Ezo

6 tipp a hatékony mantrázáshoz

Bő két hónapja minden nap kaptok tőlünk egy-egy napi kínai mantrát. Ezúttal ahhoz adunk tippeket, hogy hatékonyabban használjátok ezeket a megerősítéseket.
6 tipp a hatékony mantrázáshoz

 

1. Ne gondolkozz, ismételgess!

Amikor reggel elolvasod az aznapi mantrádat, biztosan elgondolkodsz rajta – és ez így van jól. Ha megtetszik a megerősítés, és használni szeretnéd, akkor azonban már nem kell rajta többet gondolkodnod, elég „darálnod”, azaz mantráznod magadban. Kimondhatod a pozitív mondatokat hangosan, de az is elég, ha gondolatban elismétled. Nem kell átélned újra és újra a mantrát, egyszerűen csak ismételgesd, amilyen gyorsan csak tudod!

2. Írd le a legfontosabbakat!

Ha úgy érzed, hogy a napi kínai mantráink egyike-másika az elevenedbe talál, azt nyugodtan jegyezd föl magadnak. Rendszeresíthetsz a megerősítéseknek egy külön füzetet, vagy kis cetliken kihelyezheted őket a lakás különböző pontjaira. De az is hatékony megoldás, ha minden számodra fontos mantrát a határidőnaplódba jegyzel. Így akárhányszor megfogod a naptáradat, nem a rengeteg elvégzendő feladat jut majd az eszedbe, hanem a benne gyűjtött pozitív gondolatok.

6 tipp a hatékony mantrázáshoz3. Mondd a saját szemedbe!

Sokkal gyorsabban és hatékonyabban érhetsz el eredményt, ha a mantrákat vagy a megerősítéseket egy tükörrel szemben állva mondod el. Nézz mélyen a szemedbe, és mosolyogj pár másodpercig magadra, mielőtt elkezdenéd a saját szemedbe mondani a napi kínai mantrákat. Ha azt látod, hogy bárki a szemedbe nézve mond valamit – akár önmagad is –, akkor tudod, hogy igazat mond. Így a tudatalattid hamarabb elhiszi a pozitív gondolatokat, amiket használsz.

4. Használd ki a holt időket!

Várakozás a buszra, reggeli rohanás a munkahelyedre, sorban állás a pénztárnál… Sorolhatnánk azokat a rövidebb-hosszabb holt időket, amik ahhoz rövidek, hogy elővegyél egy könyvet vagy egy újságot, de ahhoz elég hosszúak, hogy unatkozni kezdj. Ezeket az alkalmakat általában arra használjuk fel, hogy napi problémáinkon morfondírozzunk. Ezzel a gondokat nem oldjuk meg, sőt! A vonzás törvényének értelmében csak több problémát vonzunk magunkhoz. Sokkal jobban járunk, ha ezekben a
holtidőkben is a napi kínai mantránkat kezdjük el használni!

5. Álmodj a mantrákkal!

A tudatalattink éjszaka, elalvás előtt válik a legnyitottabbá. Ezért jól teszed, ha lefekvés után, csukott szemmel kezded el felidézni a mantrádat, és annak az ismételgetésébe alszol bele. Így a pozitív gondolat sokkal mélyebbre jut a tudatalattidba, és sokkal gyorsabban kifejti majd jótékony hatását is.

6 tipp a hatékony mantrázáshoz6. Űzz sportot belőle!

Remek alkalom a mantrák ismételgetésére a sportolás. Futás, ellipszistrénerezés, biciklizés vagy bármilyen monoton mozgás kiváló ehhez. Sok edzőteremben tükrök vannak a kardiogépekkel szemben, ha ilyen helyen ismételgeted a napi kínai mantránkat, akkor a hármas pontot is teljesíted egyszerre. A sport közben a megerősítések abban is segítenek, hogy eltereljék a gondolataidat arról, hogy még hány percet kell az edzéssel töltened.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top