Ezo

Elkezdődött a Kígyó éve – Nagy éves kínai horoszkóp

Ez az év főként a csendesebb, nyugodtabb tevékenységeknek, elmélyülésnek és az önismeretnek kedvez. Sokan fognak valamiféle spirituális cél felé fordulni, még többen megbékülnek haragosaikkal, vagy gyümölcsöző új barátságokat kötnek.
Elkezdődött a Kígyó éve - Nagy éves kínai horoszkóp

 
Ha nem tudod, milyen jegy szülötte vagy, kattints ide!

PATKÁNY

Elkezdődött a Kígyó éveA 2013-as esztendő kicsit felemás módon kezdődik a Patkány jegyének szülöttei számára, ugyanis ez a jegy a kínai asztrológiai felosztás szerint a vizes jegyek csoportjába tartozik, ami nem igazán passzol a tüzes Kígyóval. Ez azonban szerencsére csak a tavaszi hónapokat érinti, amikor új terveik mintha minduntalan a külvilágból érkező kisebb akadályokba ütköznének. Ne ijedjenek meg, inkább gondoljanak arra, hogy ezek a hónapok a leginkább arra jók, hogy átgondolják, mit is várnak ettől az évtől, és mikor jöhet el a lehető legjobb időszak, hogy ezt meg is valósítsák. A Patkány számára amúgy is a nehézségek inkább egyfajta új erőkifejtésre ösztönző erők, amit márciusban már nagyon is érezni fognak. A kicsit nehezebb időszak egyébként arra is alkalmas, hogy meglássák, ki az, aki igaz szívből támogatja őket. 

Áprilisban emberi kapcsolataikban lehetséges némi vita, nehezen fogják megérteni, hogy a számukra kedves emberek sok mindent mennyire másképp gondolnak. Ám ha nem akarják őket feltétlenül meggyőzni a saját igazukról, akkor legalább ez egy jó lehetőség, hogy szélesítsék látókörüket. A május már sokkal kedvezőbb hónap lesz, de igazán júniusban indulnak be az események. Ekkor már sok minden gördülékenyebben fog menni, amiről korábban azt gondolták, hogy nem jutnak egyről a kettőre. A Patkány jegyűek számára lényeges az anyagi biztonság, amit pont ebben a hónapban sikerül majd megalapozniuk.

Üdülésre, kikapcsolódásra a július lesz a legalkalmasabb, bár könnyen lehet, hogy családjuk vagy társuk drágább nyaralást szeretne, mint amit terveztek. Egy kis nagylelkűséggel azonban sikerül egyezségre jutniuk. Higgyék el, nem kidobott pénz az, amit felüdülésre, pihenésre költenek. A legtöbb, amit ebben az évben az egészségükért tehetnek, ha hallgatnak a szervezetük jelzéseire, és nem sajnálják maguktól a kis lazítást, napfényt és az élet örömeit.

Az augusztus csendesebb hónap lesz, szeptembertől azonban annyi munkájuk lesz, hogy szinte meg is lepődnek. Ez azonban korántsem problémát okoz, hanem inkább pont azt a kihívást, ami végre elindítja az adrenalinképződést. Tartalékok képzésére tehát az ősz lesz a legjobb időszak. Ennek ellenére azt mégsem javaslom, hogy nagy kockázatot vállaljanak bármiféle befektetéssel kapcsolatos témában. Nem szoktam soha senkinek azt tanácsolni, hogy hallgasson mások tippjeire, de most mégsem ártana, ha üzleti ügyeikbe bevonnának egy szakembert. Az év legcsendesebb hónapjának a november várható, de ekkor épp erre is lesz szükségük. Közelebb kerülnek családtagjaikhoz, barátaikhoz és nem utolsósorban a saját belső énjükhöz. A karácsony békés, családi ünnepet ígér, de szilveszter időszakában ismét kirúghatnak a hámból.

BIVALY

Elkezdődött a Kígyó éveA Kígyó éve alapvetően egy éppolyan csendes, nyugodt évet ígér a Bivalyoknak, ahogyan a leginkább szeretik az életet. Kétségtelen, hogy mivel a vizes jegyek csoportjába tartoznak, a tüzes jellegű Kígyó éve nem minden szempontból hoz szerencsét, de a három vizes jegyű szülött közül ezt idén a Bivalyok érzik a legkevésbé. Persze ehhez az is hozzájárul, hogy ettől az évtől inkább egyfajta belső harmóniát várnak, amit meg is fog adni a sors. Tavasszal ugyan kicsit több ember veszi körül őket, mint ahogyan azt szeretnék, még az sem kizárt, hogy új barátok lépnek be az életükbe. Ha eddig társtalanok voltak, akkor ez az évszak kecsegtet a leginkább egy olyan találkozással, amiből akár szerelem is lehet. Még az sem kizárt, hogy az illetőt már régen ismerték, de most fedezik fel egymásban a másik nemet és azt a csodát, amire már régen vártak.

