Ezo

Szaturnusz, a nagy sors bolygója

2009. október 29-én a Szaturnusz, a nagy sors bolygója a Szűz jeléből átlép a Mérleg jelébe. Ezzel lezár egy kétéves ciklust, és elindít egy új kétéves ciklust.

Igaz, hogy lesz egy „visszalépés”, ugyanis 2010. április 8. és július 21. között ismét a Szűz jelében fog járni, de az október végi átlépés vitathatatlanul nagy jelentőségű.

 

SZATURNUSZ

Általános analógia: merevség, korlátozás, szükség, gátlás, csalódás, aszkétahajlam, megfontoltság, nehézkesség, komolyság, mélység, keménység, zárkózás, bölcsesség.

Jelöli: koncentráció, összehúzódás, sűrűsödés, idővel kapcsolatos félelmek, felelősségtudat, tartás, kitartás, alázat, mértéktartás, higgadtság, türelem, alaposság.

Erősségei: szerény, kötelességtudó, fegyelmezett, megbízható.

Problematikája: hideg, érzéketlen, kemény, mazochista, aszkéta, teljesítménykényszer.

 

A Szaturnusznak több neve is van:

A küszöb őre: Olyasmiket szimbolizál, amit az emberek nehéznek, sőt gyakran büntetésnek éreznek. Gyakran a türelemmel, a felelősséggel és a próbatételekkel azonosítják. Csak kellő kitartás után „adja oda” azt, amire vágyunk, vagy enged belépni minket egy sikeresebb időszakba, ezért nevezik a küszöb őrének.

A nagy sors bolygója: Olyan sorsszerű változásokat, találkozásokat, eseményeket hoz, amelyek magasan az emberi értelem fölött állnak. Ilyen történések hatására érezzük mi, emberek, hogy milyen kicsik és kiszolgáltatottak vagyunk, vagyis hogy a sors mekkora hatalom.

Szaturnusz, a Nagy Sors bolygója

Az idő ura: Saturnus-Kronosz mint isten a magvak kikeléséért is felelős volt. Sokkal több feladata a rómaiak életében nem volt. (A Capitolium lábánál lévő temploma mégis az egyik legnagyobb a Forumon. Itt őrizték a rómaiak az államkincset.) Emiatt úgy tartja a hagyomány, hogy a Szaturnusz bolygó sokra tartja, ha valaki képes megvárni, hogy beérjenek a gyümölcsök. Szó szerint és átvitt értelemben is…

Hogy az előttünk álló két évben mi várható, az nagyban függ attól, hogy hajlandóak vagyunk-e a Szaturnusz által értékesnek tartott tulajdonságokat fejleszteni jellemünkben, illetve hogy észrevesszük-e, és hajlandóak vagyunk-e együtt mozogni az idővel. Természetesen a sorsszerű változásokat el kell fogadnunk. Szembemenni velük ostobaság, és lehetetlen is, de kihozhatjuk belőlük a legtöbbet, a legjobbat.

A bölcs ember saját célokat tűz ki, teszi a dolgát, és felelősséget érez önmagáért. Ha bennünk, majd a minket körülvevő világban, mikrokörnyezetben rend van, akkor az egész világban az lesz. Ez a mi felelősségünk!

Ez a különleges átlépés mindenkire kicsit másképp fog hatni. Értelemszerűen közvetlenül a Szűz és a Mérleg szülötteket fogja érinteni. Az előbbiek megkönnyebbülhetnek, az utóbbiak egy fajsúlyosabb életszakaszt kezdenek meg. Ez nemcsak azt jelenti, hogy nehezebb lesz számukra a következő két év, hanem azt is, hogy „beérnek a gyümölcsök”. Nekik – ahogy többieknek is – semmit nem szabad sürgetniük. Tudomásul kell venniük, hogy „beindult a gépezet”, és hamarosan meglesz a látható eredmény. „Éretlenül” ne akarják leszakítani a gyümölcsöt, mert íztelen, savanyú, illetve életképtelen. Ugyanakkor számítaniuk kell több „felkérésre”. Egyszerre, párhuzamosan jöhet több olyan lehetőség, amelyre évek óta vártak. A döntésnél ismét tanácsos elegendő időt kérniük és adniuk maguknak. A kapkodás most a legrosszabb tanácsadó.

Ezen túlmenően vannak általános analógiák, amelyek mindannyiunkra érvényesek. Lássuk, hogy mire számíthatunk az elkövetkezendő két évben:

Énünk: Ne ijedjünk meg, ha kissé borúsabban látjuk önmagunkat és a jelenünket! Ez csak átmeneti. Hozzá kell szoknunk az új „frekvenciához”. Ez időbe kerül. Épp ezért most a legbölcsebb befelé fordulni, és önvizsgálatot tartani. Vegyük számba az értékeinket – és a hiányosságainkat is! Legyünk szigorúak önmagunkkal! Magányosnak, elhagyatottnak érezhetjük magunkat, de ez is csak átmeneti. Vonjuk vissza a kihelyezett felelősséget, vagyis vegyük a kezünkbe saját életünk irányítását!

Karrier: Eleinte akadályokat láthatunk, de ezek idővel eltűnnek. Fogjuk fel az egészet úgy, mint a hegymászást: nincs leküzdhetetlen csúcs, legfeljebb hosszabb ideig tart megmászni, de utána a büszkeség is nagyobb lesz. Ne siessünk a döntésekkel! Már csak azért se, mert közben befuthat egy még jobb. Bármit csinálunk, azt csináljuk teljes odaadással! Munkánk mindig legyen magas színvonalú! Ne kíméljük önmagunkat! Most a kezünkből kiadott „termék” minősége fogja meghatározni, hogy milyen lehetőségek adódnak számunkra két éven belül.

Szaturnusz, a Nagy Sors bolygója  Tanulmányok: A megkezdett tanulmányok egyre nehezebbnek tűnhetnek. Ne adjuk fel! Maradjunk kitartóak, és azt fogjuk tapasztalni, hogy egyre jobban belejövünk, sőt egyre jobb eredmények jönnek. Eközben új tanulmányok lehetősége is adódhat bármikor. Ez sorsszerű, sőt sorsfordító lehet, de csak akkor, ha megragadjuk. Ne kíméljük magunkat! Akkor leszünk elégedettek, ha beleadunk mindent. És ez törvényszerűen idővel nagy sikereket fog hozni magával.

Egészség: Nélkülözhetetlen, hogy komolyabban törődjünk fizikai állapotunkkal. Ebbe beletartozik az egészségünk és a kondíciónk is. Évek óta húzódó, krónikus betegségek, tünetek múlhatnak, ha elkezdünk felelősséggel gondolkodni. Olyan gyógymódra bukkanhatunk rá, amely a várva várt megoldást hozza. A keresésre és a terápiára is kellő időt kell szánnunk. Nem fog sikerülni, ha kapkodunk. A kondíciónk javítása kellő kitartással látványos lehet. Bátran, de ésszerűen terheljük a testünket!

Szerelem: Régóta tartó, komoly kapcsolatunk megerősödhet. Az elköteleződés fokozódhat. Akár házasságkötés vagy összeköltözés is történhet, de csak akkor, ha mindkét fél képes felelősséget vállalni, és elviselni a párkapcsolattal járó feladatokat. Ha évek óta csak tehernek éli meg a pár egymást, illetve a kapcsolatot, akkor az most „meghalhat”. A lezárás, a befejezés időszerűvé válik. Akkor lesz ez a legfájdalommentesebb, ha felvállalják, hogy ez nem jó egyiküknek sem. Ugyanakkor észnél kell lenniük, ha vannak gyerekek vagy közös vállalkozás, akikért, amelyért felelősséggel tartoznak. Ettől függetlenül a következő időszak nagy, sorsszerű találkozásokat is tartogat. A most induló szerelem komoly, a korábbiaktól eltérő lesz. A lobogás, a szenvedély nem lesz olyan heves, de mélyebb és kitartóbb. A szerelem új ízét ismerhetjük meg. Számíthatunk rá, hogy ebből akár életre szóló kapcsolat is lehet…

 

Akiket a legkedvezőbben érint:

Ikrek, Mérleg, Vízöntő jelűek.

Akik profitálhatnak ebből:

Kos, Oroszlán, Nyilas szülöttek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top