A családért bármire hajlandó – bemutatjuk a Kakast

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Büszke harcos, magabiztos színész, féltékeny szerető, felelősségteljes társ. Bemutatjuk a kínai horoszkóp tizedik jegyét, a Kakast.
2012. 09. 05. Ezo rovat 

A legenda úgy tartja, hogy Buddha az állatvilág összes teremtményét magához hívatta és ígéretet tett, aki elé járul, jutalmat kap. A meghívást tizenkét állat fogadta el, s mind a tizenketten kaptak egy-egy évet, amit róluk nevezett el. Az egész év – és az adott évben született ember – magán hordozza az uralkodó állat jellemző jegyeit, minden, ami adott évben bekövetkezik, ennek hatása alatt történik. Sorozatunkban most a tizenkét bátor állatjegyet vesszük sorra, elsőként a Kakast elemezzük.

A családért bármire hajlandó - bemutatjuk a Kakast

 A biztonságot keresi, számára a család az első

A KakasA tizedik jegy, a Kakas

A Kakas évei:

1933. január 26. – 1934. február 13.
1945. február 13. – 1946. február 1.
1957. január 31. – 1958. február 15.
1969. február 5. – 1970. február 5.
1981. február 5. – 1982. január 24.
1993. január 23. – 1994. február 9.
2005. február 9. – 2006. január 28.
2017. január 28. – 2018. február 18.
2029. február 13. – 2030. február 2.
2041. február 1. – 2042. január 21.

A Kakas pozitív jellemzői: harcos, büszke, szorgalmas, magabiztos, bátor, találékony, lojális, intelligens, maximalista, figyelmes, jó megfigyelő, sérülékeny, őszinte, egyenes, barátságos

A Kakas negatív jellemzői: kritikus, félős, pesszimista, despota, hangulatember, fennhéjazó, bizalmatlan, érzékeny, arrogáns, büszke

A Kakasról általánosságban – A Kakas erősen érdeklődik a művészetek iránt, szereti a zenét, a képzőművészetet, az irodalmat, mindent, ami az élet megszépítését szolgálja. Kiváló üzleti érzéke van, képzett és művelt, amivel aztán az anyagi biztonságát, jólétét is megteremti. A Kakas bátor, aki kiáll saját igazáért. 

Tehetsége akkor mutatkozik meg igazán, ha irányítani és meggyőzni kell. Magabiztosságával és fellépésével mindenkit lenyűgöz, leginkább azonban azért tartják sokra, mert nyitott, őszinte, véleményét pedig ki is mondja. Sokakban visszatetszést kelthet, hogy nem tart meg mindent magának, ám szántszándékkal senkit nem kritizál. Törekszik a tökéletességre, saját életét pedig egyáltalán nem könnyíti meg: szorgos jegy, ha kudarc éri, nem csügged, célját ezek után pláne el akarja érni. A tetterő, a kemény munka és a segítőkészség nem ismeretlen szavak a Kakas számára, de akkor teljesít csak igazán, ha a családnak, a barátoknak van szükségük segítségre – mindig megtalálja a módját, hogy időt szakítson rájuk. Szívesen átveszi a munka irányítását, a vezetői szereppel járó felelősséget sem bánja. 

Büszke magára és szereti, ha felnéznek rá, ha csodálják. A pozitív visszajelzések mindennél jobban motiválják, erőt adnak neki, hogy újabb és újabb feladatokba, vállalkozásokba fogjon. A családban ő a rendfelelős, a szervező, a főnök, a tervező, de ő gondoskodik arról is, hogy a családtagok semmiből ne szenvedjenek hiányt. 

A Kakas nő – Temperamentumos, nehezen bírja féken tartani magát, illetve hogy tartsa a száját. Kompromisszumokat csak nehezen bír kötni, ez azonban idővel változik, ahogy idősödik, úgy tudja fegyelmezni magát. Szeret emberek között lenni, vitatkozni, diskurálni, ám érveivel szembeszállni csak nehezen lehet. Veszélyes vizekre evez az, aki a Kakas nő személyét kritizálja, érdemesebb inkább visszavonulót fújni. Mindezek ellenére egy harmonikus, családszerető ember, akinél a partner és a gyerekek az elsők. 

A Kakas férfi – Imád a középpontban állni, számára nincs annál szebb, mint egy olyan főszerep, amikor az ő kezében van az irányítás. Ezzel nemcsak azt akarja bebizonyítani, hogy ő a legjobb, de a legbátrabb is, aki – látszólag – soha nem veszít. A Kakas férfi nagyon jó szerető és társ, fontos a számára, hogy sok időt töltsön a családdal. Barátsága értékes, tudja, mit jelent támasznak lenni, de abban is kiváló, hogy a szomorú estéket vidámmá varázsolja. 

