Ezo

Az NLCafé új házi asztrológusa megmondja a tutit

Meglehetősen fiatal kora ellenére R. Kövér Balázs már újságíró, asztrológus és mindenféle egyéb ezoterikus tudományok szakértője. Szerdától ő fogja elkészíteni az NLC olvasóinak a napi horoszkópokat, ennek kapcsán ismerkedünk meg vele egy kicsit közelebbről.
Az NLC új házi asztrológusa megmondja a tutit

Balázs korábbi horoszkópjai:
– Anyahoroszkóp
– Diétahoroszkóp

Neked mi a csillagjegyed?
Halak. Az aszcendensem Oroszlán.

Van távcsöved?
Nincs, mert egy programmal nézzük, hogy melyik csillag merre jár.

A Göncölszekeret azért felismered?
Igen, az alap csillagképeket felismerem, de horoszkópkészítéshez nem is ezeket használjuk, hanem az efemeridákat.

Azok mik?
Az a bolygópozíció-táblázat. Számítógép dolgozza fel ezeket manapság.

Miért kéne hinni a horoszkópban?
Két elmélet van: régen azt gondolták, hogy a bolygók sugárzást bocsátanak ki, de ez valószínűleg nem igaz, mert egyelőre nem mértek ilyet. Az újabb elmélet szerint tökéletes rend van az univerzumban, és abból, hogy egy bolygó épp hol van, vissza lehet következtetni, hogy az emberrel mi történik a Földön.

Az NLC új házi asztrológusa megmondja a tutitMiért nem ellenőrzi le valaki, hogy igaz-e, hogy egy adott jegy ilyen-e vagy olyan?
Ellenőrzik, persze, de az asztrológiát illetően statisztikával mindent lehet igazolni és az ellenkezőjét is. Én mégis abban hiszek, hogy működik, hiszen számtalan példát láttam rá.

Van olyan, hogy sztárasztrológus?
Vannak: világszinten is, és  magyar szinten is, de én nem vagyok az.

Azért fogalmazol így, mert Halak vagy?
Igen, valószínűleg igen.

Milyen csillagállásoktól kell tartani?
Azokat nem szeretjük általában, amikor negatív bolygók kerülnek egymással fényszögbe. A mostani földrengések idején például nagybolygók között jöttek létre „rossz” fényszögek.

Mi az a fényszög? Ezt nem tanultuk.
Az objektumok közötti távolságokat nevezzük fényszögeknek.

Ez akkor nem egy szög…
Nem, ez foktávolság. Nem szög igazából.

Mi ez a pozitív-negatív dolog? Ha én negatív vagyok, akkor rossz fej vagyok?
Nem, dehogy. A pozitív bolygók általában a jó dolgokat hoznak, a negatívak pedig negatív megítélésű dolgokat, azaz tanulnivaló feladatokat hoznak. De persze lehet fordítva is.

Van semleges bolygó is?
A Merkúr semleges. Az Ikrek és a Szüzek uralkodó bolygója.

Mi a legrosszabb jegy? Te mi nem lennél?
Nincs rossz jegy. Minden azon múlik, hogy egy jegy pozitív vagy negatív aspektusait éled-e meg. Ha holnaptól pontos akarnék lenni és takarékos, akkor nagy baj lenne és boldogtalan lennék. De ha elfogadom, hogy nem vagyok ilyen, és a barátaim is elfogadják, akkor nekem így nincs konfliktusom, vagyis jó nekem.

Van olyan jegy, amiben többen születnek, mint a többiben?
A legkevesebben Vízöntő aszcendenssel születnek.

Ha egy hét múlva meghalna valaki, akkor mit mondanál neki?
Nem tudom így hirtelen, szerencsére még nem találkoztam ilyennel.

Sunyiznál?
Nem, de biztos tudnám ezt úgy jelezni, hogy ne hangozzon el a „meghalás” szó.  Azt nem mondanám, hogy „most tessék venni egy nagyobb fürt banánt”, de mondanám neki, hogy villámgyorsan mindent pótoljon be, ami kimaradt az életéből. Egyébként a halál időpontja tabutéma, arról nem beszélhet az asztrológus.

TAz NLC új házi asztrológusa megmondja a tutite ezoterikus asztrológus vagy?
Rengeteg irányzat van. Vannak olyanok, akik az asztrológia mögül kiveszik a lelket meg a spiritualitást. Csak azt nézik, mi lesz, de nem kérdezik a miértet. Mindenesetre akkor vagy jó asztrológusnál, ha azt is megtudhatod, hogy mitől lenne jobb az életed. Ha kijössz az asztrológustól, akkor azt érzed, hogy a kezedben tartod a sorsodat. Tudod ugyan, hogy mi vár rád, de azt is, hogy hogyan terelheted jó irányba az életedet. Foglalkozom angyalkommunikációval is, a hozzám fordulóknak az asztrológia megmondja, mi lehetséges, de ha az illető nem tud túllépni ezen, akkor tanácsot adok neki, hogy milyen angyallal dolgozzon együtt, hogy jó irányba fordítsa az életét.

Ezek hagyományos angyalok?
Persze, arkangyalok és őrangyalok.

Az NLCafé kávézaccjóslása meg az erénykerék működik?
Azt gondolom, hogy amikor szükséged van rá, akkor működik, ha meg nem, akkor nem.

Kinek lennél a személyi asztrológusa?
Madonnának, Meryl Streepnek vagy Joane K. Rowlingnak, de egyébként szerintem egy nem ismert ember élete is pont annyira izgalmas lehet, mint második Erzsébeté.

A mostani elnököknek-királyoknak is van még asztrológusuk?
Igen, vannak olyanok, akikről tudni lehet, de ez ma már nem úgy működik, mint régebben.

Hogyan kerülnek be a horoszkópokba azok a bolygók, melyeket nem ismertek még, amikor a horoszkópokat feltalálták?
Az nem véletlen, hogy mikor fedezik fel a bolygókat. A jelentésük mindig olyasmi, mint ami akkor éppen történik a világban. Például az Uránuszt az ipari forradalom idején fedezték fel. Ezért azt valószínűsítették az akkori asztrológusok, hogy ez a bolygó az újításokért és a forradalmakért felel majd. Később ez az egyéni képletekben is beigazolódott.

Már tudod, hogy mi lesz holnap?
Ha megettem a kajámat, megtekintem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top