Ezo

Kik azok az indigó gyerekek?

Indigók, szivárványok, kristályok – a spirituális szakértők szerint egyre több különleges képességű gyerek születik a Földre. De mit jelent ez a gyakorlatban?

Mutasd az aurád, megmondom, ki vagy!

A tisztánlátók, spirituális gyógyítók évtizedekkel ezelőtt kezdték megfigyelni, hogy egyre több gyermek születik ragyogó, indigókék aurával. Az indigó generáció tagjai a hetvenes évek második felétől kezdtek megszületni a földön. Érdekes, hogy a korábban született gyermekek auraszíne – a látók szerint – gyakran égszínkék, vagy smaragdzöld volt, míg a világháborúk környékén született gyermekek aurájában a vörös szín jelent meg nagyobb mértékben.

Kik azok az indigó gyerekek?

A kisgyermekkori auraszín a szakértők szerint összefüggésben áll vállalt sorsfeladatunkkal, mindazzal, amit életünkben el kell majd végeznünk. A háborús időkben születettet vörös energiamezője a túlélésben, a lét fizikai feltételeinek megteremtésében segíti. Az indigó gyerekek küldetése spirituális, ők a Föld és az emberiség gyógyítását vállalták magukra, és ezért kapnak magas rezgésű, indigókék energiákat maguk köré.

Árulkodó viselkedés

Ha az auraszín nem is, az indigó gyerekek különleges viselkedése már hamar feltűnik a szülőknek. Ez a generáció okosabbnak tűnik a megelőzőeknél. Az indigó gyerekek korábban kezdenek el beszélni, és meglepően hamar alkotnak értelmes, hosszú mondatokat. Néha már az egészen kicsi szókincset is változatosan használják fel. Igen erős az akaratuk, nagyon határozottan képviselik az érdekeiket, akár akkor is, ha még beszélni sem tudnak. Ez a generáció az eszével és intellektusával is kitűnik a megelőzőek közül. Egy indigó gyerek kérdez, tudni akar, és kombinál. Gyakran már bölcsődésként olyan kérdésekkel hozza zavarba a szüleit, amelyekre ők sem tudják a választ. Ehhez kapcsolódik, hogy az indigók a tekintélyt nem tisztelik, az erőszakot megvetik. Egy indigó gyermek semmit sem fog megtenni csak azért, mert kérjük tőle. Ő pontos, ésszerű magyarázatokra és legalább egy döntési alternatívára vágyik, hogy választhasson!

A szülő legyen partner, játszópajtás és érzelmi támasz

Az indigó generáció erős küldetéstudattal, határozott célokkal rendelkezik. Az igazságtalanságot nem viselik el, gyakran éreznek haragot azok ellen, akik ártanak a Föld bolygónak, a természetnek vagy az állatoknak. Ez az erős és határozott jellem a szülőkre is felelősséget ró: a mai kor gyermekeivel komolyan és őszintén kell beszélni. Az indigó gyerekek elvárják a szüleiktől, hogy tekintsék őket partnernak. Sokkal jobban hallgatnak a játszópajtásukra, mint egy tekintélyelvű szülőre, ezért azt tesszük a legjobban, ha a lehető legjátékosabban vesszük rá őket a feladataik elvégzésére. Az indigók figyelmét semmi sem köti le hosszú távon, az unalmas, monoton helyzetekben könnyen nyűgössé, hisztissé válhatnak, ezeket igyekezzük kerülni!

Segítség, különleges a gyermekem!

Ha szülőként úgy gondolod, hogy a gyermeked talán az indigó, a kristály- vagy a szivárványgeneráció  tagja, ne ess kétségbe! Bár az újságcikkek gyakran említik különlegesként ezeket a gyerekeket, tudnod kell, hogy mostanában már szinte csak „különleges” gyerekek születnek. Átlagos kicsiket, akik úgy viselkednek, ahogy a szüleik is tették gyerekként, elvétve találhatunk már. Ez a generációváltás szükségszerű és természetes, és minden generációval megtörténik. Ha megkérdezed a nagyszüleidet, rájössz majd, hogy ők is úgy érezték, a szüleid generációja egészen különleges, új nevelési elveket igényel, és az ő gyermekkoruk nem is hasonlít a szüleikére. Valószínűleg minden generációval így történik ez.

Figyeljünk a vegyszerekre!

Az indigó gyerekek nemcsak különleges energiákkal születnek, de különlegesen érzékeny testtel is. Nem véletlen, hogy sok indigó szülője vált ösztönösen ökoháztartásra a gyermeke megszületése után. A mai kor gyermekei sokkal érzékenyebbek a vegyszerekre, mint a szüleik generációja. Az indigó aurájú gyerekek hajlamosabbak az allergiára és a depresszióra, a tartós rosszkedvűségre.

