Ezo

Hódítsd meg a gyomrát! – Gasztrotippek a kínai horoszkóp jegyeinek

A kínai horoszkóp elárulja, hogyan vezet a gyomron át a szívhez az út.

Unod a szokásos heti menüt, vagy meg akarod lepni a párod valami különlegességgel? Hogy ne nyúlj nagyon félre, lapozd fel a kínai horoszkóp ajánlatát!

Sárkány

Ezt főzd a párodnak a kínia horoszkóp szerintA Sárkányok nem szeretnek alkalmazkodni a megszokott vagy épp felkapott trendekhez, szabadelvűek és az étkezésben is nonkonformisták, olyan ételeket szeretnek enni és készíteni, amik izgalmasak, kulinárisak, amitől teljesen biztos, hogy minden vendég megnyalja mind a tíz ujját. Ha Sárkánynak akarsz főzni, tartsd ehhez magad, és próbálkozz például dél-amerikai ízeivel!

Kígyó

Ezt főzd a párodnak a kínia horoszkóp szerintA Kígyó számára fontos a rend, de a materiális dolgokhoz is ragaszkodik, az asztal megterítése számára külön szempont. De mi kerüljön a precízen megterített asztalra, ha egy Kígyónak főzöl? India ízeivel nem fogsz mellé lőni, használj curryt, köményt, kardamomot, és készíts tikkát, spenótos mártást (saag), túrószerű indiai sajtot (paneer) és dosát (vékony lepény). De ha főzni nincs kedved, foglalj asztalt a legközelebbi indiai vendéglőben!

Ezt főzd a párodnak a kínia horoszkóp szerintA Lovak jellemzően temperamentumosak, türelmetlenek, forrófejűek, és nem utolsósorban perfekcionisták – ami annyit jelent, hogy nem vagy könnyű helyzetben, ha egy Lónak akarsz főzni. De aggodalomra semmi ok! A mediterrán (görög, olasz, arab) konyhával nem lőhetsz mellé, szerezz be minőségi alapanyagokat (olajak, fűszerek), és készülhet a humusz, a tapenade (olajbogyó-pástétom), a rizottó, a kuszkusz vagy a tengeri herkentyűk. 

Hódítsd meg a gyomrát! - Gasztrotippek a kínai horoszkóp szerintKecske

Ha szereted a kaviárt és tudod, hogy a Chateau Mouton Rothschildet nem eszik, hanem isszák, akkor valószínű, hogy Kecske vagy, és sokat is költesz a minőségi étkekre, italokra. Ha Kecskének főzöl, tartsd ezt észben, és izgalmas ételekben gondolkodj! A thai konyha jó irány lehet, a lime-levél, a citromfű, a chilipaprika és a kókusztej megbabonázzák az ízlelőbimbóit. 

Ezt főzd a párodnak a kínia horoszkóp szerintMajom

A Majmok rendkívül találékonyak, és ha főzésről, étkezésről van szó, szeretik a legbonyolultabb receptekkel kezdeni, olyan étkeket kreálnak, amelyek felérnek egy műalkotással, s mellé simán odakerülhetne a művész szignója; de ha nincs kedve műalkotást készíteni, a többfogásos menük helyett a könnyű falatkákat kedveli, és izgatják a fúziós, vagyis különféle tradíciójú konyhák ötvözéséből született ételek. De ha épp francia–vietnami recepthez nem érzel erőt, és fúziós étterem sincs a közelben, arra figyelj, hogy az étel kreatív, ügyes, vicces és meglepő legyen! 

Hódítsd meg a gyomrát! - Gasztrotippek a kínai horoszkóp szerintKakas

A Kakas szereti a házigazda szerepét, és mindenre képes, hogy a vendégek kedvébe járjon: ha kell, vegetáriánusok, lisztérzékenyek és a makrobiotikus étrendet követők számára főz. Aki a Kakas szívéhez keresi az utat, színes, precízen megkomponált ételt választ. A japán konyha erre tökéletesen alkalmas, ahol a kisebb falatkákat művészi szinten tálalják. Mivel a japán konyha nem a legegyszerűbb, az otthoni kísérletezgetés helyett első körben vedd az irányt egy japán étterem felé! 

Hódítsd meg a gyomrát! - Gasztrotippek a kínai horoszkóp szerintKutya

A Kutyák a konyhában nagyon kitartóak és eltökéltek, ha első próbálkozásra bejön neki egy étel, addig fog próbálkozni az elkészítéssel, amíg azt meg tudja csinálni. Aki egy Kutyának szeretne főzni, az jobb, ha tudja, hogy egy adag friss hal csipsszel vagy sült krumplival tálalva megnyugtatja a választott lelkét/gyomrát – amit aztán legszívesebben egy korsó sörrel fed le. Étkezés közben fontos a kényelem, a lezserség. 

Hódítsd meg a gyomrát! - Gasztrotippek a kínai horoszkóp szerintDisznó

Ha épp otthon fekszel betegen és egy kis gondoskodásra vágysz, mindenképp egy Disznó barátodat hívd fel, aki semmi perc alatt összeüti kedvenc ételed vagy egy gyógyító húslevest. Ha azonban a Disznó gyomrát szeretnéd célba venni, a francia konyhával próbálkozz! Omlett, szuflé, krémleves, pástétomok, és persze a hozzá illő jó bor mindent visz. Bon appetit!  

Hódítsd meg a gyomrát! - Gasztrotippek a kínai horoszkóp szerintPatkány

A tipikus Patkány jó vezető, eltökélt és keményen dolgozik, simán levezényel egy családi vacsorát vagy egy nagy pikniket, ha úgy hozza az élet. Ha egy Patkányt szeretnél elcsábítani, kis színes falatkákban gondolkozz, például a latin-amerikai konyha fogásaival. Az olajbogyó, a kalamári, a queso és a ceviche (nyers hal, tenger gyümölcsei, citrus, fűszer) megteremtik a tökéletes hangulatot. A Patkány leginkább barátok társaságában szeret enni.

Hódítsd meg a gyomrát! - Gasztrotippek a kínai horoszkóp szerintBivaly

A Bivaly fáradhatatlan és megbízható, aki ha főzésre kerül sor, a tradicionális, egyszerű étkeket részesíti előnyben, crème brûlée helyett például biztos, hogy rizsfelfújtat készít. Ám ha egy Bivalynak akarsz főzni és valami egyedivel akarod meglepni, nem vagy könnyű helyzetben, de egy afrikai recepttel teljesen biztos, hogy sikered lesz. 

Hódítsd meg a gyomrát! - Gasztrotippek a kínai horoszkóp szerintTigris

A Tigrisek nem kispályáznak, ha főzésről van szó, bármilyen recepttel megbirkóznak, az ő asztalukon mindig a legkülönlegesebb, leglátványosabb ételekre számíts! Ha nekik főzöl, felejtsd el a főtt kaját, nyers ételekben gondolkodj, célozd be a japán konyhát. A sushit és a nigirt például egészen biztosan értékelni fogja.

Nyúl

Akínai horoszkóp Nyulak kiválóan összpontosítanak a kitűzött céljaikra, nincs az az étel, amit ne tudnának elkészíteni – és nincs az a diéta, amit ne tudnának végigcsinálni. Ha Nyúl a párod, biztos, hogy nem lesz túl boldog, ha csak salátát kap vacsorára, de nekik is szükségük van ropogós zöldségekre és finom gyümölcsökre. Vásárolj be a piacon friss és szezonális étkekből, amit dobj fel kulináris finomságokkal, például tengeri herkentyűkkel. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top