Szokatlan módon ebben az évben a Bivaly jegyének szülöttei számára nem annyira a nyár ígéri a nagy utazás lehetőségét, hanem inkább az ősz. A nyár egy kicsit dolgosabb lesz, mint máskor ez az évszak lenni szokott, különösen akkor, ha szellemi területen dolgoznak. Szellemi kapacitásuk remek lesz, könnyen értenek szót mindenkivel. Szeptemberben azonban végre kirúghatnak a hámból! A sors kellemes meglepetése, hogy anyagi helyzetük is ekkor kerül ebben az évben a legjobb formába. Különösen a szeptember második fele jelez egy olyan időszakot, amikor joggal érzik úgy, hogy átléphetnek minden korábbi korlátot, amelyet vagy a körülmények, vagy akár saját maguk emeltek.
Ha régen terveztek valami nagyobb, érdekes utazást, akkor egyetlen percig sem fogják bánni, hogy belefogtak.

Októbertől fizikai erejük lesz jó formában. Míg a nyár inkább a szellemi munkát végző Bivalyok számára volt csúcsidőszak, úgy ekkor a fizikai munkában érdekeltek érnek el nagyobb sikereket. Ha már régóta tervezik, hogy egy kicsit több sportot, mozgást iktassanak a mindennapjaikba, arra is az október a legmegfelelőbb időpont. Ha esetleg korábban keveset mozogtak, most örömmel tapasztalhatják meg, hogy mennyivel jobban érzik magukat, ám ehhez naponta legalább egy órát szenteljenek a testedzésnek.

Novemberben egy kisebb családi nézeteltérés okozhat kavarodást, de legendás türelmükkel ezt épp önök fogják elcsitítani, és a feleket közelebb hozni egymáshoz. Ebben a hónapban néhány barát azt fogja érezni, hogy eltávolodtak egy kissé, de erről szó sincs! Karácsony előtt egy alapos selejtezés és nagytakarítás azt az érzetet kelti, hogy nemcsak a tárgyi világukban, hanem a lelkükben is rendet teremtettek.


TIGRIS

Elkezdődött a Kígyó éveEz az év kicsit próbára teszi a kockázatvállaló egyéniségüket, de jó értelemben. A Tigris ugyanis a fa elem csoportjába tartozik, ami nagyon is jól passzol az évet uraló Kígyóhoz. Bátrak, elevenek, kezdeményezőek lesznek, olyannyira, hogy olykor még irigyeik is akadnak. Sebaj, kedves Tigrisek, ilyenkor mindig azt szoktam mondani, hogy az embernek inkább legyen száz irigye, mint egy sajnálója. Olyan ember pedig alig akad, akinek most oka lenne sajnálni egy Tigrist!

Már márciusban úgy érzik, elérkezett az ideje, hogy anyagi helyzetükön gyökeresen változtassanak, még akkor is, ha ez egyáltalán nem mondható rossznak. Vajon miért is ne céloznák meg a lehetetlent? A Kígyó éve még a szokottnál is kockázatvállalóbbá teszi a Tigris jegyűeket, ami rendjén is van, hiszen aki mer, az nyer. Ennek ellenére azért ne tegyenek fel mindent egy lapra, emellett pedig vegyenek figyelembe esetleges előre nem várt következményeket.

Májusban és júniusban már nem annyira a pénzügyek és az üzlet kerül életük fókuszába, hanem a magánélet, a szerelem és a hódítás. Persze ezen az életterületen is merészek lesznek. Ámor különösen május végén fordítja feléjük a legkedvesebb arcát. A jelenleg még társtalan Tigris-szülöttek váratlanul azt tapasztalhatják, hogy a bőség zavarába estek, és szinte nehéz lesz választani a jó és a még jobb lehetőségek között. Akár új kapcsolat lép be az életükbe, akár egy régibe visznek valami új színt, júniusban és júliusban sok érdekes, közös, színes programban lesz részük, legyen az akár utazás, akár valami olyan elfoglaltság, ami eltér a napi tevékenységtől.

A nyár ezt követő hónapjaiban sem kell azonban tartaniuk attól, hogy belevegyülnének a hétköznapok szürkeségébe – amit a Tigris jegyűek amúgy sem igazán kedvelnek. Lehet ugyan, hogy augusztusban előbukkannak nem várt elintéznivalók, határidős, kicsit unalmasabb munkák, de valahogy mégis meg fogják oldani, hogy ez ne emeljen korlátokat. Ebben az évszakban különösen a hétvégék hoznak sok lehetőséget. Szeptemberben valaki rá akarja venni a Tigriseket valami olyasmire, ami nem igazán kedvükre való. A hónap eleje ezért hozhat némi dilemmát, ami szokatlan egy határozott Tigris részéről. Ha azonban jó döntést hoznak, amúgy is nagy magabiztosságuk még erősebb lesz. Talán még az is lehetséges, hogy valaki éppen róluk vesz példát, és tanul meg nemet mondani olyan helyzetekben, ahol ez a legjobb megoldás.

