Ezo

Programozd be magadnak az évet!

Az új év mindig új lehetőségeket tartogat számunkra, de nem mindegy, hogy tudatosan irányítjuk-e a sorsunkat.

Tervezd meg az évet!

Az első és legfontosabb dolog, hogy tekints vissza az elmúlt esztendőre! Milyen sikereid és milyen kudarcaid voltak? Ami nem sikerült – vagy rosszul sikerült –, az vajon miért történt úgy az életedben? Véletlenek nincsenek, mindennek van oka, mindenből tanulhatunk valamit, ami előrébb visz az utunkon. Ha szerencsétlennek érzed az elmúlt hónapokat, akkor próbálj rájönni arra, hogy ezáltal mit kellett volna megtanulnod. Ha párkapcsolati téren vagy sikertelen, szállj magadba, és gondold végig, vajon készen állsz-e arra, hogy valakivel összekösd az életed! Ha magaddal sem vagy tisztában, akkor nem tudhatod pontosan azt sem, hogy ki lenne hozzád való. Ha szakmailag akadtál el, akkor talán más irányban kellene gondolkodnod. Szánj magadra időt, és pontosan, részletesen tervezd meg, hogy idén mit szeretnél elérni. Írj le mindent egy lapra, amelyet akár az íróasztalod fölé is kitűzhetsz, hogy mindig szem előtt legyen! Fogalmazd meg, hogy mi mindenre vágysz, de a legapróbb részleteket is! Ügyelj arra, hogy ne legyen kétértelmű, amit leírsz. Próbálj minden hónapra kitűzni magadnak egy-egy célt, amely majd inspirál.

Programozd be magadnak az évet!

Merj nagyot álmodni!

Ha nagyon akarjuk, akkor a legvadabb vágyaink is valóra válhatnak – csak akarni kell! Bármennyire is elérhetetlennek tűnik, amit szeretnél, nyugodtan játssz a gondolattal, és éld bele magad, teremtsd meg! A vonzás törvénye által úgyis megtörténik, amire nagyon vágyunk, de vigyázz, mert a negatív gondolat is teremtő erejű! A félelem is testet tud ölteni, ezért nem szabad kimondani vagy leírni félelmeidet. Ha tárgyra vágysz, akkor keress róla fotót, és tedd ki a falra, a hűtődre, illetve a számítógépedre háttérképnek. Az a legjobb, ha naponta többször is látod, így erősödik benned a vágy, és előbb-utóbb be is tudod vonzani magadnak. Ha társra vágysz, akkor ugyanígy „beteremtheted” az életedbe, csak vigyázz arra, hogy ne legyen arca! Például ne egy sztár fotójával azonosítsd az álompasit, de arra koncentrálhatsz, hogy hasonlítson rá külsőleg vagy temperamentumban.

 

Napi gyakorlat

Vigyél rendszert az életedbe olyan módon, hogy elalvás előtt vagy ébredés után mindig programozd be magadnak a pozitív dolgokat: „Holnap találkozom valakivel, aki inspirálóan hat rám”, vagy „holnap megtalálom a megoldást erre a problémámra”. Nem árt este átgondolni a nap eseményeit, és levonni a tanulságokat. Miből mit tanultál? Ne tégy fogadalmakat és ne csinálj kötéseket. Hibás az a mondat, hogy „ha ezt megcsinálom, akkor az valóra válik”, vagy „megfogadom, hogy holnaptól nem teszem meg ezt”. Engedd, hogy az idő neked dolgozzon, de ne köss semmit időhöz, ne szabj magadnak határidőket! Ha valamit egy adott hónapban szeretnél elérni vagy megtenni, arra készülj fel, de azt is kalkuláld be, hogy talán csak hetekkel később valósul meg. Talán azért, mert akkor kell megtörténnie, korábban még nem úgy sikerült volna.

Programozd be magadnak az évet!

Ajándékozd meg magad!

Az is fontos, hogy legalább havonta egyszer szerezz magadnak örömöt! Például fizetés után mindig vegyél magadnak valami apróságot, amely csak a tiéd. Nem a családé, nem a férjedé, csak a tiéd! Valamit, ami örömmel tölt el, így a következő hónapra megint adsz magadnak inspirációt. Játszhatsz olyat is, hogy minden hónapban kicsit értékesebb tárgyat nézel ki magadnak, és bevonzod hozzá a pénzt. Ne ess túlzásokba, de meglátod, hogy ha igazán akarod, akkor meg tudod vásárolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top