égisze alatt

Emlékeztek? Már a múlt héten is a feltétlen szeretetről és a megbocsátásról, valamint a spiritualitásról értekeztünk. Ennyi objektummal a Halak jelében nem is nagyon tehettünk mást. A Vénusz ezen a héten kedd hajnalban jegyet vált és csatlakozik a Halakban lévő kompániához. A nyugati asztrológia által vizsgált tíz égitestből keddtől már öt lesz a Halakban. Ez pedig nemcsak a Halakra hat erősen, de minden más jegy szülötteire is. Természetesen a vizes jegyek (Halak, Skorpió, Rák) fölözik le a legtöbb pozitív hatást, de erős pozitív fordulatra számíthatnak a földies jegyek (Bika, Szűz, Bak) is. A levegős (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) és a tüzes (Kos, Oroszlán, Nyilas) jegyek szülötteinek jóval több érzelmi munkájukba kerül, hogy kihasználják az előttünk álló hét (és a Halak hónap) jótékony, szeretetteli, spirituálisan felemelő és hibákat kijavító hatását.

Hibajavító értekezlet

Nemcsak a Halakban járó ötös csapat segíti a hibáink kijavítását a héten, de a Skorpióban hátráló mozgást végző (azaz retrográd) Szaturnusz is csatlakozik a helyrehozók nagy klubjához. Baráti körben gyakran mesélek úgy az asztrológiai eseményekről és a bolygóhatásokról, mintha egy vállalat bizottsági üléséről számolnék be. Lássuk most, ki mit mond, és mit szeretne az Égi Hibákat Kijavító, Bűnöket Eltörlő Bizottságban (ÉHKBEB)!

– Az ÉHKBEB elnöke a Nap. Ő most semmi mást sem szeretne, mint tisztán látni minden helyzetben, megismerni az igazságot (ebben azért lehetnek akadályok a héten…), és gyorsan megszavazni a kollégák döntését. Kompromisszumra törekvő és feszültségkerülő bizottsági elnökkel van dolgunk, az egyértelmű. Főleg ha megnézzük a titkárnőjét, a Neptunuszt.

– Neptunusz kisasszonyt titkárnőnek szerződtették ugyan a vállalathoz, de az elmúlt időszakban olyan jól helyezkedett, hogy az ÉHKBEB-ben valójában az ő kezébe összpontosul minden hatalom. A hazai pálya előnye – mondhatnánk, hisz a Halak jegyének ő az ura. Hogy a bizottságos hasonlatunknál maradjunk: Nemcsak ő foglalta a tárgyalót, ő ismerteti a napirendet, de ő számolja a titkos szavazás eredményeit és voltaképp az övé az egész irodaház. Hogy miért titkárnősködik mégis? Hát mert van néhány neptunuszi tulajdonsága, úgymint (ál)szerénység és manipulálási vágy. Szóval lényeg a lényeg, itt az lesz, amit a Neptunusz mond, ő pedig ezt mondja: „Most, hogy keddtől a Vénusz is megérkezett körünkbe, itt mindenki kijavíthatja a hibáit. Ehhez felkavarom az állóvizet, és a zavarosban mindenki addig halászhat, amíg helyre nem áll a boldogsága. Persze aki megbocsát, aki szeretettel akarja kijavítani a hibáit, az előbb végez a penzummal.”

– Vénusz kisasszony igen komoly pozíciót tölt be a cégnél, övé a Szerelem Részleg, emellett ő a pénzügyi igazgató, és a Napi Szerencse Munkacsoport is úgy ugrál, ahogy ő fütyül. Késve érkezett, tehát most nagyon igyekszik, hogy felvegye a ritmust (plusz egyébként is Neptunusz kisasszonnyal járnak össze pletykálkodni), úgyhogy gyorsan rá is bólint a tervekre. „Annyit tennék csak hozzá, hogy most a szerelemben is javítsuk ki a hibákat! A döcögős kapcsolatokat szereljük meg, ha mindenki hajlik erre, és a szerelmi bánatok alakuljanak szelíden megbocsátó szeretetté.”

– Mindezt az összefogást kissé feszülten nézi Merkúr kolléga, aki tele van bizonytalansággal. A Halak jegyében teljesen idegennek érzi magát, mintha ufók közé került volna. Számára idegen szavak röpködnek a levegőben: „elfogadás”, „szeretet”, „szerelem”, sehol egy kis ráció, tanulás, vagy legalább fantázia. A Merkúr most egy dologgal tud azonosulni: „visszacsinálás”. Hátrafelé haladva épp azt nézi, mit is csinált eddig, így nagyon is azonosul a lehetőséggel, hogy a régmúlt hibákat javítsuk ki. „Javaslom, a gondolkodási hibákat is tegyük gyorsan kijavíthatókká!”

– Mars úr a legmarkánsabb, legférfiasabb ember a cégnél, ebből kifolyólag ő sem igazán érti, hogy kerül a véleménye szerint zavaros fejű csajok (Neptunusz, Vénusz) által irányított és manipulált értekezletre. Ő, mint mindig, most is saját részlegei érdekeit nézi, így egyvalamihez ragaszkodik vasakarattal: „Ha már itt megbocsátás lesz, akkor önmagunknak bocsássunk meg! És ha már úgyis tenni kell, tegyük gyorsan, nem várhatunk!” Az persze kissé zavarja, hogy az ellenségeinknek is meg kell bocsátani, de hát épp ezért tartja zavarosnak ezt az egész ÉHKBEB-értekezletet.

