Ezo

Milyen otthonra vágysz? A csillagjegyed elárulja

Nem vagyunk egyformák semmiben, így az otthonteremtésben, fészekrakásban sem. Van, akinek fontos, hogy saját lakása legyen, és van, akit nem zavar, ha albérletből albérletbe vándorol. Van, aki minden idejét és pénzét otthona szépítésére fordítja, és van olyan is, aki puritán, praktikus lakásra vágyik. Most végignézzük, hogy ilyen szempontból milyen a 12 csillagjegy.

KOS

A Kosok számára nem annyira az otthon szépsége, mint inkább a praktikuma fontos. Töltse be a funkcióját, a többi nem érdekes. Épp ezért nem bánják, ha nem az ő nevükön van az ingatlan, és nem bánják, ha sűrűn kell költözniük. Emiatt okosabb, ha bérelnek egy ingatlant ahelyett, hogy megvennék. Így rendszeresen megélik az újdonság varázsát is, és ez az, ami valójában mindig mindenben inspirálja őket. Számukra a világ legtermészetesebb és legizgalmasabb dolga költözni, folyton új környezetet megszokni. Ha erre nincs lehetőségük, akkor elkedvetlenednek. Ilyenkor a legokosabb időnként átrendezni a lakást, vagy kifesteni más színekkel, ez is feldobja őket.
Teszteld magad: Mi tesz igazán boldoggá?

BIKA

A Bikák ragaszkodó típusúak. Nekik birtokra van szükségük ahhoz, hogy biztonságban érezzék magukat. Szó sem lehet arról, hogy nem az ő nevükre szól a tulajdoni lap, az albérlet nem az ő műfajuk. Sőt kimondottan kellemetlenül érzik magukat olyan bútorok között, ami nem az övék. Adódhat olyan átmeneti helyzet, amikor ebbe belekényszerülnek, de hosszú távon ettől megbetegedhetnek. Kezdetben nem baj, ha kicsi, de saját legyen. Később már az a cél, hogy minél nagyobb legyen, mivel nekik igenis „a méret a lényeg”. A Bikák remek ízléssel teszik a házat otthonná, sőt fészekké. Hihetetlenül jó érzékkel teremtenek meghitt, meleg, barátságos, ugyanakkor divatos környezetet.
Teszteld magad: Mi tesz igazán boldoggá?

IKREK

Az Ikrek-szülöttek „vándormadarak”. Nem kötődnek sem helyhez, sem otthonhoz. Ők bárhol képesek jól érezni magukat, ahol nagy ablakok vannak, tévé és internet. A felsoroltak ellenére nem igaz, hogy nem vágynak egy fészekre, de nekik ez nem bútor és szőnyeg kérdése, sokkal inkább társaság függvénye, mivel lételemük a kommunikáció, nem tudnak elszigetelten élni. Ha úgy alakul, hogy egyedül élnek, akkor telefonon, skype-on, interneten tartják a kapcsolatot a rokonaikkal és barátaikkal. Ezek megtöltik élettel az otthonukat, és máris remekül érzik magukat. Ha ráadásul világos, levegős, szellős, tágas a tér, akkor egészen odavannak a gyönyörűségtől.
Teszteld magad: Mi tesz igazán boldoggá?

RÁK

A Rákok vérbeli fészekrakók. Bármilyen kicsi, szegényes is a lakásuk, abból igazi otthont varázsolnak. Számukra a birtoklás nem cél, csak eszköz. Nem baj, ha nem ők a tulajdonosok, de nem bánják, ha mégis. Az ő kötődésük érzelmi alapú, vagyis nem a vagyonszerzés a motiváció, hanem a biztonság megteremtése, és nemcsak a maguké, hanem a szeretteiké is. Ők mindennél fontosabbak, ahogy az is, hogy az otthonuk „a béke szigete” legyen, ahova bárki betérhet, és megnyugodhat. Ezt kellemes illatokkal, puha drapériával és sok növénnyel, virággal érik el. Stílusuk tökéletesen romantikus, amibe belefér egy kis csipke, biedermeier, faragott bútor és festmények.
Teszteld magad: Mi tesz igazán boldoggá?
 
OROSZLÁN

Az Oroszlánok imádják a pompát és a luxust. Ideális, ha saját házban laknak, de a magas színvonal elérése érdekében hajlandóak bérelni is. Ebben az esetben csak fényűzően berendezett, nagy szobákkal rendelkező ingatlan jöhet szóba. Számukra a részletek nem lényegesek, sokkal inkább az összhatás. Élvezik, ha a látogatóiknak leesik az álluk. Ehhez kellékek lehetnek aranyozott csaptelepek, színpompás textiltapéták, hatalmas bársonyfotelek, méregdrága festmények. Mindez reprezentálja az Oroszlánok nagyvonalúságát és „nagyzási hóbortját”. Azzal ne sokat törődjenek, hogy mindez kit és mennyire tesz iriggyé, hiszen ez garantált és elkerülhetetlen.
Teszteld magad: Mi tesz igazán boldoggá?


SZŰZ

A Szűz-szülöttek képesek évekig spórolni azért, hogy egy saját lakásuk legyen. Ők végtelenül szerények, ezért nem a pompa, hanem a praktikum a fő szempontjuk, emiatt az otthonuk puritán és célirányosan berendezett, tele van remek tárolókkal és ügyes ötletekkel. A többfunkciós berendezések hívei, ugyanakkor ki nem állhatják a harsány színeket és a tolakodóan nagy bútorokat, ahogy a pazarlást és a rendetlenséget sem. Náluk tényleg mindig minden makulátlan. A tisztaság és a rend mindennapos. Előfordul, hogy olyan bútorhoz ragaszkodnak, ami stílusban nem illik a többihez. Ebből olykor eklektikusan stílustalan valami jön ki, ami így is szép és harmonikus.
Teszteld magad: Mi tesz igazán boldoggá?


