Ezo

A szavak és lehetőségek hete

Legújabb hétindító ezotériai sorozatunkban olyan hasznos útravalókat gyűjtünk nektek, melyek segítenek megérteni, feldolgozni a bennünk és körülöttünk zajló folyamatokat. Ez a hét a kommunikáció hete: megérthetjük a bennünk mozgó erőket, motivációkat, a fogyó holdnak köszönhetően pedig helyet kell csinálnunk az újnak.

Szent Andráshoz eső legközelebbi vasárnappal, december 2-ával megkezdődött az adventi időszak, s újra és újra emlékeztetni kell magunkat arra, hogy a karácsonyt megelőző négy hét ne csak a készülődés időszakáról szóljon, hanem a befelé figyelésről is. Álljunk meg néhány pillanatra, gondoljuk végig, merre tartunk, a lelkünk, szívünk mindig megmutatja a helyes utat. A Merkúrnak köszönhetően ezen a héten a kifejezésmódunk, a kommunikációnk kap hangsúlyt, s Müller Péter sorai erre emlékeztetnek:

A hét gondolata „Kétféle beszélgetés van. Az egyik, amikor mondom a magamét. Amikor önmagamat akarom érvényesíteni. Szavakkal hatalmat lehet szerezni, olyan világot, amely csakis rólam szól, amelyben én vagyok a fontos: amit én gondolok, én érzek, én élek, én fájok – színjátékot, melyben én vagyok a főszereplő. Aki a magáét mondja: egyedül van. Olyan világban él, ahol senkinek sincs köze hozzá. Ennél pontosabban nem lehet elmondani azt a helyzetet, amelyben élünk, s amit úgy is nevezhetünk: a szeretetlenség világa. Aki csak mondja a magáét, annak nincs szüksége barátra, testvérre, feleségre. Csak közönség kell neki. A másik fajta beszélgetés az, amikor valaki társat keres. Ez nagyon ritka” – Müller Péter.

 

Hétindító ezo

A hét bolygómozgása

A hét figyelemre méltó bolygóállása, hogy a Merkúr ismét együtt fog állni a felszálló holdcsomóponttal a Skorpió jegyében. Mivel a Merkúr hátráló mozgása a múlt héten befejeződött, harmadjára ér ugyanarra a pontra, ahol korábban már járt. A pontos együttállás december 6-án lesz, azonban hatása egész hétre kihat. A felszálló holdcsomópont képviseli azokat a még ismeretlen, esetleg félelmetes területeket, amelyek megoldandó feladatokat tartogatnak számunkra fejlődésünk, előrehaladásunk érdekében. Ez az együttállás tele van lehetőségekkel, mélységekkel, meglepetésekkel, rejtélyekkel és új felfedezésekkel. Viszont lássunk a dolgok mögé, mert nem biztos, hogy minden az, aminek látszik, vagy aminek gondolnánk. A leginkább érintett jegyek: Skorpió, Bika, Ikrek és Szűz, kisebb mértékben a Vízöntő és az Oroszlán.

A tüzes jegyek általában lendületesek az önkifejezésben. A Kosok a dolgok egyszerű, gyors és határozott kifejezésére törekednek, viszont a szócsaták helyett a mélységre érdemes koncentrálniuk. Az Oroszlánok alaposságukkal különös ellentmondásokat oldhatnak fel, míg a Nyilasokat egy megmagyarázhatatlan vonzódás új irányba terelheti. A Szüzek és az Ikrek sokkal beszédesebbek lesznek, mivel ahogy értelmet nyernek a körülöttük zajló események, szívesen megosztják tudásukat másokkal. A Bikák átértékelhetnek most sok mindent, míg a Bakok, ha fel merik vállalni fanyar humorukat, igazán üdítő pillanatokat okozhatnak maguknak és a társaságnak is egyaránt. A vizes jegyeket az intuíció kapcsolja össze. A Rákok és a Halak könnyedén megfejtik a szavak mögött elrejtett gondolatokat, érzéseket, bárkit leleplezhetnek, míg a Skorpiók most nagyon fogékonyak a titkokra, nyomozgatásra, az érzelmek boncolgatására. A Mérlegek diplomatikusan rátapinthatnak mások gyenge pontjára, és ezáltal a sajátjukra is, míg a Vízöntők kivételesen ne az értelmet keressék a dolgok mögött, mert az érzelmekkel nem érdemes vitatkozni, akármelyik oldalról is merülnek fel.

A hét tippje: A Hold fogyóban van, és ezt szó szerint is értelmezhetjük: elfogyóban vannak az akadályok, a problémák, a hamis hiedelmek, illúziók, és valaminek a befejezéséhez érkezünk, helyet csinálva az újnak.

A kommunikáció színe a kék

Hétindító ezoA Merkúr általánosságban képviseli az információcserét és az értelmi kapcsolatteremtést. A kék szín viselése – például egy fontos megbeszélésen – segítheti az őszinte kommunikációt, a megértést és az intuíciót, túlzásba vitele viszont megközelíthetetlenné tehet.

A hét köve: Lapis lazuli – Az igazság köve

Lelki hatása: A lapis lazuli (vagy lazúrkő) segít az igazság kiderítésében, a félreértések tisztázásában, nyitottá tesz mások igazára, megértésére, befogadására. Segít a belső problémáink feloldásában, sorsunk elfogadásában. Tudatosulnak az elnyomott érzelmek, szabaddá válik az út az intuíció számára. Még a szégyenlős emberek is nyitottá válnak a külvilág felé. Fokozza az önállóságot, és erősíti az önbizalmat. A kő éppen ezért segíti az ismerkedést, a párkapcsolatok létrejöttét vagy azok harmonikusabbá tételét.
Gyógyhatása: a hajproblémák, torokproblémák enyhülnek, a magas vérnyomás csökken, a fejfájást, a hallást javítja, nyugtatóan hat az idegekre.
A Kos, Oroszlán, Szűz, Nyilas, Bak, Halak, Vízöntő jegyekhez sorolják ezt a követ, míg a kínai horoszkóp szerint hozzárendelhető a Sárkány, Majom, Kakas, Patkány, Bivaly, Tigris, Nyúl.

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top