Novemberben egy váratlan kiadás okozhat némi gondot. Ez talán nem is annyira saját maguknak okoz fájdalmat, hanem vagy a társuknak, vagy egy közel álló családtagnak. Aggodalomra azonban semmi ok, mert a hó végétől (vagy legkésőbb december elejétől) már ismét fellendül anyagi helyzetük. Az a terv, aminek az év elején vetették el a magjait, ekkorra fog teljes egészében beérni. Elégedett pihenésre a december nyújt lehetőséget.

NYÚL

Elkezdődött a Kígyó éveA 2013-as esztendő kedvező hatásokat ígér, hiszen a tüzes Kígyó éve a lehető legjobbat hozza ki belőle. Persze a szelíd, békés, nem annyira merész Nyúl-szülöttek számára ez egészen másképp nyilvánul meg, mint például egy energikus Tigris vagy Sárkány számára. A tavasz egy kicsit csendesebb, sőt sok szempontból aggodalmasabb időszak lehet. Kedves Nyúl-szülöttek, próbálják meg ezeket az aggodalmakat eloszlatni, hisz nagyon is valószínű, hogy az, amiért szoronganak, soha nem fog bekövetkezni.

Ha tehetik, töltsenek több időt vidám és bizakodó emberek között, kerüljék el a pesszimistákat. Ez főként április végén és május elején lesz hasznos tanács, amikor különösen erősen működik az a bizonyos, a lelkünk mélyébe ültetett mágnes, ami azt vonzza be a leginkább, amiben hiszünk. Jobb lenne tehát kedvező, jó lehetőségekre fókuszálni. A nyár eleje valamiféle lakásfelújításra, esetleg bútorvásárlásra vagy bármiféle ingatlanügyre lesz megfelelő. Ez kicsit háttérbe is szorítja szabadsággal kapcsolatos terveiket, nem is biztos, hogy nagy örömmel fognak bele, de nagyon is igaz lesz az a mondás, hogy evés közben jön meg az étvágy. Mire elkészülnek, vissza is tér optimizmusuk.

Pihenésre, kikapcsolódásra a leginkább az augusztus lesz alkalmas, de nem biztos, hogy ez a hónap utazást is hoz. Különösen akkor időznek többet és szívesebben otthon, ha a nyár elején valami szép új színt vittek az otthonuk falai közé. A szeptember a tanulásnak, továbbképzésnek kedvez, még akkor is, ha úgy érzik, hogy munkájuk, karrierjük sínen van. Egy érdekes, új emberi találkozás felkelti az érdeklődésüket egy olyan terv iránt, ami korábban távol állt tőlük, de amibe ha belefognak – akár egy tanfolyam keretében –, akkor érdeklődési körük bővül, talán még egy kis mentalitásbeli változáson is átesnek.

Októberben egy munkán belüli változás történik, amitől kezdetben kicsit szoronganak, de nagyon is hamar meg fogják tapasztalni, hogy jót hoz mindenki számára. Az év utolsó három hónapjában munkán belüli sikerek adnak szárnyakat. Ha az év folyamán nem utaztak sehova, akkor decemberben egy családi program kimozdítja a Nyúl jegyűeket, és ez sokkal jobban fog sikerülni, mint ahogyan azt hitték volna. Karácsonykor kicsit nagyobb nyüzsgés lesz, mint ahogyan azt tervezték, de a két ünnep között megtalálják azt a meghittséget, amit ezektől a napoktól várnak.

SÁRKÁNY

Elkezdődött a Kígyó éve - Nagy éves kínai horoszkópA 2013-as évben végre nem érik be fél sikerekkel a Sárkány jegyűek. Kevés olyan jegy lesz a kínai horoszkóp tizenkét állata közül, aki ennek az évnek a beköszöntével szinte azonnal ráébred, mit szeretne a Kígyó évétől, mi az, amin a korábbi életvitelében változtatni kíván. Már február közepén hatalmas bátorságot éreznek magukban, de a sors egy kicsit késlelteti a sikert. Ez azonban egyetlen percre sem veszi el a kedvét. A február leginkább arról szól, hogy alaposan gondoljanak át mindent, csiszolgassanak a terveiken, fontolják meg, hogy kit szeretnének belevonni.

Márciusban az univerzum sorozatosan fogja küldeni azokat a bizonyos jeleket, amelyek elárulják, hogy mit és mikor kell tenniük ahhoz, hogy az útjukra álljanak. Persze lesznek, akik le akarják beszélni mindenféle változtatásról, sajnos főként a családtagjaik között. Március végén ebből még kisebb-nagyobb viták is kerekedhetnek, de szerencsére kemények és állhatatosak maradnak. Fontos tanács erre az időszakra, hogy ne keveredjenek méltatlan vitákba, és ne is akarjanak meggyőzni senkit. Áprilistól már a sors fogja igazolni a Sárkány jegyűeket, és azok, akik nem hittek a sikerükben, nem győznek ámulni, függetlenül attól, hogy tévedésüket beismerik-e vagy sem.