MÉRLEG

A Mérlegek született lakberendezők. Bármiből képesek csodát alkotni. Ha szabad kezet kapnak, akkor szárnyalnak. Mindegy, hogy milyen lepusztult a kiindulási állapot, a végeredmény gyönyörű lesz. Bárkiét, de legjobban a sajátjukat szeretik szépíteni. Művészi hajlamuk olykor a hűvös elegancia irányába mozdul el, szóval inkább esztétikus és nem otthonos, olyan, mint egy díszlet, de semmiképpen sem túlzsúfolt, hanem levegős. A Mérlegek imádják a nyitott tereket. Ha házat választanak, akkor ez sokkal fontosabb szempont, mint pl. a felszereltség, praktikum. Nem ragaszkodnak semmihez, így ingatlanhoz sem. A bérelt lakást is megbecsülik, kicsinosítják, mintha sajátjuk lenne.
Teszteld magad: Mi tesz igazán boldoggá?

SKORPIÓ

A Skorpiók a végletek emberei: vagy ragaszkodnak a saját tulajdonú ingatlanhoz, vagy sosem eresztenek gyökeret. Életük során mindenféle helyzet kialakulhat, akár többször nulláról kezdhetik az „építkezést”. Ezt nem bánják, sőt motiváló kihívásnak élik meg. Vigyázniuk kell, mert képesek hajléktalanná válni, vagy megtűrt vendégként kanapén aludni ismerősök nappalijában. Ezek után megrázzák magukat, és rövid időn belül kacsalábon forgó kastélyban találják magukat. Ahogy az otthon külseje, úgy a belseje is teljesen változatos lehet. Az eklektikus retrostílustól a minimál, hűvös, zen stílusig bármi belefér. Az is megfér, ha ezek szobáról szobára váltogatják egymást.
Teszteld magad: Mi tesz igazán boldoggá?

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!


NYILAS

A Nyilasok nagystílűek. Ha nem engedhetik meg maguknak, hogy elképzeléseiket a saját házukban valósítsák meg, akkor bérelnek egy olyan nagyot, amilyet csak lehet. De a végső cél mindenképpen az, hogy a nevükre kerüljön valami fényűző lakás vagy ház. Minél nagyobb, annál boldogabbak. Nagyvilági, modern ízlésük nemzetközi: keveredhetnek a különböző kultúrák. Egyetlen szempont számít: exkluzív, egyedi legyen minden bútor és dísztárgy. De nemcsak a ház, hanem a kert mérete és elrendezése is fontos. A garázs, a filagória, a grillező és a kerti tó is pompás kell hogy legyen. Az átlagos a Nyilasok számára ronda, sőt ciki, muszáj grandiózusabbnak lennie.
Teszteld magad: Mi tesz igazán boldoggá?


BAK

A Bakok hajlandóak nagy áldozatokat hozni egy saját ingatlanért. Nem az a lényeg, hogy mekkora és milyen flancos környéken van, hanem az, hogy az ő nevükön legyen. Az albérletet, a költözést rosszul viselik, ilyenkor morgósak és elégedetlenek lesznek. Csak akkor higgadnak le, ha birtokon belül kerülnek. Otthonuk tükrözi puritán és tárgyilagos életfelfogásukat. Mindennek megvan a helye, ettől otthonuk áttekinthető, szolid. Nem annyira meghitt, mint inkább praktikus, mint egy iroda. Ha mégis engednek a reprezentálás csábításának, akkor is visszafogott, hűvös, északi elegancia lesz a végeredmény. A könnyen tisztán tartható felületeket szeretik: pl. kőlap, csempe.
Teszteld magad: Mi tesz igazán boldoggá?


VÍZÖNTŐ

A Vízöntőknek édes mindegy, hogy hol laknak. Az ő otthonuk tipikus műterem- vagy legénylakás. Imádják a nagy belmagasságot, az összenyitott, tágas tereket, és nem zavarja őket a rendetlenség. Csak egy dolog zavarja őket: ha valaki lakik felettük. Nem ragaszkodnak saját tulajdonhoz. Életükben sokat költöznek, amit nem bánnak, mert minden alkalommal aktivizálhatják a kreativitásukat. Rajonganak az extravagáns, szokatlan bútorokért akkor is, ha nem kényelmesek. Ötletszerűen rendezik be a lakásukat. Remekül otthon érzik magukat átmeneti, kölcsönkapott helyen is. Ez változhat, ahogy öregszenek. Ekkor egyre erősebben vágynak állandóságra, ami érthető.
Teszteld magad: Mi tesz igazán boldoggá?
 
HALAK

A Halak-szülöttek lakáskörülményei elsősorban a családjuktól, illetve a párjuktól függ. Nem ambiciózusak abban, hogy ingatlantulajdonosok legyenek. Ha úgy alakul, akár egy szuterénlakásban is jól érzik magukat, de nem ájulnak el egy villától sem. Nekik az a fontos, hogy kivel/kikkel élnek egy fedél alatt. Mivel ők meglehetősen elvarázsolt típusúak, a szobájuk is ilyen. Imádják a lágy, színes drapériákat, a gyöngyös lámpaernyőket, a tüllfüggönyöket. Bárhogy rendezkednek be, a keleti világ, az Ezeregyéjszaka hangulata megjelenik. Álomvilág az, amiben ők elemükben érzik magukat. Ezzel együtt járhat, hogy nem mindig találják meg azt, amit éppen keresnek.
Teszteld magad: Mi tesz igazán boldoggá?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top