Párkapcsolat, kötődés – Mindegy, hogy férfi vagy nő Kakasról van szó, valamennyiüket szeszélyes érzelmeik irányítják. Hangulatuk állandóan változik, egyszer repkednek a boldogságtól, másszor halálosan boldogtalanok, a köztes átmenetet nem ismerik. Érzelmek területén is épp így működnek: a Kakas vagy nagyon szeret, vagy nagyon gyűlöl, köztes állapot nincs.  A szerelemben a Kakas sokat kockáztat, amit a fejébe vesz, azért addig küzd, míg el nem éri. Féltékeny típus, partnerüktől teljes odafigyelést és odaadást várnak el, ha tehetné, a nap 24 órájában partnere szerető, óvó karjai között töltené az időt. Szerelmi mottója: Az okos enged! De senki nem olyan jó, mint én.

Kihez illik? – Ha a Kakas egy biztos párkapcsolatot keres, akkor a Nyulat, a Kutyát és a Majmot messziről kerülje el, ellenben a Bivaly vagy a Kígyó mellett megtalálhatja a boldogságot, a közelséget és az áhított biztonságot. 
Legfrissebb a címlapról:
Mennyire szereted magad? Teszteld!
Kapcsolódó hozzászólások
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Cseresznye70 2012-09-06 21:35

A férjem Föld-Kakas. Na, ez rá pont nem igaz...De a többiből meg van benne egy-egy vonás.
De ez az írás nem egy tudományos cikk, úgyhogy pont nem kell elhinni mindent belőle, bár van benne igazság.
Ahányat olvas az ember, mindegyik mást mond.

Daisy48 2012-09-06 15:51

Nem mindenkire igaz ami írva vagyon. De ha már bemutatják a kakast akkor azt is hogy hány féle van.

A férjemre pl. illik a fa kakas.

Én patkány vagyok és egyáltalán nem illik rám egyik sem;)

Lillaréka 2012-09-06 06:30

Ez is hülyeség. 

Föld kakas lennék. Ez az ami tökéletesen nem illik rám. Annál inkább a fa- kakas leirása. 

Lillaréka 2012-09-06 06:28

Én vagyok a kakas a férjem a kutya. 

21 éve vagyunk házasok.  3 gyerekünk van, 2 már majdnem felnött (egyetemisták)

A fele sem igaz rám, abból amit kitaláltak a kakasra. igaz, a másik fele meg igaz.  

Jó nagy általánosságok.

kiváncsi vagyok a kutyára mit találnak ki.  

Daisy48 2012-09-06 05:43

Ha már a kakasról írtok legalább nézzetek utána hány féle kakas létezik, hisz mindegyik más más tulajdosággal rendelkezik.

 

Az elemek szerinti típusok: jin (-) és jang (+)

FÉM - 0 (+) és 1 (-) végű évszámok
VÍZ - 2 (+) és 3 (-) végű évszámok
FA - 4 (+) és 5 (-) végű évszámok
TŰZ - 6 (+) és 7 (-) végű évszámok
FÖLD - 8 (+) és 9 (-) végű évszámok

A Kakas típusok:

Víz-Kakas: A tudományok iránt érdeklődsz. Mindenekelőtt a technika, a gyógyászat vonz téged. Sajnos a víz befolyása lustábbá tesz a többieknél, s ez néha megakadályoz céljaid elérésében. A pénzzel gyakorlatiasan és jól bánsz.

Tűz-Kakas: Különleges életkedv szorul beléd. Indulataid is nagy hullámokban törnek rád., hamar dühbe gurulsz, s olyankor megbocsáthatatlanul megbántasz másokat. Független és önálló vagy, ha csak teheted kibújsz kötelesség alól. A bírálatokat nem bírod, te a tanácsokat néha megfogadod.

Fa-Kakas: Állandó problémákat gyártasz magadnak, az élet sohasem zökkenőmentes számodra. Mindig találsz valami nyugtalanítót benne. Jól tudsz együttműködni másokkal.

Fém-Kakas: A sikert és a dicsőséget űzöd rendületlenül. Túlságosan is gyakorlatiasan, pontosan valósítod meg terveidet. Mániákusan szereted a rendet és a tisztaságot. A magabiztos felszín alatt azonban egy félénk lélek lakik.

Föld-Kakas: a tudomány, a tanulmányok teljesen lekötnek. A tökéletest keresed, s ebben sokszor túlságosan szigorú és rugalmatlan vagy. Azt várod, hogy mindenki olyan fáradhatatlanul dolgozzon mint te. Számodra a nehézségek nem léteznek.
 

Cseresznye70 2012-09-05 21:16

Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből, a férjem Kakas, én Kutya vagyok. 3 éve vagyunk együtt.
Nem mondhatom, hogy teljesen békések a napjaink, olyan jókat tudunk civakodni. De a végén valahogy minden a helyre kerül. Az alap viszont mindig megvan, szeretjük egymást. A hullámzás pedig a megszokás ellen jó, nem unjuk egymást.

