Ezo

Az akadályok leomlásának hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni. Az év hetedik hetének középpontjába a nehézségek legyőzése, a lehetőségek megteremtése kerül. Mint mindig, most is arra biztatunk benneteket, hogy használjátok ki az aktuális bolygóerőket, és ti magatok is tegyetek meg mindent a siker érdekében. Ezúttal ehhez adunk extra menetrendet is.

Akadálymentesítés zajlik az égen. Jó, ezt ne úgy képzeld el, hogy jön egy égi buldózer, és eldózerolja az akadályokat (is) megtestesítő Szaturnuszt és minden más nehézséget szimbolizáló objektumot. Habár ennek a megoldásnak valószínűleg többen örülnénk, ezen a héten szelídebb módszerekkel segítik a csillagok, hogy megszabaduljunk a korlátoktól, nehézségektől és akadályoktól. A Szaturnusznak azért főszerep jut ebben (habár ezúttal sem kiálthatjuk ki egyértelműen főgonosznak).

Az akadályok leomlásának hete

Tudod, mi akadályoz téged?

Úgy is fogalmazhatnék: ha eddig nem tudtad, a héten rávilágítanak a csillagok. Ahhoz, hogy akadálymentesíthesd az életedet, ahhoz, hogy friss, új energiákat engedhess a hétköznapjaiba, ahhoz, hogy új esélyeket kapj a szerelemben, és ahhoz, hogy munkahelyi, pénzügyi sikereket érj el, be kell azonosítanod, hogy mi akadályoz téged. A sorsod? A munkatársaid? A párod? Az anyád? A szomszéd néni? A rendszer? A körülmények? – Ha ezek a válaszaid, akkor akadálymentesítés helyett nálad bizony további falak felépülésére lehet számítani. Ugyanis ezek a „tőled független” körülmények pusztán csak tükrei mindannak, amik benned vannak. Azok az akadályok, amelyek felismerésében és elbontásában a csillagok segítenek a héten, mind-mind benned rejlenek. Érdemes beazonosítanod őket, és érdemes kihasználnod a bolygók segítő erejét.

A Szaturnusz két segítő fényszöget is kap a héten, amelyek abban támogatnak, hogy a felismert és beazonosított belső akadályokat (és azok külső kivetüléseit) egyszerűen elengedhessük. Azáltal, hogy a figyelmed és tudatosságod rávetül a problémára, az most oszlásnak is indul. Úgy képzeld el ezt a folyamatot, mintha egy zseblámpával világítanál a sötétben: amerre fordítod a lámpádat, onnan eltűnnek az árnyak, és arra haladhatsz tovább biztonságban. Most te döntöd el, merre fordítod a zseblámpádat, de senki más nem fogja helyetted tartani a lámpát és megvilágítani az utadat.

A hét gondolata: „Te magad vagy az, akit születésedkor rád bíztak, elsősorban magadért vagy felelős életed során. S a másokért való felelősségérzet első helyen – ámbár jóságnak és önzetlenségnek tűnik – ravasz ördögi csapda, ami eltérít attól, ami elsődleges dolgod a Földön.” – Popper Péter

A hét fontos fényszögei: A Szaturnusz három arca

Mint azt már említettem, ezen a héten a Szaturnusz kerül a középpontba. Három fényszöge is lesz: hétfőn egy akadályozó kvadrát a Vénusszal, kedden egy támogató trigon a Merkúrral és szombaton is egy támogató trigon a Marssal. Ezek a fényszögek nemcsak külön-külön hatnak ránk, de hatásuk egybeolvad, létrehozva egy globális, mindenkire ható problémamegoldó tréninget. Hétfőn kezdődik a tréning: a probléma beazonosításával indulunk. A Vénusz–Szaturnusz-kvadrát a Szaturnusz nem túl kedves és igencsak határozott arcát mutatja meg nekünk. Hétfőn könnyedén felismerhetjük a problémáinkat, különösen ha párkapcsolati, kapcsolati, pénzügyi jellegűek. A keddi Merkúr–Szaturnusz-trigon már enyhíti a Szaturnusz hangulatát. Ez az a nap, amikor már hajlandó lesz beszélni is a nehézségekről, és lassan felcsillantja a kiutat is előttünk. Az igazi megoldás azonban csak a hétvégén érkezik meg, amikor is a szombati Mars–Szaturnusz-trigon segít a kommunikáció és a gondolkodás elméleti eredményeit tettekre váltani.

