Ezo

Holdhatás: Januári holdnaptár

A hold ereje januárban is nagy hatással lesz a testünkre, lelkünkre.

2013. január 1.
Fogyó hold az Oroszlánban

Vidám hangulat jellemzi a mai napot, még akkor is, ha netán macskajajjal küszködsz a szilveszteri buli után. Ugyan lesznek pillanatok, amikor homályosan fejezed ki magad, de ebből nem csinál a környezetedben senki sem problémát. Az is lehet, hogy ma a délutáni szunyókálásod becsúszik az estébe, így aztán éjjel fogsz filmeket nézni. Azért a szabad levegőn tett séta nagyon jót fog tenni!

Januári holdnaptár

2013. január 2–3.
Fogyó hold a Szűzben

Kicsit higgadtabbnak kell lenned ebben a két napban, és ha vezetsz, akkor sokkal óvatosabbnak lenned, mert minden hirtelenkedés, heves mozdulat, rossz helyzetfelismerés – nemcsak vezetőként, hanem gyalogosként is – veszélyesnek bizonyulhat. Ráadásul mindez a szerelemre is vonatkozik, valamint a munkahelyedre, ahol úgy érezd, mintha több ember agyműködése takarékra lenne állítva. A türelem meglátod, ha nem is rózsát, de eredményt teremt néhány nap múlva.

2013. január 4–5.
Fogyó hold a Mérlegben

Itt a kedvező alkalom arra, hogy ha valamiről le akarsz szokni, akkor most elkezdd. Ha valamit még az év végén megfogadtál, hogy az új esztendőben nem teszed, netán leszoksz, vagy éppen rászoksz, akkor ennél a két napnál kedvezőbbet keresve sem találhatnál. A párkapcsolatban is légy kezdeményező, és semmi se legyen lehetetlen, amit a partnered szeretne, add meg neki. Ha valakinek köszönettel tartozol, de húztad és halogattad a dolgot, akkor most jött el az idő, hogy meg is tedd.

2013. január 6–8.
Fogyó hold a Skorpióban

Vasárnap még van benned némi kötözködő hajlam, vagy amit hallasz, azzal annyira nem értesz egyet, hogy még az is megtörténhet, lázongani kezdesz. Azért arra ügyelj, hogy egy múltbeli sérelmet ne épp most rángass elő, ne kérj számon és ne politizálj például a legjobb barátoddal vagy olyan emberrel, aki fontos neked. Hétfőn és kedden vegyen hatások érnek, nagyon jó ötleteid lesznek, és komolyan gondolod mindazt, amit kimondasz. De akadályokra kell számítani, mert nem biztos, hogy az ötletednek mindenki örül, és vigyázz az őszinteséggel is, mert nem alkalmas az idő, hogy nyíltan megmondd valamiről/valakiről a véleményedet. Ugyanis ezt meg fogják még alkalmas időben – amikor neked majd nagyon fájhat – torolni.

2013. január 9–10.
Fogyó hold a Nyilasban

Tele vagy izgalommal, elsősorban a szerelem miatt. Ha a kedveseddel távol vagytok egymástól, és lassan közeleg a találkozás időpontja, akkor úgy viselkedsz, mint akinek zabszem van a popójában. Képtelen vagy nyugton maradni, és össze-vissza szervezkedsz és álmodozol, miközben sajnos hajlamos vagy a munkádat elhanyagolni, amiből még nagy baj lehet. Pénzügyekben remek ígéret hangzik el, amire azért ne vegyél mérget…

2013. január 11.
Újhold a Bakban

Egy vírus készen áll arra, hogy áthatoljon az immunrendszereden, és az ágynak döntsön. Ezért jól tennéd, ha figyelnél a táplálkozásodra, ha a szabad levegőn töltenél némi időt, és természetesen felcserélnéd a kávét teára, és friss, vitamindús gyümölcsöket fogyasztanál. Ha dolgozol, akkor a rutin fog uralkodni ezen a napon, vagyis szinte oda sem fogsz figyelni, minden működik szinte magától.

2013. január 12.
Növő hold a Bakban

Igazán kézbe vehetnéd a lábaidat, a körmeidet, mert kiváló ez a nap arra, hogy a legjobb formába hozd őket. Ha buliba készülsz, akkor próbálj ki valami teljesen új, vadító sminket, és felejtsd el azt, amit eddig viseltél. Ha nem mész buliba, csak mondjuk plázázol egy kicsit, akkor viseld a régi sminked, de azért nem árt benézni az illatszerboltokba, hogy milyen trendi cuccok vannak – leértékelve.

2013. január 13–14.
Növő hold a Vízöntőben

Ezen a két napon váratlan fordulatokra számíthatsz akár a párkapcsolatodban, akár az emberi viszonyaidban. Olykor úgy érezheted, mintha az egész világ az ellenséged lenne, pedig ez nem így van. Légy rugalmas ezen a két napon, bármilyen dologgal állnak elő akár a partnered, akár a környezetedben élők, hagyd rájuk, ne menj bele vitába, mert semmi értelme. Majd még te leszel az, akiről azt mondják, hogy kerékkötője vagy minden jó ötletnek. Egyébként a most kezdődő kapcsolatok különösek és rövid életűek lesznek. Ha most találkozol a szerelmeddel, ne erőltess semmit, és a csalódottságodat se mutasd ki, ha olyasmivel áll elő, amire nem számítottál. Ha ezek után is akarod őt, várj, meglátod, az idő neked dolgozik.

2013. január 15–16.
Növő hold a Halakban

Érzékenyebb vagy az átlagosnál, ezért kerüld el azokat az embereket, akikről eleve tudod, hogy faragatlan a stílusuk. Ha kénytelen vagy együtt dolgozni olyan kollégákkal, vagy tanulni olyan társakkal, akik azt hiszik magukról, hogy ők találták fel a spanyolviaszt, és hatalmas az arcuk, akkor mutasd magad rendkívül keménynek. Vonj magad köré – de csak ezen a két napon – láthatatlan páncélt, beszélj nagyon keveset velük, csak a legszükségesebbeket. Így elkerülheted, hogy olyat mondjanak, amivel megbánthatnának, mert annyira meg lesznek döbbenve a viselkedésedtől. Kicsit tartani fognak tőled, ami nem baj.

2013. január 17–18.
Növő hold a Kosban

A szex körül forognak a gondolataid, és valahogy csakis a szerelemmel, a szexszel kapcsolatos témák jutnak – akár a kocsiban, akár a munkahelyeden, akár tömegközlekedés közben – a tudatodig. Ha szingli vagy, akkor valamiféle felismerés ér, amikor rájössz, hogy mi is az oka annak, hogy egyedül vagy, hogy a kapcsolatod miért nem működött. Ha párkapcsolatban élsz, akkor heves és szenvedélyes lesz ez a két napotok, és ha össze is kaptok – mondjuk a pénz miatt –, az ágyban akkor is teljes lesz a harmónia. A most kezdődő kapcsolatok a szexre épülnek, ami nem baj, élvezzétek. De hosszú távra ne tervezz, mert lehet, hogy a kommunikáció nem fog működni köztetek, és egy idő után a most oly élvezetes szex már nem lesz elég összetartó erő.

2013. január 19–21.
Növő hold a Bikában

A hét végén szánj időt egy kis rendrakásra, barátnőkkel vagy barátokkal való találkozásra, és ha nyitva van a fitneszklub, akkor oda is ellátogathatsz. Ha nincs, akkor otthon mozogj egy kicsit. Magabiztos, határozott és energikus vagy. Ez a három nap kiváló arra, hogy olyan dolgokról beszélgess valakivel, ami nagyon érdekel, de keveset tudsz a témáról. Keresd annak a személynek a társaságát, aki viszont járatos ebben a témakörben. Ha nincs ilyen személy, akkor nézz ilyen jellegű filmeket, vagy olvasással mélyedj el a témában. Az interneten is találsz sok újdonságot.

2013. január 22–23.
Növő hold az Ikrekben

Kiváló ez a két nap, hogy eredeti módon közelíts meg egy régi témát, mert ez most a felfedezések, a rádöbbenések, az aha-pillanatok ideje. Izgalmas és új gondolatok is ébredhetnek benned, amelyeket azonnal meg kell osztanod bizalmasoddal. Olyan benyomások érnek, amelyektől egészen más színben látsz dolgokat, talán még a világot is. De az biztos, hogy a meglévő kapcsolataidat és önmagadat igen.

2013. január 24–26.
Növő hold a Rákban

Kommunikációs zavarok támadhatnak ezekben a napokban, ráadásul elkéshetsz valahonnan, vagy teljesen át kell szervezned a napjaidat, mert váratlanul történik valami, és ez keresztül húzza a számításaidat. Dühöngés helyett – ami színtiszta erőpazarlás – inkább próbálj meg felülkerekedni a negatív gondolatokon, és tudatosítsd magadban, hogy ezek most ilyen napok, amikor másokhoz kell alkalmazkodni. Közben persze történnek jó dolgok is, például a szerelemben, a párkapcsolatban, ahol boldog pillanatokat élhettek át.

2013. január 27.
Telihold az Oroszlánban

Nyitott vagy ma minden témára, optimista a hangulatod, talán még arra is képes vagy, hogy megbocsáss egy olyan személynek, aki a tavalyi évedet alaposan megkeserítette. Örülsz egy olyan dolognak, amelyre korábban rengeteget erőt és energiát fordítottál, és az eredménnyel most szembesülsz. Ha meg akarsz szabadulni néhány kilótól, akkor a mai napi elhatározásodat olyan tettek fogják követni, hogy az eredménnyel elégedett leszel.

2013. január 28.
Fogyó hold az Oroszlánban

Mindenféle alkotótevékenység előnyt élvez, még akkor is, ha csak az otthonod csinosításáról van szó. Nem kell feltétlenül Munkácsynak lenni ehhez. Ma egyenlő arányban kapod és adod a szeretet másoknak, az életkedved vonzóvá tesz, és az ellenkező nemből olyanok is megfordulnak utánad, sőt randira is hívhatnak, akik talán eddig észre sem vettek. Ha shoppingolsz, biztosan a legtrendibb darabokat fogod ki, fél áron!

2013. január 29–30.
Fogyó hold a Szűzben

Ez a két nap azok közé tartozik, amikor a legszívesebben meglógnál a munkahelyedről vagy a suliból. Úgy érezd, mint agyonnyomna a munka, a kötelesség, és tulajdonképpen ez az oka annak, hogy nem teheted azt, amit igazán szeretnél. Kissé türelmetlenebb vagy ennek hatására, és ha úgy érzed, hogy valaki még korlátozni is kívánna valamiben, az csak olaj lesz a tűzre. Veszekedés alakulhat ki, ami még mindig jobb, mintha magadba fordulnál. De ne búslakodj, gondolj arra, hogy ennek a két napnak is vége lesz egyszer.

2013. január 31.
Fogyó hold a Mérlegben

Figyelj ma arra, hogy mit mondasz, mit teszel, és leginkább arra, hogy mi történik körülötted, mert így olyasmit is észrevehetsz magadon, aminek általában nem vagy a tudatában. Több pszichikai élményben is részed lehet, beszélj róluk valakivel, akiben megbízol. Ha lehet, a vásárlást ma kerüld, mert vagy minden pénzed elvered, vagy képtelen leszel dönteni. És mire meghozod a döntést, elviszik előled például az álomcsizmát…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top