Nők Lapja Cafe 2012-09-05 21:16

Büszke harcos, magabiztos színész, féltékeny szerető, felelősségteljes társ. Bemutatjuk a kínai horoszkóp tizedik jegyét, a Kakast.

Nők Lapja Café: A családért bármire hajlandó - bemutatjuk a Kakast

Igazából szerelem – márciusi szerelmi előrejelzés

Mire készülj márciusban a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Facebook lájkok száma355 Hozzászólások száma15

Álmodj nagyot! – márciusi horoszkóp

A Nap és a Szaturnusz közötti jó fényszögkapcsolat arra utal, hogy kellő türelemmel és óvatossággal rendelkezünk. És amire korábban vágyakoztunk, az most végre valóra válik.

Facebook lájkok száma128

Az angyalok üzenik: ez az év az előrelépésről szól

Az angyalokat idén is megkérdeztük, milyen lesz az idei év, ebben pedig ezúttal is dr. Doreen Virtue egyik magyar tanítványát, Mayer Andrea angyalszakértőt hívtuk segítségül. Az angyalok üzenetét ő tolmácsolja a Nők Lapja Café olvasóinak.

Facebook lájkok száma241
Nyereményjáték Alveola

Alveola

Megnyerheted az Alveola ajándékát, a 3 db Cuisinart mini robotgépek egyikét!

Játszom
Nyereményjáték Bögre áprilisban

Bögre áprilisban

Megnyerheted a Nők Lapja Café egyedi bögréjét!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

VV6: Zsófi letépte Aurelióról a ruhát – videó

VV6: Zsófi letépte Aurelióról a ruhát

Bevodkázott a cuki lány.
Facebook lájkok száma
Együk, vagy ne együk?  10 tévhit az étkezésben

10 tévhit az étkezésben

Ehetünk-e tojást, vagy inkább korlátozzuk a...
Facebook lájkok száma
Sztárénekesek vintage reklámokban

Sztárénekesek vintage reklámokban

A napjainkban egyre divatosabb stílusból a hírességek...
Facebook lájkok száma
Állatkertbe vitték Katalinék György herceget – tündéri fotók!

Állatkertbe vitték Katalinék György herceget

Húsvéti nyúl helyett erszényesnyulat „kapott” a...
Facebook lájkok száma
Így hasznosítsd a maradék kalácsot!

Így hasznosítsd a maradék kalácsot!

Ételt márpedig nem dobunk ki!
Facebook lájkok száma
Babát vár Tila Tequila

Babát vár Tila Tequila

Megmutatta kismamapocakját a biszex valóságshow-sztár.
Facebook lájkok száma
Rókákkal barátkozik a húszéves természetfotós

Rókákkal barátkozik a húszéves természetfotós

Egy fiatal finn srác könyvtár vagy kocsma helyett az...
Facebook lájkok száma
3 generáció, 1 kérdés: Mit jelent számodra a húsvét?

3 generáció, 1 kérdés: Húsvét

Anya, lány és unoka
Facebook lájkok száma

Programok húsvétvasárnapra

A háromnapos hétvége számtalan izgalmas programmal...
Facebook lájkok száma
Erre jó a nedves vécépapír

Erre jó a nedves vécépapír

A nedves toalettpapír használata közel sem annyira...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Cukiság: egymással csacsogó macskák

Cukiság: egymással csacsogó macskák

Amikor egymás között vannak a cicák…
Facebook lájkok száma144
3D nyomtatás: naponta 10 házat lehet kinyomtatni

3D nyomtatás: naponta 10 házat lehet kinyomtatni

Gyors és környezetkímélő megoldás.
Facebook lájkok száma81
Kiakadtak a netezők Ördög Nóra ruháján

Kiakadtak a netezők Ördög Nóra ruháján

Nem voltak megelégedve a stylist aznapi döntésével.
Facebook lájkok száma49 Hozzászólások száma20
Uniós döntés: az akácon kívül mi van még veszélyben?

Uniós döntés: az akácon kívül mi van még veszélyben?

Szerdán megszavazta az Európai Parlament azt a...
Facebook lájkok száma37 Hozzászólások száma10
Vekerdy: kell a házi feladat vagy sem?

Házi feladat

Mit kell csinálni a „nemszeretem” dolgokkal? Dr....
Facebook lájkok száma36
Életeket mentene meg a bringázás elterjesztése

Életeket mentene meg a bringázás elterjesztése

Sőt új munkahelyeket is létrehozna.
Facebook lájkok száma33 Hozzászólások száma78
Fergeteges fotók: a mesehősök köztünk élnek

Fergeteges fotók: a mesehősök köztünk élnek

Az utca embere mint rajzfilmkarakter. Nem hiszel majd...
Facebook lájkok száma29
Cuki fotó: óriás wombattal barátkozik György herceg

Cuki fotó: óriás wombattal barátkozik György herceg

Ausztráliai körútjuk során Sydney-ben a hercegi párt a...
Facebook lájkok száma23 Hozzászólások száma42

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem