Ezo

Hova költözz? Megmondja a horoszkópod!

Szereted a várost, ahol élsz, vagy épp ellenkezőleg, már a gondolatától is rosszul vagy, ha ki kell mozdulnod otthonról? Különleges "urbánkópunk" elárulja, melyik csillagjegy hogyan viszonyul a városhoz, amelyben él.

Kos
Hova költözz? Megmondja a horoszkópodA Kos szeret saját életének „magányos hőse” lenni. Épp ezért nem feltétlenül érzi jól magát olyan társasházban, ahol túl picik a terek, ne adj’ isten, túl nagy hangúak a szomszédok – ez esetben a Kos átcsönget, és kikéri magának a nyugalom megzavarására alkalmas hangerőt. A lakógyűléssel eleinte ki lehet üldözni a világból, de később, ha ráérez az ízére – és ha minden szomszédot a saját ötletei mellé tud állítani –, a gyűlések vezéregyéniségévé, a ház hangadójává válhat.
Ha külföldre költöznél: Marseille utcáinak császáraként éreznéd jól magad.

Bika
Hova költözz? Megmondja a horoszkópodA természetbarát, kényelmes Bikák bárhol képesek jól érezni magukat, de a városban is szükségük van egy talpalatnyi zöldre. A Bikák teraszát messziről kiszúrhatjuk az alpesi kertészeteket megszégyenítő muskátlirengeteg miatt. A jegy szülöttei csak akkor érzik jól magukat a városban, ha megfelelő kényelmi szintet találnak, és parkos-kertvárosi részben lakhatnak. A belváros számukra csak ideiglenes állomás lehet, átutazóban az ősfás, buja parkkal övezett villa felé, ahol igazán jól érzik majd magukat…
Ha külföldre költöznél: Lipcse kertvárosában találhatnád meg álmaid kertjét.

Ikrek
Hova költözz? Megmondja a horoszkópodAz Ikrek a könyvesboltok és a diszkók számának alapján számolja fejben a város élhetőségi indexét. Talán még a kávézók és a galériák számíthatnak ebbe az arányszámba, amelynek kellőképp magasnak kell lennie ahhoz, hogy a jegy szülöttei ne unatkozzanak túlzottan egy-egy városban. Igazi urbanistaként az Ikrek pontosan tudja, melyik metropolisban mit érdemes megnézni, olyannyira, hogy idegen országban is csalhatatlan szimattal szúrja ki az érdekes helyeket. Szokatlan alaprajzú lakásokban, bohémnegyedekben érzi jól magát.
Ha külföldre költöznél: London a bőséges programkínálatával és a Notting Hill negyeddel azonnal elbűvölne.

Rák
Hova költözz? Megmondja a horoszkópodA Ráknak térre és természetre van szüksége ahhoz, hogy jól érezze magát. Az a típus, aki az ebédszünetben szívesen piknikezne a parkban, és értékeli a városi kertészet munkáját. Ha azonban nem elégedett a hivatalos kertészek teljesítményével, gerillakertésznek áll, és minden talpalatnyi helyre növényt ültet. Vízparti negyedekben, városi parkok közelében találja meg a számára ideális társasházat, ahol hamar a lépcsőház lelki motorja válhat belőle, a szomszédoknak sütött pitéknek hála.
Ha külföldre költöznél: Amszterdam barátságos hangulata, csatornái, kávézói és különleges éttermei örökre rabul ejtik a szívedet!

Oroszlán
Hova költözz? Megmondja a horoszkópodAz Oroszlánok szeretik, ha körülöttük forog a világ. A lépcsőházban barátságosan elbeszélgetnek a szomszédokkal, és örömmel adnak kölcsön egy kis sót az esti vacsorához. Élvezik, ha a társasház szellemi atyjává válhatnak, de mérhetetlenül felháborodnak, ha nem a kedvük szerint alakul a közösség élete. A városi létben a hatalmas baráti kör és a soha ki nem fogyó programkínálat a legfontosabb egy vérbeli Oroszlánnak, aki leginkább akkor jön rá, mennyire élvezi a várost, ahol él, amikor egy külföldinek kell megmutatnia azt.
Ha külföldre költöznél: Róma pezsgő élete, gazdag múltja és temperamentumos lakói ideális kulisszái lennének életednek!

Szűz
Hova költözz? Megmondja a horoszkópodÉlvezed, ha a város, ahol élsz, működik. Jól megszervezett (éjszaka is működő) tömegközlekedési hálózattal, jól kitalált boltokkal és hangulatos kocsmákkal lehet levenni a lábáról a Szűz jegy szülötteit. A városi létben leginkább azt kedveled, hogy bármikor bármit megtehetsz, az éjszaka közepén is vásárolhatnál, ha esetleg valami lemaradt a bevásárlólistádról. A társasházban a lépcsőház tisztasága és a lakók kedvessége egyaránt fontos számodra; a lakógyűlés pedig kötelező rossz, amikor végre indítványozhatod, hogy minden szomszéd nyisson lakáséttermet!
Ha külföldre költöznél: Párizs, Párizs, Párizs! Azt hiszem, magyarázni sem nagyon kell, miért szeretnél olyan ablakot, amelyből az Eiffel-torony látszik.