Pénzügyekre az április vége és a május eleje lesz kedvező. Az üzlettel, vállalkozással foglalkozó Sárkányok ekkor sikerrel foghatnak bővítésbe, invesztálhatnak olyan dolgokba, amit korábban nem mertek megtenni. Nyár elején végre fellélegezhetnek kicsit. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a forró hónapokban csökkenne az aktivitásuk, de megengedhetik maguknak, hogy kicsit több pénzt és időt szenteljenek maguknak. Június végén akár egy egzotikus utazásra vagy egy rég vágyott, drágább műszaki cikk megvásárlására is lehetőség kínálkozik.

Családjukhoz és barátaikhoz augusztusban fogják a legközelebb érezni magukat. Ha a nyár közepén kicsit többet költöttek saját magukra, akkor ezt a hónapot inkább egyfajta nagylelkűség fogja jellemezni. Ősszel egy munkatárs érdekes meglepetést okoz, aminek kapcsán megváltozik a hozzáállásuk a munkához és talán az élethez is. Ha novemberben fáradtabbnak érzik magukat, akkor nem árt, ha bevezetnek valamiféle olyan életmódbeli változtatást, ami jól szolgálatot tesz az egészségüknek. Ha ennek a hónapnak az újholdján kezdenek el valami ilyesmit, akkor ennek a hatása is tartósabb lesz.

KÍGYÓ

Elkezdődött a Kígyó éve - Nagy éves kínai horoszkópA 2013-as év talán egyetlen jegynek sem ígér annyi örömöt, sikert, szerencsét, mint a Kígyó jegyének szülöttei számára, hiszen mint azt már tudjuk, minden jegynek a saját esztendeje az az év, ami valami egészen különleges fordulatot jelez, méghozzá olyat, ami csak 12 évente egyszer történik. Természetesen hogy ez kinek milyen életterületen köszönt be, az nagyon is egyénfüggő. Az azonban nagyon is jellemző a legtöbb Kígyó-szülöttre, hogy a kínai új esztendő első felében a magánélet kerül jobban életük fókuszába. Társtalálásra, Ámor áldásaira a leginkább a március és az április kedvező. Akár megtalálják azt, akire régen vártak, akár csak egy lépést tesznek ebbe az irányba, egy érdekes változást tapasztalhatnak a saját belső énjükben, ami mindenképp közelebb viszi őket ahhoz, hogy joggal érezzék, teljes életet élhetnek.

Azok a Kígyó-szülöttek, akiknek egyéni élethelyzetéből fakadóan Ámor már nem osztogatja áldásait, különösen örülni fognak ennek a belső változásnak. Több türelmük lesz általa olyan dolgokhoz és emberekhez, akik és amik korábban nyugtalanították a Kígyó-szülötteket, több örömüket lelik olyan tevékenységekben, amelyek régebben a terhükre voltak.

Anyagi helyzetük ugyan májustól fog fellendülni, de ennek az évnek a tavaszára és a nyarára az lesz jellemző, hogy kevesebbel is beérik, mint máskor. Ha új munkába szeretnének belefogni, akkor ehhez a nyár közepe ígér kecsegtető lehetőségeket. Lehet, hogy ez egy olyan csábítás lesz, ami már korábban is megkísértette őket, de most végre úgy érzik, hogy a körülmények is alkalmasabbak, hogy belevágjanak. Ebben a ragyogó évszakban egyébként a máskor még leginkább zárkózott Kígyó-szülöttek is úgy érzik, hogy az élet csupa kellemes meglepetést tartogat a számukra, amit ezúttal örömmel is fogadnak. Azok, akik már korábban küzdöttek a munkanélküliséggel, szintén valamilyen jó lehetőséggel találkoznak, méghozzá olyannal, amiről álmodni sem mertek volna. Ne féljenek megragadni a szerencséjüket!

Utazásra, szabadságra az augusztus kínál színes, ragyogó programokat. Érdekes módon ez a hónap azoknak az embereknek sok társasági programot ígér, akik inkább a magányra szavaznak, míg a gyakran kimozdulók inkább visszavonulnak, és ez egyfajta üdítő változás lesz számukra. Ha utazni szeretnének, valami olyan helyet válasszanak, ami szintén újdonságot csempész az életükbe, fel fognak frissülni általa. Ha bármiféle ingatlanüggyel, joggal, törvénnyel kapcsolatos tervük van, azt őszre időzítsék. Ez különösen akkor lesz szerencsés, ha egy régebb óta elhúzódó vagy nagyon is vágyott dologról van szó.
Az év legnyugodtabb időszaka a tél lesz.