– Telefonos kapcsolással a Skorpió jegyéből Szaturnusz mester is részt vesz a megbeszélésen. Az ő feladatköre kicsit sem népszerű, hiszen ha kedve szottyan, szívesen akadályozza bárki munkáját. Ő, mint már láttuk, hátrál, tehát a kijavítás, visszanézés, átértékelés témakörében szintén otthonosan mozog. „Kollégák, egyvalamit megígérhetek: mindent, de mindent visszafogok és megakadályozok, ami nem tartja be a bizottságunk javaslatait! Aki viszont betartja, azt akár karmikus jutalmakban is hajlandó leszek részesíteni. De csak majd nyáron.” 

A hét gondolata: „Gondolj elmédre, mint egy kertre. A kertet először mindig fölveri a gaz, a szemét. Talán a te kertedet is az öngyűlölet tüskebokrai, a kétségbeesés, a harag és aggódás kavicsai borítják. A félelem nevű öreg fát épp ideje lenne megmetszeni. Ha mindezt elrendezted, és a talaj is jó állapotban van, most már kiültetheted az öröm és jólét magvait vagy apró palántáit. A nap melegével érleli, te pedig gondosan locsolod, trágyázod és szeretettel figyeled növényeidet. Kezdetben látszólag nem történik semmi. Te mégsem hagyod abba, kitartóan gondozod kertedet. Ha türelmes vagy, a növények kihajtanak, majd virágba borulnak. Elméddel ugyanez a helyzet: kiválasztod a gondolatokat, amelyeket ápolni akarsz, s ha van elég türelmed, azok kiteljesednek, és megteremtik beteljesedett vágyaid virágzó kertjét.” – Louise L. Hay

A Bakok menekülnének, az Oroszlánok megmondják a tutit – heti asztrológiai tendenciák

A Kosok kissé szétszórtabbak a héten a szokásosnál. Most érdemes másra bízniuk a nagy odafigyelést igénylő munkákat. Figyeljenek a határidőkre és a találkozókra – ezekről is könnyen megfelejtkezhetnek. A Bikáknak érdemes összeszedniük magukat, hiszen ezen a héten valaki nagy teljesítményt várna el tőlük. Az Ikrek visszatérnek a gyerekkorukba, és arra várnak, hogy mások döntsenek helyettük. Pedig jobb lenne, ha a nosztalgiázás helyett legalább a fontos döntéseket meghoznák. A Rákok a szerelem oltárán áldoznak: könnyen lehet, hogy egy titkos viszonyba bonyolódnak, amelyre előbb-utóbb fény derülhet. Az Oroszlánok mindent jobban tudnak – mindent, amit másoknak kell megcsinálni. A saját dolgaikkal azonban lassabban haladnak, mint szoktak. A Szüzek végre elengedhetnek egy illúziót, és igazságra cserélhetnek egy hazugságot. Ezen a héten legalább önmaguk előtt felvállalják valódi vágyaikat.

A Mérlegek az illúziók és a realitások világa között csaponganak. Az egyik pillanatban túl szépnek látnak mindent, a másikban azonban túlzottan földhözragadtan ítélik meg a helyzetet. A Skorpiók úgy érezhetik a hét eleső felében, hogy egy nagy lépést kell megtenniük hátrafelé, valójában azonban pont ez a lépés vezeti el őket vágyott céljaikhoz. A Nyilasok úgy érzik, hogy kimaradnak valami nagyon-nagyon jó dologból. Épp ezért most mindent megtesznek azért, hogy ne maradjanak le semmiről. A Bakok a legszívesebben mindent hagynának a fenébe és szednék a sátorfájukat. Ezen a héten kitartásra lesz szükségük, ha nem akarnak egy hirtelen döntéssel mindent elölről kezdeni. A Vízöntők szemöldöküket felvonva figyelik az eseményeket, és addig megpróbálnak nyugton maradni, amíg nem mérték fel az erőviszonyokat. Ők most mindenképp a nyertes csapat tagjai lesznek. A Halak életében egyre szaporodnak a változások. A legtöbb változás gondolatban kezdődött, de ezen a héten már számmal mérhető eredményekre is számítani lehet az életükben.

A megbocsátás hete...Heti könyvajánló

Dr. Bruce Lipton és Steve Bhaerman: Spontán evolúció

Az evolúció nem egy elvont biológiai fogalom. Nem olyasmi, amin már túl vagyunk, és most karba tett kézzel ülhetünk. Sőt! Mint ez a kötet rávilágít, épp egy újabb, hatalmas evolúciós ugrás elején állunk. A szerzők szerint kialakulóban van egy új, félelem helyett szereteten alapuló világ, amelynek társteremtői mi magunk vagyunk. A Spontán evolúció arra ösztönöz bennünket, hogy részt vegyünk az emberi történelem legnagyobb kalandjában: a tudatos evolúcióban!

A hét Facebook-oldala

Cheryl Richardson: Az Amerika-szerte ismert motivációs előadó néhány könyve itthon is megjelent. Louise L. Hay szerzőtársaként jegyzi például a Kiemelkedő életet teremthetsz című kötetet. Cheryl Facebook-oldalán jó barátokká fogad bennünket: beleláthatunk élete személyes részleteibe, de amiért igazán megéri figyelni rá, az a természetessége. Bejegyzései azt sugallják, hogy a pozitív gondolkodás, a spirituális tudatosság nem más, mint a boldogság választása minden percben. Ez pedig olyan egyszerűnek hat Cheryl megfogalmazásában, hogy azonnal ki is próbáljuk minden javaslatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top