Extra tippek: Problémamegoldó menetrend a hétre

Hétfő: Ma azonosítsd a problémát és az akadályokat. A pénzügyi és a párkapcsolati nehézségek különösen könnyedén beazonosíthatók lesznek.
Kedd: Beszélj! Oszd meg a problémádat legalább három emberrel, és ne csak felszínesen. Avasd be őket a részletekbe – ez neked is segít végiggondolni a helyzetet.
Szerda: Itt az ideje összeírni a lehetőségeket. Jegyezd fel az elvárt eredményt is, mert ez további gondolatokra és megoldásokra inspirálhat.
Csütörtök: Vond be a spirituális módszereket is a problémamegoldásba. Add át a problémát Istennek vagy az angyaloknak, és hagyd, hogy a spirituális segítség meggyógyítsa a helyzetet. Ma keress egy önsegítő könyvet, ami illik a helyzetedhez!
Péntek: Ennyi rákészülés után végre eljött a cselekvés ideje: Ma tegyél három dolgot azért, hogy megoldódjon a problémád, azt a három dolgot, ami reggel elsőként eszedbe jut abban az ügyben. Lehet, hogy három apróságot teszel csak, mégis óriási változást indítanak majd el.
Szombat: Most is a tetteké a főszerep: szombaton tegyél újabb öt dolgot, ami közelebb visz az akadályok lebontásához. Most azonban ne elégedj meg apróságokkal: próbálj erődön felül cselekedni!
Vasárnap: Dőlj hátra, és fogadd el a változást! Vasárnap nincs más dolgod, mint megpihenni, és megfigyelni, hogy hogyan alakulnak a problémás helyzetek. Ma mélyedj el a gondolataidban, és tedd fel magadnak a kérdést: mit tehetek a jövő héten, hogy végleg megérkezzen a változás az életembe?

Szeretetre vágynak a Bakok, az idővel küzdenek a Halak – heti asztrológiai tendenciák

A Kosokra mozgalmas hét vár, és több családi támogatást kapnak, mint máskor. A Bikák feszültebbek lehetnek, és kissé talán többet emelik fel a hangjukat a kelleténél. Az Ikrek maximalistákká válnak, az elég jóval most nem lesznek megelégedve, mindenből a legjobbra vágynak. A Rákok a rendrakásban jeleskednek: most könnyen rendbe tehetik a munkahelyi ügyeiket is. Az Oroszlánok figyelme egyre inkább a magánéletükre terelődik, erre szükségük is van, hiszen a párkapcsolatukban lassan megszületik egy változás. A Szüzek elfogadóbbak másokkal, és kedvesebbek, mint ahogyan azt a helyzet indokolná. Most érdemes elmerülniük a spiritualitás világában. A Mérlegeknek el kellene engedniük egy olyan helyzetet, amely már egyáltalán nem szolgálja a fejlődésüket. A Skorpiók bátran halasszanak el egy beszélgetést a hétvégére. A Nyilasok ne egyedül akarjanak megküzdeni a kihívásokkal, ismerjék fel a körülöttük lévő segítőket! A Bakok mozgalmas hétre készülhetnek. Most megnő a közlési vágyuk és a szeretet utáni sóvárgásuk – még akkor is, ha ezt nem mutatják ki. A Vízöntők koncentráljanak a munkájuk kellemes oldalaira, és ha lehet, vállaljanak el egy önkéntes munkát is. A Halak lassan rendezheti az életét, és az egyre hektikusabb napirendjét átlátható, kényelmes időbeosztásra cserélheti.

Az akadályok leomlásának heteHeti könyvajánló

Dr. Eben Alexander: A mennyország létezik

Kicsit olyan ez a könyv, mint egy hollywoodi film: Adott egy ateista, materialista idegsebész, akinek meggyőződése, hogy Isten, az angyalok és a mennyország csupán kitaláció, a spiritualitás nem több a hiszékeny embereknek fenntartott maszlagnál. Egy napon ritka betegség támadta meg idegsebészünk agyát, aki hét napot töltött kómában anélkül, hogy bármiféle mérhető agyi aktivitást jeleztek volna nála a műszerek. Hét nap után kinyitja a szemét, és visszatért az életbe. Ami ennél is meglepőbb, amíg ellenőrzött orvosi körülmények között, agyi aktivitás nélkül feküdt kómában, rengeteg emléket és ismeretet gyűjtött a túlvilágról, a mennyországról, Istenről és a testen kívüli létezésről. Dr. Eben Alexander azóta a tudomány és a spiritualitás összehangolásáért dolgozik, a kötet, amelyben őszintén mesél arról a hét napról, amíg tudata kiszabadult a testéből és megismerte a világ nagyobb összefüggéseit, mindenkit zavarba ejt. Mindegy, hittünk-e eddig a mennyországban, ez a könyv örökre megváltoztatja a gondolkodásunkat.

Heti Facebook-ajánló

Louise L. Hay – A pozitív gondolkodás nagyasszonya, aki emberek millióinak segített megerősítésekkel, könyvekkel, előadásokkal, a Facebookon is aktív. Louise-ra azért érdemes figyelni, mert mindig van egy újabb és kreatívabb ötlete arra, hogy hogyan segíthet másokon, és persze arra is, hogy mi hogyan segíthetünk magunkon. Louise nem rejti véka alá az élet nehézségeit sem, de minden bejegyzéséből süt a derű, és minden sorával azt üzeni, amit könyveivel is: csak rajtad áll, hogy boldogan élsz-e.

Az akadályok leomlásának hete

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top