Mérleg
Hova költözz? Megmondja a horoszkópodLegyen nagy (de nem túl nagy), barátságos (mindenki mosolyogjon) és élhető (emberléptékű arányokkal és szerkezettel) – ezek a Mérleg városválasztási szempontjai. Igazán ronda, zsúfolt nagyvárosokban sohasem éreznéd jól magad, a barátságos kertvárosok a Mérlegek igazi életterei. Szomszédaiddal jól kijössz, csakúgy, mint a sarki fűszeressel és a kerületi polgárőrséggel. A Mérleget gyakran vezeti az a vágy, hogy szűkebb közösségének az élére álljon, nem csodálkoznánk, ha épp a közelgő választásokra készülnél…
Ha külföldre költöznél: Bécsben szívesen töltenél hosszabb időt, mint egy nagybevásárlás, hiszen már most megvannak a törzshelyeid.

Skorpió

Hova költözz? Megmondja a horoszkópodRejtélyes zugok, kacskaringós kis utcácskák és eldugott boltok ismerője a Skorpió, aki a saját városában biztos kézzel találja meg a legtitkosabb helyeket is. Ha igazán meg akarunk ismerni egy külföldi várost, Skorpió jegyű idegenvezetőre van szükségünk. E jegy szülöttei szeretik pontosan megismerni a lakásuk és a házuk múltját, s a jövő megtervezésében is aktív szerepet vállalnak: általában már a következő festés-felújítás kombón jár az agyuk. Könnyen és gyorsan szoknak meg új helyeken, s a város bármely pontján jól érzik magukat, kivéve a csillogó króm-üveg irodanegyedeket.
Ha külföldre költöznél: Isztambul, ó, Isztambul! Az egzotikus, mégis ismerős stílusú épületek között éreznéd igazán jól magad.

Nyilas
Hova költözz? Megmondja a horoszkópodA kultúra a Nyilas vesszőparipája. Egyetemi városok felszabadult szellemi légkörére és kis könyvesbolt-kávézókra vágysz. Csendes, beülős zugokra, ahol pontos haditerveket szőhetsz arról, hogyan költözöl egy jobb, nagyobb, világosabb, csendesebb lakásba, amely közelebb van a neked fontos belvárosi helyekhez. A Nyilasok értékelik a városi nyüzsgést, s szívesen utazzák végig a világ nagy metropolisait. Ha külföldön vagy, leülsz egy kávézóban, és csak nézed, ahogy hömpölyög a tömeg. Persze a túlzsúfolt utcák téged is taszítanak.
Ha külföldre költöznél: Toledo ősi légköre és az abból táplálkozó modern kultúrája mindennap elszórakoztatna, unatkozni ott biztos nem fognak a Nyilasok!

Bak
Hova költözz? Megmondja a horoszkópodA Bak leginkább munkahelye közelségét tekinti lakásválasztási szempontnak, később pedig a gyerek óvodája, iskolája lesz a viszonyítási alap. Van benned némi bizonytalan félelem attól, hogy a nagyvárosban elveszetté válsz, ezért igyekszel minél több állandóságot csempészni a napjaidba. Ha egy kerületet egyszer megkedvelsz, ha egy környéket kiismersz, nehezen költözöl másik városrészbe. Jobban szereted a csendes, kisebb házakat, mint a nyüzsgő életű, olaszos hangulatú paneleket. Leginkább egy saját kertes házban éreznéd jól magad – egészen jelképes méretű zöld felülettel.
Ha külföldre költöznél: Oxford hűvös nyugalma és kiszámíthatósága évekig boldoggá tudna tenni.

Vízöntő
Hova költözz? Megmondja a horoszkópod„A nagyváros legyen nagy. Lüktessen. És legfőképp: ne tudjam, melyik sarkon mibe vagy kibe ütközöm!” – hangzik a Vízöntők metropolisokra optimalizált jelmondata. E jegy szülöttei rajonganak az extremitásokért, még arra is képesek, hogy örüljenek az ablakuk alatt pulzáló neonfénynek. Lakást is olyat szeretnek választani, amelyben van valami különlegesség, lehetőleg háztetők vagy különleges parkrészletek látszódjanak az ablakból, és az sem baj, ha az egész lakás és a ház alaprajzában van valami kiismerhetetlen ötletszerűség.
Ha külföldre költöznél: Berlin nyüzsgése és változatossága szórakoztató lenne számodra.

Halak
Hova költözz? Megmondja a horoszkópodA nyugodt városok rajongói a Halak. Ha otthon vagy is, folyamatosan arról álmodozol, hogy valamelyik kedvenc nyaralóhelyeden lógatod a lábad a tengerbe. A saját lakásodat, a gangot és sokszor a lépcsőházat is mediterrán szigetté alakítod, ahol igazán otthonosan érzik magukat a vendégek. A Halak azt értékelik egy nagyvárosban, ha kényelmet és jó életet nyújt lakóinak. Minél kevesebb idegennel kell találkoznod, annál boldogabb vagy, egy zsúfolt utcával pedig a világból is ki lehetne kergetni.
Ha külföldre költöznél: valahol délen, a tengerparton lennél boldog. Mondjuk, Barcelonába kellene költöznöd a szerelmeddel?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top