Elkezdődött a Kígyó éve - Nagy éves kínai horoszkópA 2013-as év magától értetődően kedvező hatásokat ígér minden tüzes jegyben született embernek, hiszen a Kígyó tüzes jellegével jól harmonizálnak. A Ló-szülöttek ezt különösen tudják kamatoztatni, főként akkor, ha már régen azt érzik, hogy életük menetében valami változásra van szükségük. Már a kínai új esztendő első heteit valamiféle külső és belső selejtezésre fogják használni, azaz előszeretettel hajítanak ki az életükből minden olyasmit, amire nincs szükségük. Szerencsére ezt most nagyon is óvatosan csinálják.

Több Ló-szülött fog márciusban akár költözni is, vagy valami más módon új emberek közé kerülni, akik friss, eleven színeket hoznak az életükbe. A hónap végén talán egyedül az jelent majd kis meggondolni valót, hogy mindent azért ne dobjanak el, ami régi, még akkor sem, ha minden idegszálukban azt érzik, hogy szükségük van az új térre. Ez főleg emberi kapcsolataikban lesz jó tanács. Kétségtelen, hogy van a Ló jegyűek körül jó néhány olyan ember, akikkel már csak a megszokás köti össze a kapcsolatukat, sőt olyan is, akiket már réges-régen kinőttek, de mégis egyeseknek adjanak egy kis időt, hátha csak átmenetileg torpant meg a kommunikációjuk. Tárgyakhoz és elavult nézetekhez azonban semmiképp se ragaszkodjanak! A május jó értelemben kissé ábrándos hónap lehet, amikor szép színben látják a jövőt. Ha a kitartás is megvan hozzá, hogy a most szőtt terveiket megvalósítsák, akkor az álmodozásra minden okuk meg is van. Arra nagyon vigyázzanak, hogy frissen szőtt terveik jól illeszkedjenek életfeladatukhoz vagy hosszú távú terveikhez! Ebben néhány új barát nagy segítséget fog nyújtani.

A június és a július épp olyan mozgalmas, eleven és kalandos lesz, ahogyan általában szeretik az életet. Még az sem kizárt, hogy valami módon a társasági élet középpontjába kerülnek, aminek kapcsán – főként a jegy hölgy szülöttei – többet áldoznak külsejükre, öltözködésükre. A férfi Lovaknak inkább a hódító kedvük nő meg, amiből akár egy kis kavarodás is támadhat. Augusztusban azonban valamennyi időt legyenek egyedül is, ellenkező esetben túl sok lesz az életükben a változás. Az ősznek nem igazán örülnek, ezért azt javaslom, hogy ezekbe az egyre rövidülő napokba is csempésszenek valami kis napfényt. Sok Ló-szülött fog szeptember végén vagy október elején egy új hobbiba kezdeni, ami növeli kreativitásukat. Munkán belüli változtatáshoz leginkább a november lesz megfelelő, főleg akkor, ha az új munkájuk több utazással jár majd. Anyagi helyzetük decemberben lesz a legjobb. Ez erős kísértést okoz, hogy 2013 karácsonyát valami egészen rendhagyó módon ünnepeljék meg, úgy, hogy ez szeretteiknek is emlékezetes legyen.

KECSKE

Elkezdődött a Kígyó éve - Nagy éves kínai horoszkópA 2013-as év érdekes hatásokat hoz a legtöbb Kecske-szülött számára, amit egyfajta színes forgandóság jellemez. Ha a korábbi évek egyfajta látszólagos egyhangúságban teltek, akkor ennek tiszta szívből örülnek, és valósággal kapkodnak a kínálkozó lehetőségek között. Ha azonban úgy érzik, hogy az elmúlt időszakban túl sok minden történt, és idén inkább élvezni akarják munkájuk gyümölcsét, akkor tegyék azt!
Lévén, hogy a kínai felosztás szerint a Kecske a tüzes jegyek csoportjába tartozik, a szintén tüzes Kígyó éve a lehető legjobbakat hozza ki a Kecske-szülöttekből.

A kínai új esztendő első egy-két hónapja leginkább a művészetekkel foglalkozó Kecske-szülöttek számára hozhat sikert. Ha művészeti tevékenységüket csupán hobbiszinten űzték, most jó lehetőség érkezett el ahhoz, hogy környezetük figyelmét jobban felhívják rá. Több olyan Kecske, akinek korábban nem volt kreatív hobbija, most kezd bele valami ilyesmibe, még akkor is, ha ezzel alaposan meglepik a környezetüket.

A május arról fog szólni, hogy végre többet kényeztethetik önmagukat még akkor is, ha ezt korábban nem tették. Gondolják át, hogy van-e valami olyasmi, amit régen meg szerettek volna venni, de sajnálták rá a pénzt. A tavasz végre lehetőséget teremt az ilyen típusú, kisebb régi vágyak megvalósítására. A június és a július már inkább a családról, a párkapcsolatról szól. Amilyen örömmel kényeztették magukat májusban, olyan lelkes figyelemmel fognak ezekben a forró nyári hónapokban fordulni szeretteik felé. Ebben egy közös, kellemes nyaralás is nagy segítséget fog jelenteni. Az ősz egy régebb óta húzódó vitás ügyben hoz megnyugtató megoldást. Nem is csoda, hiszen kommunikációs képességük ekkor lesz a legjobb formában, jól fognak érvelni, vitázni, tárgyalni. Ezt sikerrel kamatoztathatják bármiféle üzleti jellegű témában is.

Igaz, hogy a Kecskék nem annyira a gyakorlati élet emberei, de októberben és novemberben mégis egy kicsit foglalkozniuk kell az élet prózaibb dolgaival is. Ezzel kapcsolatban sok segítséget kapnak majd, így decembertől már ismét örömmel hódolhatnak kedvenc elfoglaltságaiknak.
Karácsonyra nemcsak önök akarnak valami egészen különös ajándékot venni szeretteiknek, hanem ők is erre törekszenek. Könnyen lehet, hogy pont valami olyasmit kapnak, ami egyfajta nagyszerű segédeszköz lesz az új hobbijukhoz, és sok-sok örömteli órát fog okozni. 2014 januárja, vagyis a kínai esztendő utolsó hónapja békésen fog eltelni.

MAJOM

Elkezdődött a Kígyó éve - Nagy éves kínai horoszkópA 2013-as év első hónapjai végre egy kis erőgyűjtést hozhatnak a Majom jegyének szülöttei számára, főleg akkor, ha az előző esztendőket fáradságosnak élték meg. A március akár még egy kis lustálkodással is telhet, ami elég szokatlan energikus énjétől. Sokszor és sok jegynek írtam már le, hogy életünknek vannak passzív és aktív, vagyis a kínai gondolkodás szerint úgynevezett jin és jang időszakai, és egyáltalán nem rossz, ha ez a kettő váltogatja egymást.

Nos, az elmúlt év vagy akár évek a Majmok számára sok munkával és még több stresszel jártak, voltak akár olyan időszakok is, amikor úgy érezték, hogy alig jut idejük saját magukra. Idén tavasszal az élet végre lehetőséget kínál, hogy ezt bepótolják. Foglalkozzanak többet mind saját magukkal, mind legfontosabb emberi kapcsolataikkal, élvezzék ki a viszonylagos nyugalmat, és főként ne keressenek szüntelen új és új elfoglaltságot még akkor sem, ha megszokták, hogy folyvást pezseg önök körül az élet. Korábbi munkájuk gyümölcsének a learatására inkább a nyár eleje lesz alkalmas. Ez érvényes mind anyagi, mind erkölcsi értelemben.

Büszkének fogják magukat érezni egy korábbi teljesítmény miatt, ez azonban szerencsére újabb és újabb teljesítményre sarkallja a Majom-szülötteket. Bár tudniuk kell, hogy ez egyelőre a tervezgetések időszaka, júniusban és júliusban mindenképpen azt javaslom, hogy vagy utazzanak el valami szép, nyugodt, kellemes helyre, vagy foglalkozzanak olyan dolgokkal, amelyekre korábban alig volt idejük. Augusztusban már dolgozhatnak a távlati terveiken, hiszen szeptember elején a sors sorozatban fogja küldeni a jelzéseket, hogy elérkezett az idő ezek megvalósítására. Ha korábban nem is mindig sikerült, figyeljenek az univerzum jelzéseire! Könnyen lehet, hogy esetleg álmaikon keresztül kapnak valami nagyon is hasznos tanácsot.

Az ősz zöme ismét épp olyan aktív és mozgalmas időszak lesz, mint az elmúlt években azt megszokták, azzal a különbséggel, hogy több örömük lesz benne. Kedves emberekhez kerülnek közelebb, akik esetleg új szépségekre is megnyitják a szemüket. Novemberben ugyan egy kisebb, bosszantó, váratlan kiadás szegheti kedvüket, de ha jól gazdálkodtak, akkor ez aligha okoz komoly gondot. Ha ebben a hónapban véletlenül kénytelenek elhalasztani egy tervezett beruházást, akkor december elején ezt még bepótolhatják. A december ezenkívül még arról is fog szólni, hogy egy-egy kicsit lazává vált emberi kapcsolatukban egyensúlyt teremtsenek, és teljes szívvel figyeljenek mások problémáira. Ennek a leginkább a kínai esztendő utolsó hónapjában, januárban fogják a hasznát látni.

