Ezo

A valódi örömök és értékek hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban olyan hasznos útravalókat gyűjtünk nektek, melyek segítenek megérteni, feldolgozni a bennünk és körülöttünk zajló folyamatokat. Ez a hét az örömökről és a valódi értékeinkről szól, segítünk, hogy a nagy karácsonyi zajban most ezen legyen a hangsúly.

A karácsonyi készülődést, ajándékozást teljesebbé tehetjük, ha nemcsak az ajándék lényegére koncentrálunk, hanem arra a mögöttes szándékunkra, arra az örömre, szeretetünkre, ami belőlünk fakad. Ne felejtsük el, hogy minden kapcsolat adásból és kapásból áll, ez köt össze bennünket. Minden, amit mondunk egymásnak, amit gondolunk egymásról, amit teszünk egymásért, egyensúlyban tartanak vagy szétválasztanak. Az adok és a kapok között nincs valódi különbség. A legnagyobb ajándék, amit egymásnak adhatunk, az az idő.

A hét gondolata: „Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.” A kis herceg – Antoine de Saint-Exupéry 

 

A valódi örömök és értékek hete


A hét bolygómozgása

A Nyilas jegyébe lépő Vénusz megnöveli a humort, a jó szándékot, a nagylelkűséget és a liberális érzelmeket. Hétfőn a Jupiter szemben fog állni a Merkúrral, ami kevésbé irányítja a figyelmünket a tényekre, inkább az intellektus fölé emelkedve ideákkal, elvekkel és az igazságkereséssel foglalkozhatunk. Könnyebben túl- vagy alábecsülhetjük a helyzeteket. Hétvégén a Jupiter a Vénusszal is szembekerül, ami impulzívvá, de könnyelművé is teheti az érzelmeket, a szabadságvágy kérdése felmerülhet a szoros kapcsolatokban. A héten létrejövő szembenállások az adok-kapok egyensúlyra hívják fel a figyelmet, a valódi örömökre és a valódi értékekre, amelyek mindnyájunkban megvannak.

A Nyilas-szülötteket a Vénusz még vonzóbbá teszi mások szemében, önbecsülésük is felerősödik, ez a hatás az Oroszlánokra és a Kosokra is vonatkozik, akik ok nélkül is vidámak tudnak lenni. A Bikák főként az evés-ivás, költekezés túlzásba vitelére hajlamosabbak, míg a Skorpiók az impulzív vásárlásokra. Fontolják meg, hogy ez most „csak” egy késztetés, vagy valódi megelégedettségérzéssel, önkifejezéssel járó tevékenység-e.  Az Ikrek az illúziók fátylain is áthatolva képesek meglátni az igazságot, olyannak, amilyen. A Rákoknak az otthonuk és a hivatásuk közötti egyensúly megtalálására fordított erőfeszítéseit környezetük lelkesedéssel viszonozza. A Szüzek és a Halak lelküket egy magasabb és nemesebb dologra irányítsák, ezzel megérinthetik mások szívét is. A Mérlegeknek jót tesz, ha kiszakadnak megszokott környezetükből és elutaznak, a Bakok munkájukkal kapcsolatosan a jó szándékot értékeljék, önmagukkal szemben pedig legyenek nagyvonalúak és pozitívak, és a Vízöntők ha nem a tudásuk, erkölcsi hozzáállásuk, hanem önmaguk, személyiségük elfogadtatására összpontosítanak, új társakra találhatnak.

A valódi örömök és értékek heteA szeretet színe a rózsaszín

Az egyetemes szeretet színe a rózsaszín, a vörös és a fehér kombinációja. A rózsaszínben jelen lévő energia minőségét az határozza meg, hogy mennyi vörös szín van benne jelen. A fehér szín a teljességet szimbolizálja, míg a piros szín segít ennek véghezvitelében. A rózsaszín egyesíti ezeket az energiákat. A sötét rózsaszín árnyalatai, mint pl. a magenta, hatékonyak a zavargások és az erőszak semlegesítésében. Néhány börtönben használnak egy meghatározott mély rózsaszín színt annak érdekében, hogy az agresszív viselkedést oldják, szétoszlassák. A rózsaszín segíti az önértékelést, az elfogadást, védelmet nyújt az erőszakkal, agresszióval szemben. Viselj rózsaszínt, ha a békét, a nyugodtságot szeretnéd képviselni, aki nem jelent fenyegetettséget másokra. A világosabb árnyalatok nagyon nőiesek, a sötétebb árnyalatok csillapítják a súrlódásérzetet.

A hét tippje: Növő hold van (december 28-ig), ami kedvez minden újnak, érdemes most belekezdeni minden olyan tevékenységbe, amitől gyarapodhatunk. Minden, amit ebben az időszakban a szervezetünkbe juttatunk, kétszeres erővel hat. Ez a kijelentés nemcsak a vitaminbevitelre igaz, hanem az édességekre is. Kedden, szerdán és csütörtök reggelig a hold a Halak jegyében jár, kerüljük a vegyszerek, méreganyagok használatát, és a tudatmódosító szerekre is érzékenyebben reagálhatunk ilyenkor, pl. nyugtatók, alkohol.

Rózsakvarc: az érzékenység és az együttérzés köve

Rávilágít az igényeinkre és mások vágyaira, javítja a megérzéseket, segít a lelki terhek megszüntetésében, harmóniát teremteni, továbbá segít a harag, a szerelmi bánat feldolgozásában, növeli a bátorságot, fokozza a szeretetet, romantikát. A legismertebb kövek közé tartozik, mivel hatása is sokoldalú. Többek között erősíti a szívet, segíti a nemi szerveket és a termékenységet. Csillagjegyek, amiket ehhez a kőhöz társítottak: Bika, Rák, Mérleg. A kínai szerint: Kígyó, Kutya.

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top