Miért jó sírni?

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Elűzi a stresszt, leszoktat a káros szokásaidról és tisztítja a lelked. Ezt tudják könnyek.
2012. 12. 05. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Sokan úgy tanulják, hogy az erős érzelmeket el kell rejteni, azokat kimutatni gyengeség, sokan még egy érzelgős film láttán sem engednek utat könnyeiknek – nekik üzenjük most azt, hogy sírni kell, sírni jó, a sírás a tisztulás, a megkönnyebbülés egy formája, aminek egyszerűen csak utat kell engedni.

A picik még tudják, hogy a sírás segíti őket
A piciknél a sírás reflex, ami gyógyítja őket

A sírás elmossa a stresszt

A sírás a test természetes gyógyítómechanizmusának része: dr. William H. Frey minnesotai biokémikus kutatásai óta tudjuk, hogy a valódi érzelmek generálta könnyek stresszhormont tartalmaznak, a könnyek révén ezektől szabadul meg a test. A sírás oldja a feszültséget. 

A sírás megtisztítja a lelket

A lelkünk elraktározza az erős érzelmeket, amelyek energiablokkok formájában akadályozzák a test és a lélek kiegyensúlyozott működését, sőt meg is betegítik azt. A spirituális gyakorlatok – legyen az meditáció, jóga vagy imádság – rengeteg ember szemébe könnyet csalnak, az érzelmi szemetesláda pedig ezáltal ürül ki. 

A sírás leszoktat a rossz szokásokról

Beszámolókból tudni lehet, hogy azok, akik tudatosan törekednek arra, hogy megengedjék maguknak a könnyeket, könnyebben tudják letenni azokat a káros szereket (alkohol, drogok, cigaretta), amelyekkel korábban a stresszt oldották. Sőt sokan az érzelmi étkezéstől is így tudnak megszabadulni.

Olvass tovább

Hozzászólások

Torolt_felhasznalo_164954 2012-12-05 12:59

Nekem soha nem volt az.
Csak tudja, minek hol a helye.

szemlélődöm 2012-12-05 12:53

Számomra MOST MÁR egy síró férfi nem visszataszító. Volt idő amikor a ygengeség jelének érzeztem azt, ha egy férfi sír. Most már inkább annak, hogy elég bátor ahhoz, hogy felvállalja az érzelmeit. A sírás felszabadít, segít abban , hogy kiengedd az érzelmi feszültségeket.

 

a nagy keménység álarca miatt sok férfi magába fojtja a feszültségeket, és olyan helyen robban ki ahol nem kellene. Agresszív lesz, megbetegszik stb... 

Torolt_felhasznalo_164954 2012-12-05 12:25

Biztos érdekesek az ilyen kísérletek. A tudomány annyi meglepetést okozott már, jót rosszat egyaránt.
A film ettől még csak egy film.

Zsifikati 2012-12-05 12:01

Igen, én is így gondolom, illetve így veszem észre.

És tudod, mi a vicces? Kerültem életemben nagyon pocsék, nehéz helyzetekbe.

Valahogy a megoldás mindig azután érkezett, hogy elkeseredésemben jól kibőgtem magam. Utána annyir aegyszerű volt, amit addig kilátástalannak éreztem...

weepingangel 2012-12-05 11:40

Filmek .

Jut eszembe volt valakinek egy kiserlete.

Ebbben latex erzekenyekkel erzelgos romantikus

 filmet nezettek . A film nezes elott /utan borukre latexet helyeztek .

Megallapitottak hogy  akik sirni tudtak azoknal kisebb volt a merheto borreakcio.= az siras befolyassal volt az immunrendszer szabalyozasasra .

zsaki71 2012-12-05 11:40

Azt gondolom én nem mínősíteném, hogy valami gyengeség vagy sem. Nem tudhatjuk, hogy az illető honnan jött, mit cipel magával, mi késztetíi erre vagy arra....

Igen, azt gondolom az érzelmeknek uatta kell adni, úgy hogy azzal ne okozzak fájdalmat másnak és főleg magamnak, de attól még teret kell neki engedni.... 

Torolt_felhasznalo_653011 2012-12-05 11:29

Én épp ellenkezőleg látom. Az érzelmek ki nem nyilvánítása a gyengeség. Még ezt sem meri felvállalni. Az illemtől pedig vajmi messze áll a kérdéskör.