Ha felnőnek az indigók…

Fontos, hogy ne akard beskatulyázni a gyermekedet a különleges gyerekek generációjáról szóló cikkek és könyvek által támasztott elvárásrendszerekbe. Az indigó generációnak is az a legjobb, ha szülei nem különleges kis csodalényekként tekintenek rájuk, hanem támogató szeretettel veszik körül őket. Hagyd, hogy a gyermeked – legyen bármilyen kicsi is – kifejezze a saját vágyait, kövesse az álmait, és biztonságos körülmények között megismerje a világot. Doreen Virtue amerikai angyalterapeuta gyakran fogalmaz úgy, hogy ahány árnyalata van a kék színnek, annyiféle indigó gyermek létezik. Mindegy, mit írnak az okos tanácsadók, neked nem kell így vagy úgy nevelned a gyermekedet. Nem kell egy küldetésre felkészíteni. Ellenben az a feladatod, hogy a lehető legtöbbet játssz vele, és hagyd, hogy boldog felnőtté váljon. Segítsd a közösségbe való beilleszkedését, találd meg azt az óvodát, iskolát, ahol a leginkább meghagyják az egyéniségét, ahol nemcsak egynek tekintik a sok gyerek közül, hanem figyelembe veszik egyéni tehetségeit is.

Kik azok az indigó gyerekek?

Angyali segítség indigó szülőknek

Az indigó gyerekekre Metatron arkangyal hivatott felügyelni. Ez a szeretetteljes arkangyal vigyáz arra, hogy az indigó generáció a lehető legjobb gyermekkort tudhassa magáénak. A szülők is bátran fordulhatnak hozzá, ha a gyermeküknek beilleszkedési gondjai lennének az óvodában vagy az iskolában, esetleg a figyelemzavar tüneteit diagnosztizálják rajtuk.

Szivárványok és kristályok

Azt már említettük, hogy az első indigók a hetvenes években születtek, és ma már szinte minden megszülető gyermek ennek a generációnak a tagjai. A tisztánlátók azonban már beazonosították a két következő generációt is. A kilencvenes évektől lehet találkozni a kristálygyerekekkel, és a kétezres években jelentek meg a szivárványgyerekek. Sokak szerint az indigó generáció feladata pont az, hogy ennek a két új csoportnak előkészítse a terepet. Egyes szerzők szerint pedig az indigó szülők gyermekei rendelkeznek kristályszerű aurával.

Indigó a gyermeked?

Nem kell látókhoz menned, ha szeretnéd eldönteni, hogy a gyermeked indigó energiákkal rendelkezik-e. Számold össze, hány igaz az alábbi állítások közül a gyerekedre!

– Makacs és határozott.
– Már kisgyerekként is hatottak rá az észérvek. Sőt! Most is csak azok hatnak rá.
– Szinte már a megszületése pillanatától önálló véleménye van, amit nem fél kimutatni.
– Bölcsen felismer összefüggéseket.
– Gyakran lát (vagy 8 éves kora előtt gyakran látott) olyasmit, amit a felnőttek nem láthattak.
– Szilárdan hisz (vagy hitt) a kitalált barátai létezésében, és tilos volt arra a székre ülni, amelyiken a láthatatlan barátok ülnek.
– Már öt-hat évesen úgy viselkedett és beszélt, mint aki épp most kapta meg a Nobel-díjat, és elmagyarázza a kutatási eredményeit.
– Könnyen ráérez a dolgokra, mindig tudja, mi fog történni vele.
– Nehezen érti meg a társait, visszahúzódó.
– Társaival szemben néha érthetetlenül agresszív.
– Jobban megbízik az állatokban, mint az emberekben.
– Kreatív, önként és szívesen alkot. Sok és élénk színt használ rajzaiban.
– Nehezen alszik el, éjjel gyakran felébred.
– Hamar unatkozni kezd, néhány percnél tovább semmi sem köti le a figyelmét.
– Olyan foglalkozásról álmodik, amely segíti jobbá tenni a világot: orvos, állatorvos, felfedező szeretne lenni.

Ha kevesebb, mint tíz igaz választ kaptál, a gyermeked nem feltétlenül indigó, pusztán az indigó generációra jellemző tulajdonságok közül rendelkezik néhánnyal. Ha tíznél több igen válaszod van, biztos lehetsz benne, hogy a gyermeked a spirituális szakirodalom által új generációként emlegetett csoport tagja.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top