KAKAS

Elkezdődött a Kígyó éve - Nagy éves kínai horoszkópA 2013-as év első időszaka a Kakasok számára azzal kezdődik, hogy szakítanak minden olyan régi szokással, amiről úgy érzik, hogy akadályozza őket a fejlődésben. Ha van valami egészségtelen, rossz szokásuk, most furcsán erős késztetést éreznek, hogy leszokjanak róla. Ha ez sikerül, egyben teret nyitnak ahhoz is, hogy egészségesebb, új szokásokat vezessenek be, amitől már tavaszra tele lesznek friss energiával. Természetesen hogy ezt mire használják, az egyéni döntés kérdése, de a legtöbb Kakas-szülött leginkább a munkára fordítja cselekvő aktivitását.

Az esetleges korlátok átlépése az életében most egyben azt is jelenti, hogy nemcsak tartalmasabban és egészségesebben élhetnek, hanem a magabiztosságuk is megnő, mint minden egyes önmagunk felett aratott győzelem után. Tavasszal talán kicsit háttérbe is szorul a magánélet, kivéve ha jelenleg társkereső időszakban vannak. Az egyedülálló Kakasok életében ugyanis májusban betoppan valaki, aki egy kicsit a feje tetejére állítja a világukat. Az ő számukra lesz a legnehezebb a munka és a magánélet összeegyeztetése.

A nyár első hetei leginkább arról szólnak, hogy legyenek tekintettel mások igényeire is. Máskor ez nem szokott problémát okozni, de most valami új, érdekes feladat olyan mértékben leköti a figyelmüket, hogy ezt kiemelten fókuszba kell helyezniük. Barátaik megértők lesznek, családtagjaikkal azonban lehetséges némi vita, félreértés. Ennek ne tulajdonítsanak nagyobb jelentőséget, mint amit a téma megér. Nem baj, ha nem mindig a Kakasé az utolsó szó. Június második felében egy rövidebb közös nyaralás sokat fog segíteni, hogy a családi béke ismét helyreálljon. Szokatlan módon most semmiféle vita nem lesz az utazási cél összeegyeztetésében.

Augusztusban igényük lesz arra, hogy a saját útjukat járják, bár lesznek napok, amikor nem is igazán tudják, valójában merre is vezet. Nem ártana pár napot egyedül tölteniük, és tisztába tenni törekvéseiket, céljaikat. A szeptember pont egy fordított helyzetet vet fel a nyár elejéhez képest. Párjukkal és családjukkal minden rendbe jön, otthon békét és nyugalmat éreznek, egy barát azonban éles kritikát gyakorol, amit nehezen emésztenek meg, és ami egy időre más barátoktól is eltávolítja önöket. Emberi kapcsolataikban teljes egészében november végére áll helyre a rend, és ez a hónap nagyon is alkalmas lesz arra, hogy önmagukkal is tisztába jöjjenek.

Az év legnyugodtabb hónapja a december lesz, így tehát a karácsonyt nagyon is élvezni fogják, még akkor is, ha ez most nem annyira a nyüzsgő családi eseményekről szól. December végén már tele lesznek tervekkel a jövőre vonatkozóan, a január pedig arra lesz alkalmas, hogy ezeket össze is egyeztessék mind családtagjaikkal, mind munkatársaikkal, mind pedig a valósággal.

KUTYA

Elkezdődött a Kígyó éve - Nagy éves kínai horoszkópA 2013-as év végre egy kicsit közelít ahhoz, amit elképzelnek álmaikban, bár azért nem hullik semmi az ölükbe. Jobban talán egyetlen jegy sem vágyik arra, hogy békében, harmóniában élhessen, a napok egyfajta biztonságos egyhangúságban telhessenek. Nos, az elmúlt évek egyes időszakai nem igazán erről szóltak, és így ezekre nem is gondolnak úgy, mint szerencsés évekre.

Most azonban joggal érezhetik azt, hogy a pezsgő események elcsitultak, ami korábban feszültséget vagy sok utánajárást igényelt, valahogy mintha magától megoldódott volna. Ha az elmúlt években veszteségek érték, lassan az ezzel járó seb is begyógyul a lelkükben. Az igaz, hogy ebben a nyugodt esztendőben előfordul, hogy olyan emberek is, akik korábban közel álltak hozzájuk, most szép lassan eltávolodnak, minden vita nélkül. Eleinte ez kicsit bántónak fog tűnni, de már a tavasz vége felé elérkezik egy olyan időszak, amikor amolyan lelki leltárt készítenek, és alaposan végiggondolják, hogy kitől mit várnak. A Kutyáknak most leginkább arra van szükségük, hogy kevés számú, de mély barátságok legyenek jelen az életükben, és ezt sikerül is megvalósítaniuk.

Különösen a nyár elején lesz a legtöbb olyan Kutya-szülött egy olyan energikus időszakban, hogy végre ereje lesz lezárni minden olyasmit, amiről úgy érzi, hogy feleslegessé vált. Ezen persze nemcsak a kényszerű kapcsolatokat kell érteni, hanem sok egyéb apró olyan dolgot, ami akadálya volt, hogy úgy élhessenek, ahogyan szeretnének. 

