Ezo

2011. 11. 11.: Világvége vagy megvilágosodás?

Sorra olvassuk a híreket, miszerint 2011. 11. 11-én démonok vagy angyalok lepik el a földet. Van, aki világvégét jósol, más azonban épp a tömeges megvilágosodást várja. Mi annak jártunk utána, mit kell tennünk ezen a napon.

Aki szerint a 11-es baljóslatú szám, általában egy XVI. századi tudós, Petrus Bungus (azaz Pietro Bongo atya) elméletére hivatkozik. Szerinte a 11-nek „nincs kapcsolata az isteni dolgokkal”. Ezzel szemben ma már a spirituális szakértők úgy gondolják, ez a dátum nagy lehetőségeket rejt a felemelkedésre, és az életcélunk megvalósítására. Doreen Virtue, a legismertebb amerikai angyalmédium például így ír rajongóinak:

2011.11.11. Világvége vagy megvilágosodás?
„2011. 11. 11-én Tampában leszek, az I Can Do It workshopon. Aznap arra fogom kérni Istent, hogy gyógyító és tisztító fénnyel és szeretettel gyógyítson mindannyiunkat. ’11. 11. 11-ét egész napos meditációval töltöm majd. Ez a dátum az angyali számok nyelvén egyenesen a teremtőtől származó útmutatást rejt: Az elmédet, a gondolataidat, a szavaidat és a cselekedeteidet is teljes egészében tartsd a pozitív gondolatokra, a szeretetre, a tiszta és a megtisztító gondolatokra, a legmagasabb isteni forrásra koncentrálva. Megnyílik egy energiaáradat, amely segíteni fog mindenkit, hogy megvalósíthassa a lelke legmagasabb rendű céljait.”

Mit tegyünk?

Meditáljunk! Nem kell feltétlenül 11 óra 11 perckor kiszöknünk az irodából egy kis spirituális gyakorlatra, ráérünk este is meditálni. Ha van kedvenc gyakorlatunk, végezzük el azt, ha még csak most ismerkedünk a meditációval, az is elég, ha ellazult állapotban becsukjuk a szemünket és feltesszük magunknak a kérdést: „Mit kellene megváltoztatnom az életemben? Mit csinálhatnék jobban? Mitől kéne elbúcsúznom? Mibe kellene belekezdenem?” A válaszokat érzetek, színek, képek hangulatok, benyomások formájában fogjuk megkapni saját felsőbb énünktől.

2011.11.11. Világvége vagy megvilágosodás?

 

A misztikus szám

A számok titkos jelentését kereső középkori numerológusok hittek abban, hogy minden számnak vannak pozitív és negatív vonatkozásai is, kivéve a 11-es számot: a felséges 10-es és 12-es számok közé szorulva a 11 maga volt a színtiszta gonosz, és a bűnösöket jelképezte. A modern kori numerológusok egy része ugyanakkor másként vélekedik a 11-esről, mert az Egyesült Államokban például szokatlanul sok pár tervezi házasságkötését ’11. 11. 11-én, de a 11-es szám a szerencsejátékosoknak is kedvence.

A 11-esek sorozatának azonban a szakemberek szerint semmilyen különleges hatása, se pozitív, se negatív jelentése nincs. A 11:11 jelenséggel kapcsolatban a pszichológusok azt mondják, hogy nem más, mint spontán reakció, amely egymással össze nem függő jelenségeknek tulajdonít látszólagos értelmet és jelentőséget. – (MTI)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top