Ezo

A hős, a vagány és a bohóc – Apáink és az ő csillagaik

Június harmadik vasárnapján az édesapákat ünneplik világszerte. Csillagjegyeik segítségével emlékezzünk rájuk egy picit: milyenek voltak, és milyen ma.

Kos (március 21. – április 20.)

A család hőse, a ház uralkodója ő, aki csak addig érti a viccet, míg az nem sérti az emberek önérzetét. A gyereknevelést a Kos apa meglehetősen egyszerűen fogja fel: etetés, peluscsere és játék. Ami a nevelést illeti, azt inkább átengedi oldalbordájának, helyette nagyon odateszi magát, ha a focipályán, az edzőteremben vagy éppen a játszótéren kell férfiasan helytállni. Ha vakmerő projektekről van szó, rá mindig lehet számítani.

Apák napi horoszkóp

Bika (április 21. – május 20.)

Ahogy a fű sem nő gyorsabban, ha húzzák, úgy a Bika apa sem sietteti gyermekét a fejlődésben. Sztoikus nyugalommal és türelemmel vigyázza csemetéjét, érzelmi és materiális biztonságot nyújt neki, hogy felnőttként két lábbal álljon majd a földön, stabil személyiséggé érjen. A Bika édesapa soha nem feledkezik meg apai teendőiről, odafigyel arra, hogy gyermekének minél több dolgot megtanítson, legyen szó a csúzlizásról vagy az élet nagy kérdéseiről.

Ikrek (május 21. – június 21.)

Az Ikrek édesapa számára a szülőszoba technikai felszereltsége lenyűgöző, a köldökzsinórt is mindenképp maga akarja elvágni, és a szülésszel is boldogan cseveg orvosi ismereteiről – s mire a gyerek hazaér a kórházból, otthon egy műszakilag hibátlanul felszerelt gyerekszoba várja. Az Ikrek apuka számára a gyermekkor sokkal nagyobb buli, mint a gyermeknek magának, egyhangú és unalmas pillanatok éppen ezért egy Ikrek apa mellett nem nagyon vannak.

Rák (június 22. – július 22.)

A Rák édesapa felér egy édesanyával, akitől a női szerepek nem állnak távol. Számára a ringatás, a babusgatás és a bújás könnyen jön, erős, de gyengéd karjai között gyermeke hamar vigaszra lel. Ő az, aki ha kell, saját készítésű diós kiflit készít gyermeke számára, és bizony kicsordul a könnye, ha csemetéje első szerelmi csalódását éli át; ő az, aki élete végig emlékeztetni fogja gyermekét minden fontos dátumra, évfordulóra is. 

Oroszlán (július 23. – augusztus 23.)

Nehéz eldönteni, hogy ki élvezi jobban a gyerekkort, a játékos Oroszlán édesapa vagy gyermeke, a ragadozó apa mellett ugyanis a gyerekkor egy óriás játszótér, ahol minden a vidámságról szól. A legunalmasabb családi összejöveteleket is feldobja, és azt is tudja, hol, mikor, milyen gyermekprogramot szerveznek. Ez a nagylelkű, óriás szívű ember nagy valószínűség szerint el fogja kényeztetni gyermekét, és gondoskodik arról, hogy minden csillagot lehozzon az égről.

Szűz (augusztus 24. – szeptember 23.)

A Szűz édesapa számára a gyermeknevelés is precízen megtervezendő feladat, ahol minden fejlődési szakasz pontos szervezést igényel. Neki köszönhetően a gyermek könyvtára már négyévesen komplett, de a gyógyszeres szekrényből sem hiányzik semmi fontos pirula – elvégre soha nem lehet tudni. Fontos számára, hogy a nagy családi tervben minden apró részlet dokumentálva legyen, az oltástól kezdve egészen az első tankönyvcsomagig – hogy aztán a gyermek esküvőjén legyen miről mesélni. 

Mérleg (szeptember 24. – október 23.)

A Mérleg édesapa elbűvölő és sármos személyiség, aki szereti szépséget és a harmóniát, nem csoda, ha az utcában ő a legklasszabb apuka. Még sincs könnyű helyzetben, ő ugyanis valamennyi gyermeke kedvében szeretne járni, nem tudni, hogyan csinálja, de odafigyelő gondoskodásából minden csemetéje egyenlően részesül. A családi béke fenntartása érdekében többször mond igent, mint nemet, engedékenységből pedig egyenes színötös.

Skorpió (október 24. – november 22.)

A Skorpió édesapa nem színezi ki gyermeke számára az életet, ha kell, a komor valósággal is szembesíti, elvégre az életnek nemcsak napos oldala van. A családban nincs félrebeszélés, a Skorpió apa az egyenes beszéd híve. Úgy tűnhet, hogy értékrendszerében minden a pénzről és a hatalomról szól, de ez a kivételes ember arra is megtanítja gyermekét, hogyan kell mélységeiben megélni, élvezni a pillanatot. 

Nyilas (november 23. – december 21.)

A Nyilas apa részben komikus, részben álmodozó, részben bohóc, aki mindig őszinte, s akinek mindenről megvan a maga véleménye. Ahhoz, hogy a gyermek megfeleljen édesapja komoly elvárásainak, minimum három idegen nyelven kell folyékonyan beszélnie, de ismernie kell a bolygórendszert, és ha lehet, műszaki érzéke is legyen. A Nyilas apa azonban nemcsak elvárja mindezt, gyermekét úgy tudja lelkesíteni és motiválni, hogy a csöppség csúcsteljesítményre lesz képes. 

Bak (december 22. – január 20.)

A Bak családfő mellett szigor van és fegyelem, Amíg az én házamban laksz… mondatot gyakran hallja a gyermek. De persze a jó szándék vezérli a Bak apukát, hiszi, hogy gyermekének csak így lesz a későbbiek jobb az élete. Persze nemcsak szigorával segít, gyermeke háromévesen már nyugdíj-előtakarékossági számlával rendelkezik. 

Vízöntő (január 21. – február 19.)

Hülyéskedésben a Vízöntő édesapa az első, aki szíve mélyén egy igazi hippi, s aki véletlenül sem hagyna ki egyetlen alkalmat sem, ha a gyermek ámulatba ejtéséről van szó. Bolondozásban teljességgel kiszámíthatatlan, meglepő ötletiet gyermekei mindig feszülten várják. Ő az, aki minden kóbor állatot befogad, és a világ valamennyi pontján vannak barátai. 

Halak (február 20. – március 20.)

Ha filmekről, zenéről, divatról és luxusról van szó, a Halak édesapákra mindig lehet számítani, de kedvességet, empátiát is ők csepegtetnek gyermekükbe. A Halak édesapa utolsó falat kenyerét is odaadná, ha csemetéjéről van szó. Az se baj, ha a gyerek az ő ruháit hordja, az ő autóját hajtja, az ő pénzét költi. A Halak apuka megbocsátó és nyugodt. 

A(z) “Apák napján felköszöntöd az édesapád?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Azt se tudtam, hogy apák napja van

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top