Nyáron nem igazán vágynak nagy utazásra, főként akkor nem, ha az elmúlt nyarakat valaki vagy valakik miatt távol töltötték az otthonuktól. Minél több időt lehetnek otthon, a saját megszokott, védelmező kényelmükben, annál jobban érzik magukat. Lesznek olyan hetek is, amikor még csak vendégeket sem fogadnak szívesen, inkább valami csendes szellemi tervvel töltik ki ezeket a békés, csendes időszakokat. Egy rokon ad némi tevékenységet, de segítőkész énjükkel ezt nem élik meg problémának.

Anyagi helyzetük jó formában lesz, igaz, kevesebb pénzből is jól tudják érezni magukat. Ősszel különösen a szellemi tervek vagy valamiféle művészi hobbi kerül jobban életük fókuszába. Ez bevonzhat néhány új embert az életükbe, és ők szerencsére olyanok lesznek, akikkel teljes egészében közös hullámhosszon kerülnek. Az év legmozgalmasabb hónapja talán az október lehet, amikor egyben igencsak sikeresnek is érzik magukat. Élvezzék ki végre ezt az áldásos időszakot. A november épp olyan békés hónapot jelez, ahogyan a lelkük mélyén szeretik az életet. Ebből  a meghitt harmóniából visznek magukkal decemberre, így igencsak meghitt lesz a karácsonyuk. Pontosan olyan, mint amilyenre mindig is vágytak. 

DISZNÓ

Elkezdődött a Kígyó éve - Nagy éves kínai horoszkópA 2013-as esztendő vegyes hatásokat jelez, vagyis nehezebb esemény, időszak éppúgy várható, mint ahogyan a szerencse sem lesz ritka vendég az életükben. Szerencsére ez idén úgy fog megvalósulni, hogy a legtöbbször először jön a kisebb nehézség, és épp az fogja magában rejteni az új, jó kezdet csíráját. Bármi nehezebb dolog is történik ebben az évben, kedves Disznó-szülöttek, ne kedvetlenedjenek el, gondoljanak arra, hogy bármennyire is nem látszik az első pillanatban könnyűnek, épp ez fogja életüket jobb irányba vezetni. Ez egyébként nemcsak ebben az évben, hanem életük egészére is gyakran jellemző, de most valahogy sokkal inkább szembetűnő lesz.

A tavasz egy munkahelyi vagy munkán belüli változással köszönt be. Nagyon fontos, hogy ne ijedjenek meg, ha ez első látásra egy rossz fordulatnak tűnik, hiszen legkésőbb a nyár elejére jóra fordul. Így végül is nem fogják bánni, hogy a tavasz egy kicsit dolgosabb időszak lesz, mert ennek meg is lesz a haszna. Nem kizárt, hogy ez a változás épp azt fogja eredményezni, hogy kevesebb munkával fognak ugyanannyit keresni, mint korábban sok-sok erőfeszítéssel. Ez arra is lehetőséget kínál, hogy többet foglalkozzanak önmagukkal, aminek épp ideje volt.

A nyár összességében egy kicsit lazább, könnyedebb hónapokat sejtet. Többet lesznek emberek között, sok színes programban vesznek részt. Utazásra a július második fele a leginkább alkalmas, de augusztusban sem lehet okuk a panaszra. Lehetőleg olyan helyre utazzanak, amit már jól ismernek, és ahol egészen biztos, hogy minden úgy alakul, ahogyan szeretnék. Ez az évszak ugyanis nem annyira alkalmas a meglepetésekre.

Az egyetlen kicsit feszültebb hónap talán a szeptember lehet, de az is főként azért, mert egyszerre vállalnak magukra vagy több feladatot, vagy más emberek problémáit. Ha azonban ezzel képesek lesznek megküzdeni, akkor az október ismét inkább kedvező színekkel tekint a Disznókra. Ha jelenleg társtalanok, akkor az év egésze több érdekes találkozást kínál, méghozzá olyan váratlan helyeken és időkben, ahol és amikor a legkevésbé várták. Nagy szükségük lesz legendásan jó ember- és önismeretükre, hogy a lehető legjobbat válasszák. Érdekes módon a társtalálásra leginkább a tél elején fognak nagy hangsúlyt fordítani, de a karácsonyt már egészen biztos, hogy nem egyedül fogják tölteni.

A tél folyamán sokat tehetnek egészségükért, ha valamiféle fényterápián vesznek részt. Ha ennek ellenére olykor a rövid nappalokon kedvetlenek vagy levertek, akkor vegyék körül magukat színes, élénk tárgyakkal, virágokkal és nem utolsósorban vidám emberekkel. Egy kisebb téli kirándulás január első felében remek hangulatot teremthet.

Elkezdődött a Kígyó éve – Nagy éves kínai horoszkópAz írás a Meglepetés magazin Horoszkóp különszámában jelent meg!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top